Ma 2020 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
A hazug polgármester volt a szombati ellenzéki tüntetés főszónoka

A hazug polgármester volt a szombati ellenzéki tüntetés főszónoka

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Márki-Zay Péter az utolsó remény... ;-)

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere volt a szombat esti ellenzéki demonstráció főszónoka. A polgármester arról ismert, hogy két ordas nagy hazugsággal indította kampányát, amelyeket a balliberális és az ellenzéki média nem győzött elégszer elismételni.

Mint ismert, Márki-Zay Péter 2017 decemberének végén szállt be a kampányba és egyből két ordas nagy hazugsággal indított. Egyrészt azt híresztelte, hogy a választási küzdelembe való beszállása miatt rúgták ki az állásából. A volt munkaadója azonban közölte, hogy Márki-Zay kirúgásáról már hónapokkal korábban megszületett a döntés, valamint Márki-Zay ]]>egy lakossági fórumon elismerte]]>, hogy ez tulajdonképpen még jól is jött neki, hiszen "megfinanszírozták" a kampányát a végkielégítéssel. A másik eset, ami szintén kritika nélkül bejárta az ellenzéki sajtót, hogy Márki-Zayt "megfigyelik", történt ugyanis, hogy köztéri kamerákat szereltek fel az utcájában. Az ügyben kiderült, hogy a kamerák telepítését már 2017 elején elrendelték és év közben több mint 70 kamerát helyeztek ki Hódmezővásárhely utcáin. Legutóbb a hódmezővásárhelyi kórház perelte be a hazug polgármestert, mivel az ott dolgozó orvosok és a személyzet becsületébe gázolva pocskondiázta az országgyűlési választási kampányban saját városának egészségügyi intézményét.

A magát kereszténynek és jobboldalinak valló Márki-Zay egyébként belebegtette, hogy ]]>ő az MSZP-re szavaz április 8-án]]>.
Márki-Zay tehát jól illik a jelenlegi ellenzéki politikusok sorába.

A hazug polgármesteren kívül a felszólalók között volt Gyetvai Viktor, Homonnay Gergely, Gulyás Balázs, valamint Unyatyinszky György, a kampányban a Simicska játékszerévé váló Magyar Nemzet újságírója, valamint Móra Veronika, az Ökotárs vezetője.

A demonstráció a Kossuth téren kezdődött, majd az Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút – Kossuth Lajos utca útvonalon érkeztek az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez, ahol egykor Bajnai Gordon csodálatos "szónoklatait" is hallhatta a nagyérdemű.

A tömeg Erzsébet hídhoz való érkezését fél nyolc és nyolc óra közé tették a szervezők, ami be is jött. A színpad a Belvárosi Plébániatemplom mellett állt. Nyolc óra körül pedig megkezdték a beszédeket.

A pártok ezúttal hozhattak saját zászlókat, igaz, a pártpolitikusok ezúttal is ki voltak tiltva a színpadról. Az előző héten a szervezők zavarodottságát mutatta, hogy még a pártzászlókat sem tűrték meg a rendezvényen, emellett pedig új választások kiírását követelték. A kérdés, hogy ezen vajon kik indultak volna el a Fidesz-KDNP-n kívül? A lefejezettség állapotában lebegő, saját szavazóik által megvetett ellenzéki pártok?

Beszédek

Elsőként Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány elnöke mondott beszédet. Nem meglepő módon a Stop Soros törvénycsomag ellen ágált. Természetesen ezúttal is, mint mindig, a teljes civil szféra nevében beszélt, miközben a több mint tízezer magyarországi civil szervezet közül egy-két tucatnyit érint a törvénytervezet, azokat, amelyek támogatják a bevándorlást és a betelepítést.

Másodikként Unyatyinszky György, a Simicska által megszüntetett Magyar Nemzet újságírója beszélt. Az újságíró arról beszélt, hogy a lap 180 munkatársa jelenleg nem tudja hallatni a hangját. A kérdés, hogy ezt a kritikát miért nem Simicska Lajosnak címzi... Unyatyinszky rendes bérrettegőként a félelemről beszélt, bár nem úgy tűnt, hogy ő olyan nagyon félt volna. A beszéde végén arra biztatott mindenkit, hogy "öleljetek meg egy fideszest", erre felzúgott a k888rva anyád a közönség soraiból.

Ezután Szentesi Éva írónő videóüzenete következett. Ő a hazai feminizmus képviselőjeként lépett fel. Kálid Artúr színész szintén videóüzenetben mondta el, hogy őt április 8-a padlóra küldte. Egyikük sem erőltette meg magát. Ezután egy Wellhello zenei betét következett, ami láthatóan nem aratott nagy sikert, a tömeg nagyjából mozdulatlan maradt, aztán végül csak előkerültek a világító mobilok.

A következő felszólaló Gyetvai Viktor "diáktüntető" volt. Gyetvai százezer tüntetőről beszélt, az ellenzéki sajtótermékek ennek kb. ötödét saccolták, maximum. (Nem hivatalosan olyat is lehetett hallani, hogy rendőrök még ennek is nagyjából a felére becsülték a tömeget). Konkrét üzeneteket nehéz találni a mondandójában, olyanok hangzottak el többnyire, hogy "ti írjátok a történelmet". Gyetvai újra szeretné egyesíteni Magyarországot – és valószínűleg nem Trianonra gondolt. Röviden szólva csak úgy pufogtatta a közhelyeket. Gyetvai egyetlen értékelhető javaslata a civil szféra megerősítése volt, valamint az utcai demonstrációk folytatása.

Gálvölgyi is üzent videón, ő "szabad országot szeretne". Hernádi Judit hasonlót és hasonlóan üzent, már-már úgy látszott, hogy erre az estére összerántják a Heti Hetest, de nem, ezután Homonnay Gergely következett. A felszólaló főként a közmédiát ekézte. Miközben egyszer-egyszer felzúgott a k888rva anyád a közönség soraiból, arról beszélt, hogy elegük van "a gyűlöletkeltésből". Homonnay a közmédia megszüntetését szeretné elérni.

Jesszus, Pap Réka Kinga egy dalt adott elő a színpadon. Azzal kezdte, hogy az előző koncertjén 12-en voltak jelen és rögtön érthetővé is vált, hogy miért. A produkciót inkább nem kommentálom... Ebből nem lesz Megasztár döntő...

A következő jelentkező a hazug polgármester volt. Zúgott a tömegben az értelmezhetetlen "polgármester úr, polgármester úr". Márki-Zay szerint az az értelme a tüntetésnek, hogy "van remény, nem vagyunk egyedül". Márki-Zay szerint a választási eredményt és a vereséget el kell fogadni, "ami nem öl meg, az megerősít". Márki-Zay úgy értelmezte a választás eredményét, hogy a nép leváltotta az ellenzéket, mert azok nem voltak képesek az összefogásra. Nem túl eredeti módon azt is mondta, hogy "nekünk is Magyarország az első". Márki-Zay előhúzta a kalapból Churchillt is, az idézet tőle: "we shall fight" – mondta hamisítatlan kelet-európai akcentussal többször is. Kicsit úgy hangzott, mintha "Michelle Wildot" hívta volna a színpadra, ki tudja, lehet, hogy ő is ott volt a tömegben. Hogy mi ellen harcolna? Felsorolta a bérből és rettegésből élők szokásos paneljeit. "Ví sell nevör szörendör" – idézte még Churchillt. A tömegre mutatva azt mondta, "ti vagytok az új ellenzék". Márki-Zay szerint óriási félelem van – aminek ellentmond maga a tüntetés. "Ha kiálltok egymásért, holnap megdől ez a hatalom" – pufogtatta a közhelyeket. "Ha holnaptól nem fél senki...", mindegy. Akkora a félelem a színpadon és körülötte, hogy ihaj. Beszéde végén a katolikus mise befejezésekor szokásos kézfogásra biztatta a tömeget Márki-Zay, és itt át is kapcsolt prédikátor üzemmódba a retorikáját tekintve. Ezután lelépett.

Gulyás Balázs arra kérte a tömeget, hogy menjenek a Kossuth térre a parlament alakuló ülésekor. Emellett a Római parti gát terve ellen is uszított. Gulyás kicsit előre szaladt és 2022-re készülve azt mondta, hogy azt akarják, hogy minden választókerületben egy jelölt induljon a Fidesz ellen. Erre az üzenetre újra elővillantak a mobilok.

Következett a Himnusz eléneklése, majd az Örömóda is sorra került. A rendezvény 21:15-kor véget ért.

A szokásokhoz híven egy kisebb csoport elindult az Oktogonra a levezető technobulira.

Bácskai Balázs -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (489) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1818) Egészség (50) Életmód (1) Belföld (5) Nagyvilág (1451) Politika (1571) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Gazdaság (652) Mondom a magamét (4722) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Vetítő (37) Heti lámpás (243) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>