Ma 2024 június 18. Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
A halálkufárok kora

A halálkufárok kora

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

151 ezer cikk egyetlen hét alatt egy halálról.

— Adjon Isten Józsi bá, bírja-e a nagy meleget? — kérdem a szomszédot kora reggel a kertben.

— A meleg még csak gyün, fiam, de nincsen vele gondom, mer a nyár, az csak nyár, amióta az eszemet tudom. De ezektül a gusztustalan, undorító halálkufároktul nagyon viszket már a tenyerem — dünnyögi az öreg, kicsit a bajsza alá, szinte magának.

— Ezt hogy érti? — értetlenkedem, bár sejtem a választ.

— Úgy, hogy ha kezem közé kapnám egyik-másik firkászt, annak nem lenne sok gondja már az életben… — fakad ki Józsi bá’. Nem is gondoltam, hogy ilyen érzékenyen érinti a téma.

— De mi akasztotta ennyire ki? — kérdem.

— Hát, ahogy erre a hegymászóra ráakaszkodtak, azt büntetni kéne. Csak az elmúlt hétre kerestem rá, direkt, és 151 ezer találatot adott ki a gugli Suhajda Szilárdra. Százötvenegyezret! — dübörög az öregből, a rekedtes hang, veresedik az arca is erősen, csak baj ne legyen belőle.

— Mert magát nem érdekli a téma? — vágok vissza.

— Ennyire? Már hogy érdekelne?! Ez a hegymászó felnőtt fejjel, majd’ negyven évesen meg akart halni, oszt mehótt. De mi van azzal a sok emberrel, aki az elmúlt héten hunyt el? Pedig azok nem akartak meghalni! És foglalkozik velük valaki?

— Nem tudom, kikre gondol szomszéd?

— Na látod, errül beszélek! A mocsok halálkufár újságokról, újságírókról, akik azokról nem készítik ezresivel a firkálmányaikat. Most meg egymásra licitálva tülekednek, csak legyen még két fillérjük néhány kattintásbul. Igaz, addig a többiek békibe nyugodnak, mert nem hazudoznak annyit össze-vissza, mit erről a szerencsétlenrül. Akinek csak a gyerekit sajnálom, mert rá nem gondolt, amikor halni ment… Jó napot! — és otthagyott, mint Szent Pál az oláhokat.

Ilyen dühösen talán még nem is láttam. Bár nem biztos, hogy most igaza van — gondolom. Aztán meg eszembe jut, hogy milyen izzadságszagú firkálmányok születnek. Lassan a szomszéd kutyájával is interjúznak a „kollégák“, csakhogy valami újat csiholjanak a Suhajda ügyben. Igaz, ami igaz, egy ideje már én sem kattintok egyetlen ilyen cikkre sem.

Mocskos világ ez.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Tereb (146) Politika (1582) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Nézőpont (1) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Egészség (50) Életmód (1) Jobbegyenes (2815) Heti lámpás (319) Gazdaság (711) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7657) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>