Ma 2022 január 26. Vanda, Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.
A gyermekkatona

A gyermekkatona

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szentesi Zöldi László parádés írása!

Fussunk még egy kört Greta Thurnberg-ügyben.

Ez a szegény kislány, akit gyógyítani, nem pedig körülrajongani kellene, kétségkívül mutatja nekünk az utat. Nem, nem úgy, ahogyan a globalisták képzelik, egészen pontosan azt jelzi, mi történne velünk, ha elhagynánk magunkat, átmennénk hülyébe és beszopnánk minden manipulációt, ami a világban zajlik. Ebben az esetben Thurnberg a saját képére formálna bennünket, európai embereket: erőszakosak lennénk, buták és a kiválasztottság érzetében fürdőznénk. Miközben fogalmunk sem lenne arról, hogy betegek vagyunk.

Amikor Thurnberg összehúzott szemmel leteremti a világ összes politikusát, hogy a jelen, rohadék generáció felélte az ő és kedves nemzedéktársai jövőjét, amikor elmondja tizenhat éves gondolatait a világról, amelyet nem ismer, nem ismerhet, a leggyakrabban azzal a mondattal rajongják körbe, hogy ő megértett valamit, amit a felnőttek nem. Hogy ő átlátja a káoszt. Hogy tanulás nélkül is tudja, miféle veszélyeket tartogat a jövő. Tartótisztjei, a nevével turnézó pénzemberek, és az egész rothadt liberális bagázs azonban elpöttyentette a legfontosabb információt, amely önmagában cáfolja, hogy ez a szegény kislány már-már az egyetlen géniusz köztünk a Föld nevű bolygón.

Thurnberg ugyanis Asperger-szindrómában szenved, amely az autizmusokhoz kapcsolódó pszichiátriai kórkép. Figyeljünk csak: „ (a beteg) kapcsolatteremtő képessége korához képest fejletlen; nincsenek spontán vágyai arra, hogy másokkal együtt tevékenykedjen; nem akar társas, vagy érzelmi kapcsolatokban részt venni…. Az Asperger-szindróma egyik fő tünete a szűk körre korlátozott érdeklődés. Az Asperger-szindrómások több kötetnyi információt gyűjthetnek össze az olyan viszonylag szűk témákban, mint például a ]]>dinoszauruszok]]> vagy a mélyhűtők anélkül, hogy bármit is tudnának arról a tágabb témakörről, amibe beletartoznak. Egy gyerek például érdeklődhet a fényképezőgép-típusok számozása iránt, anélkül, hogy bármi fogalma lenne a fényképezőgép-típusokról. Bár ezek a témák változhatnak, rendszerint egyre inkább szűkülnek, és egyre szokatlanabbak lehetnek.”

Thurnberg dínóját, mélyhűtőjét és fényképezőgépét klímavédelemnek hívják. Ennyiben különbözik sorstársaitól. Miután azonban híres, megérdemli, hogy egy új jelenség névadója legyen: megszületett a Thurnberg-szindróma.

Ennek az a lényege, hogy ha beteg vagy, nem gyógyítanak, hanem turnéznak veled. Továbbá semmit nem kell tudnod a tárgyról, amiről beszélsz, megértened sem szükséges (nem is tudnád), elegendő, ha felfűtöd az érzelmeidet, és lecseszel mindenkit. A Thurnberg-szindróma lényege, hogy a felnőttek bűnösök, a politikusok gyilkosok, és ezt meg is kell mondani nekik, ők pedig szépen megtapsolnak, különben repülnek az ENSZ-ből, a nemzeti kormányokból, a jól fizető globális munkahelyeikről. A jövő, amelyről egyetlen emberi lénynek sem lehet tudomása, a Thurnberg-szindrómás számára nyitott könyv. Értelmi korlátozottsága révén felfogni nem képes, ellenben érzi, hogy a gyerekeknek nehéz lesz a sorsuk ebben az évszázadban. Ezt a roppant eredeti felismerést kiáltja világgá, és ami a savát-borsát adja az egésznek, bicskanyitogató stílusban.

A Thurnberg-szindróma alanyainak semmihez nem kell érteniük. Bár ők szó szerint senkik, és kedvenc tárgykörükről – esetünkben a klímaváltozásról – beteg kislányként, tizenhat évesen alapfogalmakat sem ismernek, vagy ha igen, korlátozottságuk révén képtelenek az anyagot önálló véleménnyé elrendezni, nem is kell olyan apróságokkal bíbelődniük, mint a megismerés. A Thurnberg-szindróma ugyanis pszichiátriai rendellenesség, de társadalmilag árad emberről emberre. A tiszteletet, a tartást és a tudást a páciens hisztériára, agresszivitásra és ostobaságra cseréli, majd háttérbiztatásra az egész emberiséget a szindróma hatása alá vonja.

Nem fog sikerülni. Én még emlékszem ]]>Pavlik Morozov]]> történetére. A szovjet pionírra, aki annyira hűséges volt a sztálini államhoz, hogy feljelentette a saját szüleit. Akkoriban – akárcsak ma – azt hirdette az uralkodó felfogás, hogy az eszme minden, a család semmi.

Nyugalom: Morozovra ma már senki sem emlékszik, ez a Thurnberg is megy majd a levesbe. A róla elnevezett szindrómát pedig le kell küzdenünk, ha életben akarunk maradni.

Szentesi Zöldi László - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Történelem (14) Életmód (1) Jobbegyenes (2204) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (509) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (664) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Gasztronómia (539) Sport (729) Vetítő (30) Politika (1579) Tereb (140) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5843) Heti lámpás (256)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>