Ma 2022 május 25. Orbán napja van. Holnap Fülöp, Evelin napja lesz.
A Fidesz szavazóit becsmérelte a Financial Times

A Fidesz szavazóit becsmérelte a Financial Times

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Elég volt!

A Financial Times című brit üzleti napilap a tavasszal esedékes európai parlamenti választásokkal foglalkozó cikkében azt írta csütörtökön, hogy Európa megosztottsága nemcsak a kelet-nyugat tengely mentén lesz tapasztalható, hanem a liberálisokat és a konzervatív nacionalistákat állítja majd egymással szemben az unióban maradó 27 tagállam mindegyikében.

A cikk írója, Tony Barber kiemelte, az európai integráció "bajnoka", Emmanuel Macron francia elnök nagyon eltérő politikai nézeteket vall, mint a "konzervatív nacionalista" Orbán Viktor magyar miniszterelnök. 

Amennyiben a magyar kormányfő és a hozzá hasonló politikai meggyőződésűek jól teljesítenek a választásokon, elegendő befolyást gyakorolhatnak majd arra, hogy akadályozzák Macron Európáról alkotott elképzeléseinek megvalósulását az Európai Parlamentben, az Európai Bizottságban és más uniós intézményekben. 

A szerző megjegyezte, hogy a magyarországi parlamenti választásokon Orbán Viktor politikai ellenfelei legyőzték a Fideszt a liberális bástyának számító Budapesten. Az idősebb, konzervatívabb, kevésbé képzett vidéki szavazók azonban a kormányfőt támogatták. 

Hasonló szavazási minták érvényesültek a 2016-os osztrák elnökválasztáson és az Egyesült Királyság uniós tagságáról tartott népszavazáson is - hívta fel a figyelmet a szerző.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2311) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6072) Tereb (141) Tv fotel (65) Heti lámpás (259) Vetítő (30) Gazdaság (664) Autómánia (61) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Politika (1581) Irodalmi kávéház (513) Sport (729) Nagyvilág (1465) Életmód (1) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>