Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
A CNN-en Orbánt Cseh Katalin

A CNN-en Orbánt Cseh Katalin

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Mit akar ez a gonosz csitri?

A címlapján vezető anyagban számol be a CNN portálja az Európai Unió balliberális köreiben heves indulatokat kiváltó magyar gyermekvédelmi törvényről. Az amerikai liberális csatorna elemzésében többek között Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője és a Soros György pénzéből működő Háttér Társaság nevű LMBTQ-szervezet egyik munkatársa is elmondja véleményét a szerintük nyíltan ho...ób és tra...fób magyar kormány legújabb intézkedéséről. A magyar ellenzék és a hazánkkal ellenséges nemzetközi civil szervezetek álláspontjának rendkívül alapos ismertetése mellett azonban arra már nem pazarolt energiát a CNN, hogy a magyar kormány véleményét is megismerje.

Hosszú elemzésben ]]>számol be a CNN]]> az Európai Parlamentben is nagy indulatokat kiváltó magyar gyermekvédelmi törvényről, az amerikai hírcsatorna azonban arra nem vette a fáradságot, hogy a magyar kormányt is megkérdezze az álláspontjáról. Ehelyett Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője és számos további balliberális politikus vagy LMBTQ-aktivista szemüvegén keresztül tálalja az amerikai közvéleménynek azt a törvényt, amely alapvetően a pedofilok ellen irányul, emellett rögzíti, hogy

a szülő kizárólagos joga gyermeke szexu@lis orientációjának nevelése.

A szerző már a cikk elején leszögezi: az Európai Unió nehéz ősz elé néz, a brexit, illetve a világjárványból való kilábalás okozta nehézségek után ugyanis egyértelműen az LMBTQ-jogok és a jogállamisági kérdések fogják meghatározni Európa jövőjét.

Az amerikai hírcsatorna elemzője szerint egyébként „a jobboldali populista Orbán Viktor vezette Magyarország egy olyan új törvényt léptetett életbe, amely megtiltja a homoszexualitást és a nemek közötti változásokat promotáló információknak az iskolában való alkalmazását”. A lap röviden megjegyzi, hogy a magyar kormány állítása szerint a törvény a gyermekek védelmét szolgálja, a CNN elemzője azonban sokkal fontosabbnak tartotta annak hangsúlyozását, hogy a magyar törvény kritikusai szerint

az effajta információhoz való hozzáférés megbélyegzi az LMBTQIOGE-közösséghez tartozókat, így hátrányos megkülönböztetés és erőszak fenyegeti őket.

A CNN megemlíti azt a héten először a német DPA hírügynökség által elterjesztett álhírt is, miszerint hazánk járvány utáni helyreállítási tervét Brüsszel visszadobta, s megszakadtak a tárgyalások a felek között. ]]>Ezt először Varga Judit igazságügyi miniszter]]>, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter cáfolta.

 

Mint arról ]]>korábban lapunk is beszámolt,]]> az Európai Parlament balliberális többsége a héten megszavazta azt az állásfoglalást, amely elítéli a magyar gyermekvédelmi törvényt, mivel szerintük sérti az uniós értékeket és jogszabályokat. A Magyarországot elítélő nyilatkozatban azt is az uniós jog megsértésének tekintik, hogy a magyar alaptörvény kimondja: az anya nő, az apa férfi.

Az elfogadott, egyértelműen pénzmegvonással fenyegető állásfoglalásnak egyébként nincs rövid távú, konkrét jogi következménye,

csupán a szerződések felett őrködő Európai Bizottságra akar nyomást gyakorolni, hogy lépjen fel Magyarország ellen.

Cseh Katalin ezzel szemben már arról beszélt a CNN-nek, hogy az állásfoglalás az úgynevezett jogállamisági mechanizmus révén jogilag megalapozza, hogy Orbán kormánya megfosztható legyen az uniós finanszírozásoktól. A momentumos képviselő azt is hozzáteszi:

a korrupció „szorosan kapcsolódik az emberi jogi visszaélésekhez, például az LMBTQKGHDBVRM-közösség elleni legutóbbi támadáshoz”, mert „egy független igazságszolgáltatásnak is védenie kellene az LMBTQ-emberek jogait”.

Az amerikai lap megszólaltatja a Soros György pénzéből működő Háttér Társaság nevű LMBTQ-szervezet egyik munkatársát, Luca Duditsot is, aki így elmondhatja:

Az új törvény az LMBTQKSHFNF-közösség jogainak évek óta tartó eróziójának része.

Dudits szerint a nyíltan homofób és transzfób kormány és a kevés, még megmaradt független média valósága egy veszélyes „visszhangkamrát” hozott létre, amely a kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket súlyos megkülönböztetés és erőszak kockázatának teszi ki.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Mozaik (83) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Gazdaság (709) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Mozi világ (440) Politika (1582) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Jobbegyenes (2804) Mondom a magamét (7603) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Heti lámpás (313) Sport (729) Belföld (11) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>