Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
A CEU felminősítette a magyar kormányt

A CEU felminősítette a magyar kormányt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hoppá, ezt most hogy?

Akadémiai szabadság, autonómia, kipipálva!

Bevallom ritkán, de megtörténik, hogy a CEU sajtóközleményét különös elégedettséggel olvasom. Jelen esetben az intézmény, amely kizárólag egy multimilliárdos spekulánstól nem független, a következő kezdőmondattal küldte szét hivatalos közleményét a nagyvilágba:
„Olyan egyetemként, amelynek meg kellett védenie akadémiai szabadságát és autonómiáját, a CEU-nak kötelessége megszólalni minden olyan esetben, amikor ezeket a szabadságjogokat fenyegetik.”

Olvasom, és nem hiszek a szememnek. Így, múlt időben, „meg kellett védenie”?!

Egyszer volt, hol nem volt, már sikerrel meg is védte! Mindent, szabadságot, autonómiát, a számtalan szélsőségesen liberális értéket, a genderszakot, és magát a felsőoktatást is? A Magyarországon dühöngő diktatúrával szemben?

Ej-ha!

És mindössze azzal, hogy ezentúl betartja a hatályos magyar törvényeket.

Amelyik (egyébként bizonyára világhíres) szakán meg nem akarja betartani, azt kiszervezi Ausztriába. Bécs pedig, ahogy a migránsokat, Soros egyetemének trükkjeit is valahogy csak elcipeli majd a hátán, vagy kiteszi a szűrét, ahogy azt tette volt Prága.

De emiatt fájjon az osztrák felsőoktatás feje, mert nálunk bezzeg, már olyan szinten van az akadémiai szabadság és autonómia, hogy az élharcos CEU is múlt időbe tette háborúját a magyar kormánnyal szemben.

Nagy Árpád - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Irodalmi kávéház (513) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Mozi világ (440) Politika (1581) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Belföld (6) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Történelem (15) Mondom a magamét (6082) Egészség (50) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Jobbegyenes (2313) Heti lámpás (259) Gazdaság (664) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>