Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
fiatalkoru-bunozo.png

A bűnözők újabb elnevezése: „huszonéves”

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A rablót „huszonévesnek” a bűnözőt „fiatal férfinak” nevezni, a súlyos következményű bántalmazást „gondatlanságnak” hazudni – ködösítés.

Nyögve, csikorogva, vért verítékezve, de fejlődött a magyarországi sajtó. Egy talpalatnyit közelebb lépett az igazmondás felé. A rablót továbbra sem nevezi bűnözőnek a média, de „fiatalembernek” már csak akkor, ha más lehetőségeket kimerített.

„91 éves asszonyt rabolt ki a huszonéves.”

Érződik az izzadságszag ebben a címadásban, melyet a fősodor egyik orgánuma gyakorolt. Noha bizonyos szembeállítás, ellentétpár is felszínre jön, s ezt lehet érdekességkeltésnek is minősíteni. A 91 és a 21 között jelentős különbség van.

Huszonéves bűnöző.

Így pontosabb lenne a cím, és nem terjesztené ki a rablás szokását az összes huszonévesre. Nem sugallná azt, hogy az összes huszonéves rabló. Nem keltene gyanú általánosságban a huszonévesek ellen a társadalomban.

A huszonévesek jó hírnévhez való jogát ne sértsük.

„Elfogták a rablót, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Halmajon egy idős nőnek életveszélyes koponyatörést okozott.” Ez a mondat kifogástalan és üdítő. Ez utóbbi azért, mert rablónak nevei a rablót. Nem fiúnak vagy fiatalembernek.

Normális térségekben ez természetes lenne.

Abban a sajtóban azonban, amelyet a szélsőséges ideológia, a liberalizmus évtizedeken át züllesztett, ezt a szókimondást oázisnak kell tekinteni. Nem fiú, tinédzser, tizenéves, fiatalember vagy huszonéves, hanem rabló.

Bűnöző – ennek kimondása tettenérés esetén nem vétek.

„A nyomozás adatai szerint pénteken délelőtt a férfi bement a 91 éves asszony lakásába…” Itt „férfi” lett a rablóból, kiterjesztve a rablás árnyékát az összes férfira. A bűnöző, bűnelkövető szó továbbra is tabu.

Itt azonban már felbukkan a „fiatalember”…

„A tulajdonos észrevette és kérdőre vonta a fiatalembert, aki ellökte az idős nőt.” Igen, a liberális média egyik legkártékonyabb hazugsága: „fiatalembernek” nevezi a bűnözőt. Mint a szélsőséges politikus, aki a bűnözést „megélhetésinek” hazudta.

Ám a „fiatalemberes” mondatban egy másik hazugság is van.

„Ellökte” – választott finom igét a cikkíró. Már a beszámoló elején kiderült, hogy az áldozat „életveszélyes koponyasérülést” szenvedett. Ehhez képest az „ellökte” szó szimpla és pitiáner hazugság: hazudott az újságíró.

Az ellökés védekező mozdulat is lehet.

Rabolt ugyan, bűncselekményt követett el, de ezután menekülni akart… A meneküléshez nem szükséges akkora lökés, hogy az áldozat koponyatörést szenvedjen. Itt másfajta „ellökésről” volt szó, és ezt tudta a hazug újságíró is.

Hazugságával az alvilág mellé állt.

A bornírt fogalmazás azonban folytatódik: „rablás és gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó súlyos testi sértés megalapozott gyanúja” miatt indult eljárás a rabló ellen. Itt már nem a sajtó hazudik.

A hatóság is ferdít.

Figyeljük csak: „gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó súlyos testi sértés…” Eszerint a rabló nem „gondosan lökte el” a 91 éves asszonyt. Rablás után ugyanis „gondosan kell ellökni” az áldozatot.

Ez a hazug magatartás vezetett a bűnözés tömegessé válásához.

Ám ugyanennek a bűncselekménynek a leírása más sajtótermékekben már szinte súrolja a bűnözés határait. Címadásokban már a „fiatal férfi” is megjelenik, igaz, a „gondatlanságot” ők is idézőjelbe teszik.

Mikroszkóp alatt vizsgálva: alaptörvénysértés is megállapítható.

Egy rablás ténye ugyanis közérdekű adat. Erről világosan kell tájékoztatni a társadalmat. A rablót „huszonévesnek” a bűnözőt „fiatal férfinak” nevezni, a súlyos következményű bántalmazást „gondatlanságnak” hazudni – ködösítés.

Akadályozza a közérdekű adat megértését.

Valószínűleg törvénybe kell iktatni a bűnpártoló eufemizmus tiltását. Ez ugyanis az alvilágot bátorítja, s korlátozza a jogállamiság érvényesülését.

Ne váljon az alvilág cinkosává a sajtó.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Egészség (50) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2383) Irodalmi kávéház (513) Sport (729) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Politika (1581) Belföld (8) Heti lámpás (260) Nagyvilág (1464) Gazdaság (667) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Autómánia (61) Mondom a magamét (6241) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Mozaik (83) Tv fotel (65) Tereb (141) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>