Ma 2020 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
merkel2.jpg

A bajor választók felmondták a nagykoalíciót

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az ok: Merkel...

Európa egyik legerősebb keresztény pártja nyírja ki magát éppen. Merkel pedig a hagyományos német pártrendszert ölte meg. De legalább Bajorország (még) él, és a bajorok jelentős többsége szavazott olyan pártokra, amelyek nagyon, vagy egyre erősebben ellenzik a bevándorlást.

Merkel nagy pártot csinált a zöldekből, akik pont annyira hülyék, mint a mi liberálisaink és hazaszeretetből  is pont annyi van bennük. A szociáldemokratákat is magával rántotta ugyan, de ezek eredetileg rendes emberek voltak, nem úgy mint a kommunistáink, néha még kedvelni is lehetett őket. Úgy negyven-ötven évvel ezelőtt. Mostanában tökéletesen hiteltelenül ugyan, de egyszerre adják elő a szélsőliberálist és a szélsőzöldet, amitől a hagyományos választóikat kitöri a frász.

A német a baloldal is teljesen feladta a munkások képviseletét, és a globális tőke kijárói lettek, csak sokkal kevesebb átütő erővel, mint az akcionista, elmebeteg zöldek.

Németország, nem először a történelemben, egy ember foglya, egy erős kancelláré. Bismarck legalább kultúrember volt, különösebb gyilkolási hajlamok nélkül. Hitler dühöngő elmebeteg volt, aki nem nézett sem istent, sem embert. Merkel azonban egy korszakos senki, aki csak Kohl hatalomtechnikáját volt képes eltanulni, hazaszeretetéből és németségéből semmit nem tudott magáévá tenni.

A németek tragédiája, hogy immár nem először kerül az országuk olyasvalakinek a kezébe, aki nem vezetni akarja őket, hanem csak hatalmon akar maradni.

A történelem lassú, ebben a demokratikus Európában választástól választásig botladozik előre, miközben azoknak nem kell demokratikus felhatalmazást kapniuk semmire sem, akik a kontinensünkre ácsingóznak, legyenek azok muszlimok vagy multinacionális cégek.

Racionálisan nézve, egy ilyen választási eredmény után nem csak a CSU vezetésének kellene mennie, hanem azonnal szükséges lenne visszaállítani a pártot is az eredeti keresztény irányába. Azonnal ki kellene lépniük szövetségi szinten a koalícióból és merev bevándorlásellenes álláspontra kellene helyezkedniük, a lehető legnagyobb rendpártiság mellett természetesen. De legalábbis meg kellene vonniuk a bizalmat Merkeltől.

Azt meg külön nem is kell mondani ugyebár, hogy értelemszerűen az AfD-vel és a Szabad Választókkal kellene koalícióra lépniük helyben. A karakán politika is vezethet bukáshoz, de az alapvető elvek, a túléléshez szükséges elvek feladása már rövid távon elpusztítja a politikai és társadalmi rendszert is.

Ez nem is politika valójában, hanem maga a jellemtelen gyengeség.

Ne feledjük, azok a német kormánypártok gyengülnek meg nagyon látványosan, amelyek gazdaságilag kifejezetten sikeres kormányzást produkáltak idáig, és sokan csak azért kezdik megutálni őket, mert a németek helyett a bevándorlókra költik az adófizetők pénzét.

Európa nem létezhet erős Németország és igazi németek nélkül. Akkor se, ha harcolni kell ellenük, akkor se, ha ők az ellenség. Ha Németország mint állam és a németek mint nemzet olyanná válnak, mint a német konyha, ízetlen zöldségek alaktalan tömegévé, akkor Európát nagyon újra kell gondolni.

Ez nem olyan választási eredmény, amiből mindenki magának kedvező értékelést olvashat ki.

Itt csak a zöldek győztek, de ők is csak a szocdemek felett igazából. Bajorország változást akar, a bajor választók felmondták a nagykoalíciót.

A sors mindig megadja a lehetőséget, még a középszerű senkiknek is, hogy fordítsanak a dolgok menetén. A még középszerű senkiknek sem tekinthető karrieristákból álló német politikai elit megkapta az utolsó figyelmeztetést. Valószínűleg mindegyik tartományi választás ugyanilyen figyelmeztető lesz, de akkor már mindegy lesz.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Jobbegyenes (1790) Sport (729) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Tereb (140) Életmód (1) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Gazdaság (652) Belföld (5) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (488) Autómánia (61) Vetítő (37) Mondom a magamét (4625) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (241) Politika (1571) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1450) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Mozaik (83) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>