Ma 2021 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
Bayer Zsolt: Vörös vonalak

Bayer Zsolt: Vörös vonalak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Itt a csattanós válasz...

Tele vagyunk vörös vonalakkal. Európát át- meg átszelik a vörös vonalak. Ezek a vörös vonalak pedig pontosan ugyanazt a szerepet töltik be, mint hajdanán az a bizonyos „vörös farok” egy jól sikerült Avar János-vezércikk végén.

Most az Európai Néppárt vezetője, Joseph Daul húzott egy új vörös vonalat, és kijelentette, hogy Orbán Viktor átlépte azt. Hja, kérem, sokat változott Európa. Hajdanán Arkhimédész rajzolt köröket a homokba (Noli tangere circulos meos), ma pedig Daul rajzolgat vörös vonalakat a szellemi sivatag homokjába.

S miért lépte át a magyar miniszterelnök Daul úr legfrissebb vörös vonalát? Mert megmondta az igazat. Az igazat, amelyről Brüsszel, az Európai Bizottság és a néppárt csökönyösen, újra és újra kijelenti, hogy hazugság, ellenben nagyjából öt perc utánajárással és -olvasással bárki láthatja, hogy ők hazudnak. Vagyis hülyének néznek minket.

Aki pedig hazudozik, szívesen rajzolgat vörös vonalakat a szellemi sivatagba, hogy aztán rámutathasson és ellentmondást nem tűrő hangon kijelenthesse: Ezt tilos átlépni! Hát persze hogy tilos. Ugyanis az átlépéssel megérkezünk az igazság földjére, és azt a mai Európai Unióban nem szabad. Olyasmi ez, mint a régi viccben, amikor az egész Központi Bizottság arról győzködi Gorbacsov elvtársat, hogy vonja vissza az alkoholtilalmat. – De hát miért vonjam vissza, elvtársak? – Azért, Gorbacsov elvtárs, mert mi lesz itt, ha az egész ország hirtelen kijózanodik!

Egy szó, mint száz, ott ülnek vörös vonalaik mögött az új elvtársak, és kijelölik az útvonalakat, kijelölik a gondolkodás, a szólásszabadság és úgy általában a szabadság határait, és aki áthágja ezeket, arra rámutatnak, mint a falka Ralphra és Röfire A legyek urában, és elnevezik szörnynek. Diktátornak, autoriternek, Hitlernek, Sztálinnak (aki vörös vonalak mögött tölti életét, annak nem erőssége a logikus gondolkodás), és megfenyegetik mindenfélével. Most éppen kizárással.

És akkor vessünk egy pillantást a kizárásra.

Első kérdés: honnan akarják kizárni a Fideszt? A néppártból. Mi a néppárt? Egy olyan politikai formáció, amelyik nem meri használni még a saját nevét sem, mert abban benne van a „keresztény” mint fogalom; egy olyan politikai formáció, amelynek lassan végképp semmi köze sincs a konzervativizmushoz és a kereszténységhez; egy olyan politikai formáció, amelyet a beléje költözött vadliberálisok, vadanarchisták, vadbalosok és még vadabb zöldek rángatnak összevissza, és amelynek maradéka kétségbeesetten akar ezeknek megfelelni; egy olyan politikai formáció, amely elvesztette önmagát, amelynek se lelke, se tartása, amelyből egy Helmut Kohl fejvesztetten menekülne ma már.

Második kérdés: ki veszítene a kizárással? Bizony, a néppárt! Amely ezzel a tragikomikus öncsonkítással elveszítené legerősebb tagját, amely azon kevesek közé tartozik, akik még a konzervativizmust, a kereszténységet, az egykorvolt, igazi Európát képviselik, és nem hajlandók vörös vonalak mögött lapítani. De hát a Fideszt éppen ezért akarják kizárni a vörös vonalasok! Akkor pedig ki járna jól? Azt hiszem, leginkább a Fidesz. Egyrészt mert a lengyel és olasz konzervatívokkal, keresztényekkel és igazi európaiakkal összefogva olyan új pártot alapíthatnának, amely igen hamar fejére nőhetne ennek a lelkét vesztett, vörös vonalas néppártnak. És a Fidesz kizárása után jelentős kilépési hullám is megindulna a néppártból.

És akkor Daul, Weber, Juncker, Merkel és a többiek végre nyugodtan összefoghatnának Sorossal is és Sargentinivel is. Végre nem lenne senki, aki átugrik a vörös vonalaikon.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1454) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Sport (729) Mondom a magamét (5292) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Történelem (14) Tereb (140) Jobbegyenes (2025) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (505) Belföld (6) Vetítő (37) Egészség (50) Gazdaság (657) Mozi világ (440) Életmód (1) Heti lámpás (255)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>