Ma 2024 március 01. Albin napja van. Holnap Lujza napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Vona (2.)

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy alapvetően jó és támogatható a kormány által benyújtott javaslat.

„A Jobbik elnöke pénteken azon aggódott, hogy a népszavazás lassú, van esélye, hogy nem lesz érvényes, ráadásul pénzbe is kerül. Helyette inkább gálánsan felajánlotta a kormánypártnak, hogy hozzásegíti a kétharmados többséghez, csak felejtse el, hogy erről megkérdezi az embereket – mintha a kormány kvótakritikájának alapvetése nem épp az lenne, hogy az Európai Bizottság az európai választópolgárok megkérdezése nélkül akar dönteni egy őket közvetlenül érintő kérdésről.

Vona elismerte ugyan, hogy ő és pártja is támogatta korábban a brüsszeli javaslat elleni népszavazási kezdeményezést, ám vagy nem bízik eléggé abban, hogy fél éve helyesen érzett rá a közhangulatra (hiszen az N1 Tv-nek már arról beszélt, hogy a kezdeményezés elbukhat), vagy, ahogy az Index cikke fogalmaz, megpróbálja mindenáron megpuccsolni a kormány tervét, mert attól tart, hogy végleg elveszíti a lehetőségét, hogy pártja a kérdésben a hangját hallassa.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a bevándorláspárti Brüsszel nem akarja, hogy Magyarországon népszavazás legyen az uniós kötelező betelepítési kvótáról. Úgy tűnik tehát, hogy már a Jobbik is Brüsszel megrendelését teljesíti, amikor saját korábbi nyilatkozataihoz képest pálfordulást hajt végre és – a bevándorláspárti baloldalhoz hasonlóan – a kvótáról szóló népszavazás ellen fordul. Vona szerint az élet túllépett a népszavazás kérdésén. Ez alapján inkább úgy tűnik, a népszavazás lépett túl Vona Gáboron.”

Igen, nagyjából így.

Ám a történetnek még koránt sincs vége! Ugyanis menet közben lezajlott egy népszavazás, amelyen 3,4 millió ember (98 százalék) azt mondta, hogy nem. Előállt az a sok millió nem szavazat, amelyet 2015 novemberében még a Jobbik akart letenni Brüsszel asztalára. És még ennél is több nem szavazat állt volna elő, ha a Jobbik nem azt a remek és nyilván a haza üdvét szolgáló taktikát alkalmazza, hogy törzsszavazóit odalent a „terepen” otthonmaradásra buzdítja, úgy fű alatt, „okosba’”, mert ezzel remekül ki lehet szúrni Orbánnal és a Fidesszel.

Mindenesetre lezajlott tehát a népszavazás, és a Jobbik befelé kuncogva, kifelé farizeus pofával, aggódva bejelentette, hogy – „mentve a menthetőt” – megszavazza az alaptörvény módosítását. Erről a következő tudósításokat olvashattuk:

„Egyetértés alakult ki a kormánypártok és a Jobbik között az alaptörvény módosításában a keddi, ötpártira tervezett, de végül három párt részvételével zajló egyeztetésen. (…)

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozást követően azt nyilatkozta: egyetértés volt abban, hogy az Országgyűlésnek kell döntenie arról, hogy a nem magyar és nem uniós állampolgárok hogyan élhetnek Magyarországon. Nem Brüsszel és nem az ENSZ, hanem a magyar hatóságok dönthetik el, hogy egy harmadik országbeli állampolgár egyedi kérelmének helyt adnak-e.

Hétfőn, sajtótájékoztatóján Vona Gábor is támogathatónak ítélte a kormány alaptörvény-módosító javaslatát.

A keddi egyeztetés után Volner János, a Jobbik frakcióvezetője úgy értékelt, hogy az alaptörvény módosításával az ország érdemi jogi védelmet kap a betelepítési kvótákkal szemben. Kitért arra, hogy nemzetközi jogászok véleményét és a német alkotmánybíróság állásfoglalását is osztják, amely szerint a tagállami alkotmány magasabb rendű, mint egy másodlagos uniós jogforrás.”

Majd Volner, a bozótharcos még külön bement a tévébe, s nyilatkozatáról így tudósítottak:

„Volner János elmondta, hogy a délutánra összehívott ötpárti egyeztetésen, amelyen megvitatják az alaptörvény módosítását, ismertetni fogja a párt javaslatait. Ezeknek az a lényegük, hogy még erősebb védelmet tudjanak nyújtani Magyarország számára a brüsszeli betelepítési kvótával szemben.

Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy alapvetően jó és támogatható a kormány által benyújtott javaslat.

Azzal kapcsolatban, hogy Vona Gábor pártelnök személyes találkozót kért Orbán Viktor miniszterelnöktől, azt mondta: nagyon fontos, hogy létrejöjjön a »Vona–Orbán-csúcs« Magyarországon, mert fontos kérdésekben – mint például a migráció – szeretnének nemzeti együttműködést kezdeményezni.”

Tehát, tizenegy hónap elteltével, sasszék, flikk-flakkok, mellébeszélések és össze-vissza beszélések, ótvaros hazugságok és sunyi, pitiáner csúsztatások után a Jobbik és az „elnök úr” eljutott odáig, hogy támogatja a kormány alaptörvény-módosítását, ugyanis az „alapvetően jó és támogatható” (Volner), valamint „támogatható” (Vona).

(Folytatjuk)

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Szépségápolás (15) Történelem (17) Gasztronómia (539) Heti lámpás (307) Politika (1582) Jobbegyenes (2764) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Autómánia (61) Életmód (1) Vetítő (30) Belföld (10) Irodalmi kávéház (535) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (699) Tereb (146) Mondom a magamét (7431) Egészség (50) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>