Ma 2024 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Vona (1.)

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Elég belekukkantani tizenegy hónap történéseibe, hogy a maga teljességében álljon előttünk ez a becstelen ember.

Induljunk el tehát a Jobbik (van még olyan?) házi lapjának, az Alfahírnek a 2015. november 9-én megjelent cikkétől. Legyen ez a kályha, amelyben eleve elégett ennek a hazug, kártékony, mindent és mindenkit mindig eláruló lélekkufárnak a maradék (sosem volt?) tisztessége.

Tehát nagyjából tizenegy hónappal ezelőtt ezt írta az Alfahír:

„NA, MOST MENNYIRE LESZ TÖKÖS A FIDESZ? – A JOBBIK ÜGYDÖNTŐ NÉPSZAVAZÁST AKAR A BETELEPÍTÉS ELLEN

A Jobbik magasabbra teszi a kerítéslécet, így kiderülhet, hogy tökös vagy löttyedt narancs lesz a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki párt alkotmánymódosítást, majd ügydöntő népszavazást kezdeményez az idegenek letelepítése ellen. Hogy Magyarország lakossága eldönthesse, kikkel kíván együtt élni.

A legnagyobb ellenzéki párt egyértelműen csak fájdalomcsillapításnak tartja, hogy a Fidesz–KDNP a betelepítési kvóta ellen egy egyszerű aláírásgyűjtést kezdeményezett (…) a Jobbik a fájdalomcsillapítás mellett ismét EGY SOKKAL ERŐTELJESEBB ESZKÖZT AJÁNL A KORMÁNY FIGYELMÉBE, EZ AZ ESZKÖZ EGY ÜGYDÖNTŐ NÉPSZAVAZÁS MEGTARTÁSA, ahol Magyarország állampolgárai közvetlenül kinyilváníthatják azt, hogy nem kívánnak idegenből idetelepített embertömegeket maguk közzé fogadni. (…) Z. Kárpát Dániel szerint ügydöntő népszavazásra azért van szükség, hogy a Jobbik kellő legitimitással a háta mögött kimehessen Brüsszelbe, ott letehesse a több millió elutasítást az asztalra és ennek birtokában új és tisztességes feltételeket harcoljon ki a magyar emberek életét megbénító brüsszeli diktátumokkal szemben. A Jobbik azt akarja elérni, hogy egyértelműen az Alaptörvénybe kerüljön: AZ ORSZÁG BEVÁNDORLÁSPOLITIKÁJÁT ÉRINTŐ KÉRDÉSEKBEN KÖZVETLEN MÓDON KI LEHESSEN KÉRNI A MAGYAR EMBEREK VÉLEMÉNYÉT, a kikért vélemény alapján pedig a mindenkori kormány hatékonyan felléphessen, ez ellen senki és semmi ne támaszthasson akadályt, hiszen a bevándorláspolitika a társadalom mély szöveteit meghatározó szociokulturális, nemzetstratégiai kérdés. A Jobbik szerint nem túlzás a kérdésfelvetés, nem túlzás az alkotmánymódosításhoz, nem túlzás az ügydöntő népszavazás megtartása, hiszen a Fidesz–KDNP kampányszerű aláírásgyűjtése az Európai Unió szintjén nem ér el semmit. Egy ügydöntő népszavazás azonban olyan spirált érhet el az európai térben, ami Magyarország számára előnyös, mellyel hosszútávon is szuverén nemzetállam maradhat. A Jobbik azt kéri a Fidesztől, hogy A KORMÁNYPÁRT BEVÁNDORLÁSÜGYBEN UGYANÚGY TEGYE FÉLRE A PÁRTPOLITIKAI ELLENTÉTEKET, MINT AZ ELLENZÉKI PÁRT: BIZTOSÍTSA A SZÜKSÉGES KÉTHARMADOT.” (Kiemelések az eredetiben – B. Zs.)

Innen indult tehát az „elnök úr”, aki adja-veszi a párt lelkét. Onnan indultak, hogy a Fidesz „fájdalomcsillapítónak szánt aláírásgyűjtése helyett” ők ügydöntő népszavazást követeltek. Mondom: tizenegy hónappal ezelőtt!

Majd jött a hideg tél, nagy szakállú Mikulás, csilingelő Jézuska (nem emlékszem már, hogy ezen a karácsonyon állítgattak-e még kereszteket frusztrált kretének), és mire kitavaszodott, odalett a népszavazás akarása, elpárolgott a szándék, „hogy a Jobbik kellő legitimitással a háta mögött kimehessen Brüsszelbe, ott letehesse a több millió elutasítást az asztalra és ennek birtokában új és tisztességes feltételeket harcoljon ki a magyar emberek életét megbénító brüsszeli diktátumokkal szemben.” A bolondos, szeszélyes április ezt hozta:

„Népszavazás helyett alkotmánymódosítást kezdeményez kvótaügyben a Jobbik

Vona Gábor a Parlament keddi ülésnapja után újságírók előtt arról beszélt, hogy a Jobbik – népszavazás helyett – alkotmánymódosítást kezdeményez a kötelező betelepítési kvótákkal kapcsolatban. A kormánypártok népszavazásra bocsátanák annak kérdését, hogy mit gondolnak a magyarok a kvótáról és kívánják-e kinyilvánítani a kormányon keresztül, hogy Magyarország nem szeretné alávetni magát semmilyen Brüsszelben meghatározott betelepítési egyezménynek.

Vona azt mondta, a radikálisok ezzel szemben támogatnák az alkotmány módosítását, ami kimondaná, hogy Magyarország nem kér semmilyen, az ország határain kívül meghatározott betelepítési kvótából.

»Azt írnák alkotmányba, amiről a Fidesz népszavazást akar« – tette világossá a párt álláspontját az elnök. Ezzel, a Jobbik érvelése szerint, okafogyottá válna a népszavazás, ami egyébként is lassan, hónapok alatt vezetne csak eredményre, ráadásul még drága is. Vona szerint »nincs érv amellett, hogy a Fidesz ne támogassa saját kérdését. Ha nem támogatják a módosítást, abból látszik, hogy csak politikai eszközként tekintenek rá.«”

Így számolt be 2016. április 12-én, vagyis szinte napra pontosan öt hónappal a népszavazás nagy akarása után a Jobbik új és természetesen ismét nagyon nagy elszánással, komoly, a hazáért aggódó arccal elő­adott színielőadásáról a 444.hu. A 888.hu pedig a kormányzat álláspontját foglalta össze a Jobbik ezredik pálfordulásáról.

(Folytatjuk)

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7622) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Tereb (146) Belföld (11) Jobbegyenes (2807) Gazdaság (711) Heti lámpás (317) Életmód (1) Vetítő (30) Történelem (18) Autómánia (61) Sport (729) Tv fotel (65) Egészség (50) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>