Ma 2021 október 21. Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
Bayer Zsolt: Sárga kígyó

Bayer Zsolt: Sárga kígyó

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A gyomrom összeugrik, ha arra gondolok...

– Aki szerint az országos vakcinálás, nem pedig az országos tesztelés a megoldás, az nem szakember, az hülye!

Fenti veretes megállapítás Igor Matovič szlovák miniszterelnöktől való, aki még hozzá tette: – Halott emberek sírján táncol az, aki fiktív megoldásokat keres az országos tesztelés helyett – mondta. Ez így elsőre nekünk azt jelenti, hogy a szlovák kormányfő szerint a vakcinázás „fiktív megoldás”, és aki oltani akar, nem pedig tesztelni, „az hülye”. Rendben. Ez is egy vélemény.

A gyomrom összeugrik, ha arra gondolok, mi lenne itt, ha ezt mondjuk a magyar miniszterelnök jelentette volna ki. De „bezzeg Szlovákiában” ez is elmegy. Mindenesetre a járvány kezelésére vonatkozó véleményeket olvasva megint csak Nagy Lajos Képtelen természetrajza jut az ember eszébe: „Jeles kígyók még: a repülő kígyó, a budai sikló, a rája, a lazac és a vízi göreb. Érdekes lenne még egy kis rövid sárga kígyó lila kecskeszakállal.” Van olyan is. Mármint lila kecskeszakállas.

Például Szabó Tímea (van-e, ki e nevet nem ismeri?) a minap bement az ATV stúdiójába, ahol hosszan kifejtette: Orbán azért lassítja az emberek beoltását, hogy így fenntarthassa a rendkívüli állapotot, ne lehessen tüntetni, ne lehessen ellenzéki előválasztást tartani, és így betonozza be a hatalmát. Ezt követően két nappal a HVG hosszú elemzést írt a járvány kezeléséről, és kifejtették, hogy Orbán azért erőlteti a kínai vakcinát, mert ha sikerül minél hamarabb beoltani az országot, akkor gyorsan visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, és Orbán így akarja bebetonozni a hatalmát.

Apropó, vakcina! Amikor Orbán közölte, hogy Brüsszel elrontotta a tárgyalásokat vakcinaügyben, és azért nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű oltóanyag az unióban, akkor megírták, hogy Orbán Brüsszelre mutogat, hárítja a felelősséget, így akarja bebetonozni a hatalmát. Két nap múlva a finn miniszterelnök közölte, hogy Brüsszel elrontotta a tárgyalásokat vakcinaügyben, és ezért nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vakcina az unióban. Teljesen nyilvánvaló, hogy a finn miniszterelnök is Orbán hatalmát akarja bebetonozni…

Apropó, kínai vakcina!

Orbán bejelentette, hogy az ország tárgyal Kínával vakcinaügyben, és ha a magyar hatóság engedélyezi, akkor a kínai vakcina azonnal és nagy mennyiségben áll rendelkezésre. Erre elmondták, hogy Orbán meg akarja gyilkolni az ország népét, és így akarja bebetonozni a hatalmát. Pár nap múlva kiderült, a fél unió Kínában előszobázik vakcináért. Mindenesetre az Európai Néppártból egy bizonyos Peter Liese, az egészségügyi kérdésekben illetékes szóvivő (hűha!) kijelentette, Európának nincs szüksége kínai vakcinára.

Aztán felharsant a kórus, hogy a magyar miniszterelnök „nyomás alá helyezte” a magyar hatóságot annak érdekében, hogy minél előbb engedélyezze a kínai vakcinát. Mert így akarja bebetonozni a hatalmát. Két nap múlva pedig megírta a Mérce, hogy „az európai uniós szervek nyomás alá helyezték az EMA-t, hogy mielőbb engedélyezzék a Pfizer vakcináját az Európai Unió tagországaiban”. Sőt: „Például Stella Kyriakides, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős európai biztosa az egyik levél szerint egy november 12-i megbeszélésen úgy fogalmazott, hogy »miután elkötelezték magukat, hogy minden tagállam egyszerre kapja meg az oltást«, a gyógyszerügynökség a késlekedése miatt »ne kényszerítse« őket arra, hogy az EMA-t megkerülve a nemzeti eljárásrendet kövessék.”

Tényleg. Mi is lenne, ha mindenféle nemzetek dönthetnének a sorsukról… Itt tartunk most. És akkor a tízmillió virológusról és farmakológusról még szót sem ejtettünk. A szlovákok meg újra letesztelik az egész országot, mert a vakcinázás „hülyeség”. Ahová nézek, kis sárga kígyók mászkálnak, lila kecskeszakállal.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Gazdaság (662) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Belföld (6) Mondom a magamét (5646) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Mozaik (83) Nagyvilág (1463) Irodalmi kávéház (506) Tereb (138) Egészség (50) Heti lámpás (255) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Történelem (14) Vetítő (30) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mozi világ (440) Politika (1578) Jobbegyenes (2133) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>