Ma 2021 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
d8fafe231e8114a65bcdf30dd6123123.jpg

Bayer Zsolt: Vigyázó szemetek…

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

…Ciprusra vessétek. Ugyanis Párizsban mostanában nem történik semmi. Párizs környéki polgármesterek a francia hadseregtől kérnek segítséget, hogy állítsák helyre a rendet és a közbiztonságot, mert nem lehet már élni a bevándorlóktól – de ennyi az egész. És ebben nincs semmi újdonság.

Az újdonság most Cipruson van. Az EU és a Világbank uzsorásai Cipruson eresztették ki a szellemet a palackból.

Ciprus eladósodottsága GDP-arányosan 145 százalék. Köszönheti ezt az ország mindenekelőtt a görög válságnak. Az EU és az IMF uzsorásai pedig úgy döntöttek, akkor adnak kölcsönt a csőd szélén tántorgó országnak, ha a ciprusi kormány egyszerűen megcsapolja az országban fellelhető bankbetéteket. A kisebbeket hét, a nagyobbakat tíz százalékkal. Mindezt úgy, hogy múlt hét pénteken délután bezártak a bankok, ezt követően jelentették be a tervet, hétfőn ünnep volt az országban, minden zárva, ezen a napon hozta meg a kormány a szükséges törvényt, s mire kedden kinyitnak a pénzintézetek, már el is vették az emberek pénzét.

Ezt találták most ki az EU és az IMF uzsorásai.

Nem is tudja az ember, melyik végén kezdje az elemi erejű felháborodást. A magántulajdon szentségénél? Például ott. Mert az EU és az IMF uzsorásai csak a magántulajdon szentségéről képesek pofázni.

S az unió ezen szent és sérthetetlen jogelve mindaddig szent és sérthetetlen, ameddig a multik és a bankok magántulajdonáról van szó. Ha az emberekéről, akkor minden másképpen van. Akkor jöhet az „egyszeri illeték”, ahogy becézgetik ezt az arcátlan rablást. Az EU és az IMF uzsorásai most pénzt lopnak. A lehető legundorítóbb módszerrel, sunyin, aljasul. És megteszik ezt nem csak az unió polgáraival: ugyanis a ciprusi bankbetétek majd fele nem is uniós állampolgárok pénze, hanem például orosz betét.

De mit számít mindez, ha a bankok, az IMF és az EU uzsorásainak étvágyáról van szó?

Aztán folytassuk a felháborodást a másik végén. Emlékeznek még, mit művelt az EU és az IMF, mit műveltek a liberális és baloldali lapok, ostoba, semmirekellő, hazug és idióta újságírók, amikor a magyar kormány megszüntette a magánnyugdíj-biztosítókat? Emlékeznek? Temették a demokráciát, a jogállamot, a magántulajdon szentségéért hullajtottak krokodilkönnyeket – holott a magyar kormány úgy próbált kiszabadulni végzetes helyzetéből, mint Hudini, a szabadulóművész. Mert gúzsba kötve kellett túlélnie az országnak akkoriban minden napot és minden órát, és ezt a helyzetet az EU és az IMF uzsorásainak lakájai, a magyar szocialisták és liberálisok hagyták örökül. Ráadásul akkor a biztosítottakat nem is érte ilyen érdeksérelem, nem vették el a pénzüket, csak a menedzsmentek zsíros milliárdjait vette el az állam. Azok meg riadóztatták a brüsszeli haverjaikat, az EU és az IMF uzsorásait, akik mindjárt nekiláttak tönkretenni a magyar kormányt.

És most? Most kussol mindegyik.

Most nem számít a magántulajdon szentsége, nem számít semmilyen szentség. Most csak az emberek bankbetéteiről, az emberek pénzéről van szó. Most nem pofáznak a „mértékadó” lapok, nem ugatnak az európai zöldek meg kékek meg rózsaszínűek, sőt, az európai szocialisták vezetője, Schulz elvtárs azt nyilatkozza, ő egyetért azzal, „hogy a válság terheit a betétesek is viseljék”. Schulz elvtárs csak azzal nem értett egyet, hogy a válság terheit a bankok és a multicégek is viseljék. Ennyi maradt mára az európai szociáldemokráciából: a Schulz elvtárs.

S miközben az EU és az IMF uzsorásai éppen aljasul ellopják a ciprusiak, oroszok és britek pénzét, közben felháborodástól kipirult arccal leckéztetik megint Magyarországot. Dől a pofájukból a demokrácia féltése meg a magántulajdon szentsége. Cégéres gazemberek mindahányan.

S ha a ciprusiak ezt lenyelik, akkor bármelyik tagállam soron következhet. Akkor felkészül Spanyolország, Portugália és Olaszország. Akkor ortodox lesz az unortodox szabadrablás.

És a rothadt sajtójuk ezt nem sarcnak, hanem „egyszeri illetéknek” fogja becézgetni. Mert tudják: az a sarc, ha a szabadon választott magyar kormány megcsapolja a multik és a bankok extraprofitját. Az felháborító, az nem egyeztethető össze a demokráciával. Az európai értékekkel csak az egyeztethető össze, ha egy hét végén ellopják az állampolgárok pénzét. Itthoni víg cimboráik pedig ezután is gátlástalanul fognak értekezni arról, hogy az EU meg az IMF soha nem szab semmilyen feltételt a kölcsöneihez.

Ideje ismét felébredni, emberek. Ideje látni, mi folyik ebben a nyomorult és beteg világban. Ideje lesz ráírni a következő békemenet molinójára, hogy „VELED VAGYUNK, CIPRUS!”

Különben mi következünk – éljünk bárhol ebben a szép, új világban.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Mozi világ (440) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1454) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Jobbegyenes (2023) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (505) Flag gondolja (33) Heti lámpás (255) Autómánia (61) Mondom a magamét (5288) Egészség (50) Vetítő (37) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Sport (729) Gazdaság (657) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>