Ma 2023 június 04. Bulcsú napja van. Holnap Fatime napja lesz.
2ec3face7e0c08224897544fc32685cf.jpg

Bayer Zsolt: Tetű

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tóth Imre örök. Már amennyiben feltételezünk valamiféle kontinuitást a Marat–Robespierre–Lenin–Dzerzsinszkij–Kun Béla–Cserni János–Sztálin–Rákosi–Nyakó–Gúr–Tóth Imre-vonalban. Tételezzünk ilyesmit nyugodtan. Mert az a bizonyos kontinuitás létezik.

Persze letűnt korok bűnei nagyobbak valának. A Tesco–Meki–Győzike-háromszögben erősen sugárzó pitiánerség és elviselhetetlen bunkóság magába szippantja a kor felett elrepülni óhajtó lelkeket, s csupán összeken önmagával mindent és mindenkit. Ez a legnagyobb bűne őneki. Ám, ha tehetné, ölne. De nem teheti. S ettől frusztrált szegény…

Pontosan így került a politikába és a lapokba Tóth Imre.

Tóth Imre, a lumpenproli prototípusa. És nincsen ezzel semmi baj. Ő ilyen és kész. Ő örök. A baj ott kezdődik, amikor a Nyakó–Gúr-félék előkaparják Tóth Imrét valahonnét, és eljátszatják vele a „nagypolitikát”.

És szerencsétlen Tóth Imre (a neve mellé mostanában muszáj odabiggyeszteni, hogy „olvasztár”, mert ettől lesz ő a hiteles, jó munkás) nekilát eljátszani a „nagypolitikát”. Beül a parlamenti kakasülőre, és mutogat a kormánynak (véletlenül az összes ellenzéki kamera és fényképezőgép arra néz az adott pillanatban). Aztán kiviszik Brüsszelbe, ahol nyilván elmeséli, hogy 2010-ig tejjel-mézzel folyó Kánaán volt Borsodban, a népek vasvillával szárítgatták a pénzt a padláson, nehogy bepenészedjen, dolgozott mindenki, a bárányok meg odatelepedtek az oroszlánok mellé, csak hát jött az Orbán, és vége lett a békének meg az aranykornak.

Jött Orbán, a „mocskos kis tetű”, miképpen Tóth Imre olvasztár a magafajták elé hányta rothadt lelkének szennyes indulatját.

Itt és most kristályosodik ki minden, amit a jelenlegi ellenzékről tudni kell és érdemes. Ez a mutogató, „mocskos kis tetű”-ző szerencsétlen, primitív Tóth Imre, ez az ellenzék maga. Meg a másik, az az „alternatív köztársasági elnök”, aki beszélni is fog március 15-én. Nekik. Istenem, mennyire szép, Istenem, mennyire megérdemlik egymást…

Nagypapa mesélte gyakran, hogyan is köszöntött be hozzájuk a Rákosi-rendszer. Úgy, hogy körorvos nagypapáék tartottak cselédet. Egészen pontosan generációkra visszamenőleg velük élt egy család a cselédházban, akik ellátták a ház körüli munkákat s egyebet, amúgy nagyobb ünnepeken a családdal étkeztek és igen jól ment soruk. Aztán elkövetkezett az iszonyat, s a cselédék siheder kölke egy napon hátba vágta nagypapát, és így kurjantott neki: – Na, doki, mától kezdve tegeződünk!

Így támadt fel a csatornából Marat meg az összes többi, így kezdődött a „rendszer”.

S él tovább Tóth Imre olvasztárban.

S ha Tóth Imre olvasztár mocskos tetűzi a miniszterelnököt, akkor a Népszabadság szerint „sarkosan fogalmaz”. Ha Ungváry Rudolf kurva anyázik – mint tavaly tette –, akkor szintúgy sarkosan nyilvánít véleményt.

De ha valaki elküldi őket a kurva anyjukba, akkor összeül Brüsszelben az összes idióta, hogy megvitassa a honi demokrácia állapotát.

Jó tisztában lenni az ilyesmivel. Jó, ha tudjuk, kikkel állunk szemközt. Jó, ha tudjuk, amióta a párizsi közcsatornarendszer eldugulása lehetővé tette, hogy a pincepatkányok felszínre kerüljenek (a csodálatos Friedell doktor szavai ezek a jakobinusokról), azóta folyamatosan itt vannak a felszínen, mivelünk. Mivelünk, közöttünk, és az életünkre törnek. S miközben az első adandó alkalommal kivégeznének minket, folyamatosan üvöltenek, hogy bántják őket.

Ennyi csak a szombati tüntetés üzenete. Hogy Tóth Imre olvasztár örök. S még annyi, hogy miután szüleimből és nagyszüleimből kulákot, osztályidegent, kitelepítettet csinált a „rendszer”, s a rendszer sok-sok Tóth Imréje, mifelénk sokáig ritka vendég volt a narancs. Soha senki sem vagdosott földhöz narancsot – ám ha akadt néhány szem valahonnét, hát meghámoztuk, s közösen megettük.

Hja, kérem, egy úr a pokolban is úr.

A surmó meg csak úgy terem, mint a dudva. És örök, és elpusztíthatatlan.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (521) Tv fotel (65) Vetítő (30) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Gazdaság (681) Mozi világ (440) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (264) Nagyvilág (1306) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2623) Belföld (9) Tereb (142) Autómánia (61) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6848) Politika (1581) Gasztronómia (539) Történelem (15) Szépségápolás (15) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>