Ma 2022 augusztus 12. Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.
ef88fd75bfd6bad783bb3e827efb87be.jpg

Bayer Zsolt: Szolgálatban, erkölcsileg

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Mottó: Kondorosi Ferenc, aki 2006-ban rendészeti államtitkár volt, azt mondta a bizottság előtt, hogy otthonában nézte a tévészékház ostromát, és a látottak után haladéktalanul „szolgálatba helyezte magát erkölcsileg”. 

Most még egyszer, sokadszor, és biztosan nem utoljára mondom: ott voltam, láttam. Ott voltam a tévészékház ostrománál, és láttam hátul, a Nádor utcában az állig felfegyverzett rebiszeseket. S hallottam az egyiket – nyilván valamilyen parancsnok – üvölteni a telefonba, hogy „(…) nem érdekel, b…meg! Odamegyek és megvédem a kollégáimat!”

Aztán nem mentek oda…
S elöl, a bejáratnál, felszerelés nélküli, rémült, sarokba szorított rendőrök álltak, összehúzódva, szó szerint a halálra várva, miközben egy rakás állat flaszterrel, téglával, kővel dobálta őket. (Azt mikor vizsgálják meg, hogy az első sorban dobálózók közül hányan voltak a titkosszolgálat emberei? Azt nem tudjuk meg soha?)

Akkor nem lehetett nem a rendőrök oldalán állni. Akkor minden tisztességes ember velük vállalt szolidaritást. Mindenki, kivéve a hatalom. Lehet itt vizsgálat, kell is, hogy legyen, egy dolgot úgysem fog kideríteni. Illetve sohasem fog tudni bizonyítani. Mégpedig a lényeget: azt, hogy 2006 szeptemberében, a tévészékház ostromakor a hatalom arra várt, hogy meghaljon egy rendőr. S a halott rendőr teste s emléke eltakarja Őszödöt, s az őszödi rémet.

Egy rendőr halálára vártak Gyurcsányék, s így ballagott el a tehetetlenség és a harag addig az október 23-ig. S ami azután történt, mind-mind a harmadik köztársaság eddigi legnagyobb szégyene.
Ahogy a Magyar Rádió udvarán kínozták az embereket a minden emberségükből kivetkőzött, állattá vált rendőrök. (Such elnök úr közben félrenézett…)

Ahogy ütöttek-vertek mindenkit, válogatás nélkül.
Ahogy törték a kezeket, lábakat, ujjakat. (Név szerint ismerjük az egyiket: Vágó László volt rebiszes őrnagy. Egy rohadt szemétláda. 2006. őszi „szolgálatai” után előléptették, majd leszerelt. Doszpot Péter biztonsági cége alkalmazta – ki más?! –, és a Mammut kereskedelmi központban dolgozott. Megússza? Megúszhatja?)

Ahogy kilőtték a szemeket. Ahogy rúgták a földön fekvőket. Ahogy káromkodtak, megaláztak, sárba tiportak mindent és mindenkit. Ahogy feltámadt bennük a nyilas-ávós pribék…

Akkor nem lehetett nem a tüntetők oldalán állni.
Akkor minden tisztességes ember a megalázottak és megnyomorítottak oldalára állt, velük vállalt szolidaritást, és szívéből gyűlölte, megvetette az összes állattá vált rendőrt, aki ebben részt vett. Minden tisztességes ember – kivéve a hatalom. Lehet itt vizsgálat, kell is, hogy legyen, a lényeget úgysem tudja majd bizonyítani. Azt, hogy a hatalom, mely a tévészékháznál saját rendőrét is fel akarta áldozni, ezt követően úgy döntött, most majd megmutatja, hol lakik az Úristen. Gyurcsányék úgy döntöttek, végigveretik, megalázzák, meggyalázzák ellenzéküket. S ha már nem sikerült rendőrt áldozniuk, hát akkor nekifognak a dolognak a másik végéről: akkor majd rászabadítják a népre az elállatiasodott és bosszúszomjas rendőröket. Akkor majd áldoznak életet a másik oldalról.
Ennyi ez a mocskos történet.

S a háttérben ott a liberális, baloldali értelmiség és a média, amely mindezt helyeselte, megtapsolta. A liberális Demszky, aki tüntetőleg kitüntette mindezért Gergényit. (Meg Vágót, és még ki tudja, hány rohadékot…) Kitüntettek, hátakat lapogattak, összevigyorogtak, megmagyaráztak, közben a bírók tárgyalás nélkül osztották az előzetes letartóztatásokat, mert ezt parancsolták nekik, s mert hajlandók és képesek voltak végrehajtani a parancsot.

Gyurcsányék és a velejéig rothadt értelmiségük 2006. szeptember 18. és október 23. között felfüggesztették a köztársaságot. Most meg nagyon féltik. És módfelett csodálkoznak, hogy a törött ujjú, kilőtt szemű, megtaposott, a jognak asztalától elrugdalt fiatalok nagy számban tesznek a köztársaságra.

Hát ne csodálkozzatok, gazemberek! Hanem imádkozzatok! És helyezzétek magatokat haladéktalanul szolgálatba. Legalább erkölcsileg…

Bayer Zsolt , magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (513) Egészség (50) Politika (1581) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Sport (729) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (667) Gasztronómia (539) Belföld (8) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2381) Tereb (141) Mondom a magamét (6238) Nagyvilág (1464) Mozi világ (440) Kultúra (6) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>