Ma 2023 június 09. Félix napja van. Holnap Margit, Gréta napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Szalonképesség

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
B. Zs lovag újabb dobása.

B. Zs. lovagot azonnal elönti a felháborodás vörös gőze, ha valaki olyan kijelentést merészel tenni, ami véleménye szerint rossz fényt vett Fidesz-alapító barátjára.

Most az ENSZ Emberi Jogi főbiztosára támadt, elmondja mindennek a származása szerint jordán herceget, Zeid Raad al-Husszeint. A diplomata „kapitális vétke”, hogy Orbánt egy sorba állította Európa szélsőséges politikusaival. Sorolja is Geert Wilderst, a holland szélsőjobb vezérét, Donald Trump amerikai elnökjelöltet, Marine Le Pent, a francia szélsőjobb nem éppen szalonképes elnök asszonyát, Milos Zeman cseh elnököt, Hoffer osztrák elnök-aspiránst, a bukott Farage-ról nem is beszélve, aki addig forszírozta a brexitet, amíg belebukott.

Nem vonom kétségbe B. Zs. lovag jogát, hogy úgy ítélje meg a világ dolgait, ahogyan szíve és világnézete diktálja, de a nemzetközi botrány után, amelyet „lovaggá ütése” kiváltott, terjedelmes interjúban próbálta mentegetni „indulatos kijelentéseit”. Ezzel sem volna semmi baj, hiszen időnként teszünk olyasmit, mondunk olyan meggondolatlan kijelentéseket, amelyeket később megbánunk, és szívesen tennénk meg nem történté. B. Zs. lovag is azt ígérte, a jövőben jobban vigyázz majd a szavaira.

Ez a „jövőben” igen gyorsan véget ért. A Magyar Hírlapban (ajánlom figyelmébe a Gulág-alapítvány elnök-helyettesének) most a jordán herceget tapossa meg, mondván, annyi méltósága sincs, mint egy disznónak. Ez legalább akkora sértés muszlim körökben, mint valakihez cipőt vágni. Ja, teszi hozzá, még ehhez buta, ostoba és moslékos vödör is.

Rasszista kutyából nem lesz európai szalonna. B. Zs. publicista lovagból sem lesz egyhamar szalonképes zsurnaliszta.” (Somfai Péter, Népszava) 

Fenti kis cikkecskéből ezt a részt emelném ki:

„Most az ENSZ Emberi Jogi főbiztosára támadt, elmondja mindennek a származása szerint jordán herceget, Zeid Raad al-Husszeint. A diplomata „kapitális vétke”, hogy Orbánt egy sorba állította Európa szélsőséges politikusaival. Sorolja is Geert Wilderst, a holland szélsőjobb vezérét, Donald Trump amerikai elnökjelöltet, Marine Le Pent, a francia szélsőjobb nem éppen szalonképes elnök asszonyát, Milos Zeman cseh elnököt, Hoffer osztrák elnök-aspiránst, a bukott Farage-ról nem is beszélve, aki addig forszírozta a brexitet, amíg belebukott.”

És akkor, ha megengedik, idézném a cikkemből is a vonatkozó részt:

„Az Iszlám Állam tehát egy nemzetek felett álló terrorszervezet, amely eddig soha nem tapasztalt kegyetlenséggel és brutalitással fenyegeti mind saját alattvalóit, mind ellenségeit. Ellenségének pedig az egész nem muszlim világot tekinti. Teljes mértékben vallási alapú, az iszlám legképtelenebb, legkegyetlenebb felfogásán alapszik, térítő és terjeszkedő ideológia, és a „politikája” is ilyen. „Harcának”, térítésének alapja a terror, a gyilkosság, a brutalitás, a megfélemlítés, a nem iszlám társadalmak fellazítása, szétzilálása, etnikai és vallási viszonyai-nak, alapjainak megváltoztatása, bármilyen eszközzel. Ehhez és erre használják fel többek között a migrációt és az Európai Unió vezetőinek idióta és önsorsrontó politikáját.

Ehhez az Iszlám Államhoz hasonlította Zeid Raad al-Husszein jordán herceg, az ENSZ emberi jogi főbiztosa Geert Wilders holland Szabadság párti politikust, Donald Trumpot, a republikánusok elnökjelöltjét, Marine Le Pent, a francia Nemzeti Front elnökét, Milos Zeman cseh elnököt, Norbert Hofer osztrák elnökjelöltet, Nigel Farage Brexit-párti angol politikust, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

A főbiztos által felsorolt politikusok között óriási különbségek vannak, de kétségtelen tény, hogy egyvalamiben hasonlóak: elutasítják az Európai Unió önsorsrontó és idióta migrációs politikáját, és a mai, valóságtól teljesen elszakadt „liberális” értelmezés szerint mindnyájan „nacionalisták”, amennyiben saját nemzetük és hazájuk védelmét tekintik elsődleges feladatuknak, és nem hajlandók elfogadni a nemzetek felettiség ideológiáját, nem hisznek abban, hogy a nemzetállamok felett „eljárt az idő”. Mindebből következően a felsorolt politikusok tekinthetők ma az Iszlám Állam egyetlen valódi és következetes ellenfeleinek.”

Vagyis: Nevezett jordán hercegnek nem az a „kapitális vétke”, hogy együtt emlegeti a felsorolt amerikai és európai politikusokat, hanem az, hogy nevezett politikusokat a szadista, tömeggyilkos Iszlám Állammal hozta egy kalap alá.

Aki pedig ilyet tesz, annak nincsen se becsülete, se esze, se tisztessége. Aki ilyen módon, ilyen aljasul képes megsérteni politikusokat, azt megilleti a disznó sértés, mert igen, neki ez a legnagyobb sértés. Ez volt a cél.

S hogy ne maradjunk tanulság nélkül: Somfai elvtárs a Népszavától bizony szalonképes zsurnaliszta. Ezt onnan lehet tudni, hogy gátlástalanul hazudik, nincsen semmiféle erkölcsi skrupulusa, ugyanis egy gazember. Arrafelé ez a szalonképesség legelső feltétele.

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Politika (1581) Autómánia (61) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (521) Nagyvilág (1306) Történelem (15) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6859) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Belföld (9) Heti lámpás (264) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Egészség (50) Jobbegyenes (2625) Mozaik (83) Gazdaság (681) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>