Ma 2021 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
f310f2460ce3c386c3123a289dd1fd22.jpg

Bayer Zsolt: Semmi új

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mert hogy a déli határon épülő kerítés (ideiglenes műszaki határzár) „ellentétes az EU alapelveivel”, „embertelen”, ráadásul a NATO-drót veszélyeztetheti az illegális bevándorlók testi épségét.

És egyáltalán: Gyurcsány azért írt levelet az EU „illetékes” bizottságának, hogy ha már a magyar választók nem képesek felfogni, mekkora szüksége van a hazának Gyurcsány Ferencre és az ő politikájára, akkor az EU legyen szíves közbenjárni, és Orbánt valahogyan leváltani. Nincs új a nap alatt. Miképpen Gyurcsány rothadt agyában sincs semmi új.

A Tanácsköztársaság bukása utáni „vörös emigráció” csinálta ugyanezt annak idején. A kor Gyurcsányjai. Például Kunfi Zsigmond. Az az akkori mocsok hazaáruló így írt a Világosság 1920. június 29-i számában:

„A megvetés, az undor és felháborodás tarajos hullámai csapkodnak Magyarország körül. A gyűlölet drótsövénye zárja el Magyarországot az egész világtól. Minden erkölcsös és a tisztaságra valamit is adó ember befogja az orrát, ha a magyar nevet hallja. Annak a trágyadombnak dögletes bűze, amelyet kereszténykurzusnak neveznek Magyarországon, az európai erkölcsi és politikai köztisztaságnak égető problémájává lett, és mindenki, nemcsak szocialisták, egyetért abban, hogy ezt a szemétdombot el kell hordani és ki kell füstölni azt az országot, ahol a rend fenntartói és a hatalom birtokosai ilyet művelnek.”

Ismerős, ugye? Még a szóhasználat is.

És ezt vette át az európai szociáldemokrácia is, a maga sajtójával együtt. Az országgal szembeni gyűlölet- és rágalomhadjáratban a Kunfi-féle patkányokon túl az osztrák baloldal járt élen. És az ehhez hasonló írások szá­zain túl komolyabb károkat is megpróbáltak okozni. Például azzal, hogy 1920. március 5–6-án az Amszterdamban ülésező Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség nemzetközi bojkottot hirdetett Magyarországgal szemben:

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség „felhívja az entente hatalmak kormányait, lépjenek közbe a magyar kormánynál és bírják szakításra eddig követett belpolitikájával. Egyszersmind kimondotta, hogy felszólításának hatás nélkül maradása esetén Magyarországot teljes bojkott alá fogja. Értesítette ugyanakkor valamennyi ország munkásszakszervezetét, főleg pedig a tengeri szállítómunkásokat, a vasút-, postai- és távíró alkalmazottakat, hogy legyenek készek adott jelre – a nemzetközi iroda utasításait követve – minden olyan munkát beszüntetni, amely közvetlen vagy közvetett módon a jelenlegi magyar kormány érdekeit szolgálja” (Mályusz Elemér: A vörös emigráció).

Így működtek az akkori patkányok.

S még egy adalék ezekhez. Az „Ember” a következő kiáltványt tette közzé 1920. augusztus 15-én, a meghirdetett nemzetközi bojkott kudarca után:

„Ha az emigráció harca idáig írással és szóval folyt Horthyék ellen, akkor most vegyék át szerepüket – a fegyverek. Igenis, Horthyék fegyverkezésével szemben mindenhol fel kell fegyverezni az emigrációt, hogy a megtámadott országok népének sorában küzdhessen gyilkos ellensége, a Horthy-banda ellen. Nemcsak az orosz forradalommal szemben való kötelessége a menekülteknek Horthyék ellen harcolni, hanem kötelessége azokkal az országokkal szemben is, ahol menedéket kaptak. A Horthyék ellen való gyűlöletben és elszántságban egységes frontot kell alkotnunk. (…) Minden gyűlöletünk, megvetésünk, irtózatunk és haragos elszántságunk az állig felfegyverzett Horthy-hadsereg felé villámlik, és nincsen más vágyunk, minthogy ez ellen a véres kezű hóhércsürhe ellen felvehessük a harcot. Mindenkivel, de mindenkivel, az ördöggel is szövetkezni vagyunk hajlandók Horthyék ellen, és nem lángolhat az ő gyűlöletük perzselőbben felénk, mint amilyen tüzesen a mi undorunk és megvetésünk a fehér front felé izzik.” (Vesd össze: „Mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket.” Kornis Mihály, Beszélő, 1993. december 21.)

Íme hát, a kor Gyurcsányainak lelkivilága. És a kor „európai” baloldalának lelkivilága pontosan ugyanilyen volt. Ezért mondom, hogy nincs új a nap alatt. De azért csak felvetődik néhány kérdés. Cameron brit miniszterelnök kijelentette, hogy a Calais-nál kialakult elviselhetetlen helyzetre tekintettel Anglia újabb kerítést épít, hogy visszatartsa a migránsokat.

Gyurcsány ez ügyben miért kussol és lapít, mint szar a gazban? Miért nem ír levelet az EU bizottságának Cameron „Európa-ellenes” politikája miatt?

Cameron azt is bejelentette, hogy ezentúl súlyos büntetést kapnak azok, akik illegális, papír nélkül érkező bevándorlóknak szállást adnak. Micsoda elviselhetetlen beavatkozás ez a szent piaci viszonyokba és a magántulajdon szentségébe! Hol marad a gyurcsányi levél? Lassan minden európai állam- és kormányfő megnyilvánult kerítésügyben, és lassan mindenki kifejtette: megérti a magyar kormány erőfeszítéseit. Ideje hát, Gyurcsány, meg a Vadai meg a Gréczy szembeszálljon egész Európával az „európai értékekért”!

S végül: a hazai baloldal meg a sajtómunkás csürhe így kezdte: a kerítés azért épül, hogy valamelyik „Orbán-csókos” el tudjon lopni ebből is egy rakás pénzt. A kerítést ehhez képest a hadsereg építi. A munkálatokban közmunkások vesznek részt, a kerítés elemeit elítéltek gyártják.

Most természetesen ez a baj. Ám mindez eltörpül amellett, hogy alig két hónapja még ezt üvöltötték: „Nincs menekültkérdés! Az egészet csak Orbánék találták ki!”

Ennyi. Mindig így járunk ezekkel. Legalább 1919 óta. Ennyi idő pedig csak elegendő, hogy belássuk, egyetlen igazi baj van. Az, hogy léteznek.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Belföld (6) Gazdaság (659) Szépségápolás (15) Tereb (138) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1578) Vetítő (30) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Történelem (14) Életmód (1) Irodalmi kávéház (505) Jobbegyenes (2079) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5446) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1456) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>