Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Bayer nagyon keményen kiosztotta Junckert

Bayer nagyon keményen kiosztotta Junckert

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az isiászos lett az év európai vezetője. Na, hát pontosan így is néz ki most Európa...

Orbánt emlegetve köszönte meg uniós díját Juncker

A legjobb európai vezető idén az Európai Bizottság távozó elnöke lett.

Idén is átadták Brüsszelben a European Leadership Awardsot az unió legkiemelkedőbb vállalkozóinak, politikusainak és aktivistáinak – tudósított az eseményről az Euronews. Nem is tehetett másképp az európai hírtelevízió, ugyanis az öttagú zsűriben ott ült a csatorna hírigazgatója is.

Az eseményen az új szlovák elnököt, Zuzana Čaputovát és egy svájci tengertisztító csapatot is kitüntetett, de ugyanígy díjat kapott a Kiron nevű közösség alapítói, ők egyetemi oktatást biztosítanak menekülteknek. Juan David Mendieta, a techközösség egyik alapítója szerint a technológiájuk bebizonyította, hogy a fejlesztések képesek megoldani komoly szociális problémákat, de ezzel egy időben a társadalmi nehézségek is ösztönzik magukat a fejlesztéseket. Így a jövőben képesek lehetnek megoldani az emberek gondjait – mondta optimistán az egyik alapító,

De hivatalban lévő politikus is kapott díjat: az év európai vezetője ugyanis Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke lett. Ő elsőként a biztosoknak köszönte meg kitartó munkájukat, de beszédében megemlítette Orbán Viktort – számolt be az Euronews.

„Már számtalan díjat átvettem a bizottság nevében, mert igen, én vagyok az elnöke. De a sikereink közösek. Lehet, hogy néhányan mint Orbán Viktor azt gondolják, hogy mi csak egyszerű bürokraták vagyunk, pedig a valóságban egy kitűnő csapat. Egyedülálló emberekkel dolgozhatunk Brüsszelben Európáért” – mondta a luxemburgi politikus.

A neves kitüntetést másodjára osztották ki az Európai Kereskedelmi Fórum keretei közt a belga külügyminiszteri hivatalban.

]]>Forrás: Mandiner.hu]]>

forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2788) Gazdaság (705) Belföld (10) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Kultúra (7) Történelem (18) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Heti lámpás (312) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Vetítő (30) Sport (729) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7546) Mozi világ (440) Politika (1582) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>