Ma 2021 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
71af8c3a3695584ddcc12a0d19c3da13.jpg

Bayer Zsolt: Imrike

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Volt a mi utcánkban a messzi-messzi hatvanas-hetvenes években egy csúnya, szerencsétlen kisfiú, az Imrike. Imrikét alig szerették, s aki mégis, az csak muszájból.

Imrikével nem is az volt a legnagyobb baj, hogy csúnya volt és szerencsétlen, hanem az, hogy ebből kifolyólag egy aljas kis szemétláda lett belőle.

Orvul támadt ránk mindig, hátulról. Rúgott, mart a nagy, retkes körmével, s ha nekimentünk, vékony, sivító disznóhangon vonyított és igazi könnyeket sírt. Még csak megverni se lehetett rendesen, férfimód.

Az MSZP–Együtt–PM–DK az ország Imrikéje.

Az ország Imrikéje úgy döntött, most aztán Baján megmutatja végre. Kerül, amibe kerül. De ha már összeálltak, akkor muszáj megmutassák, hiszen éppen így fognak összeállni nagyjából és legkésőbb három hónappal a választás előtt. Baja volt a kísérleti terep. Hogy akkor mi is várható. Ráadásul Baja szimbolikus ügy is volt, Bajnai miatt. Mert hát ő bajai. Ezért kellett bármi áron a győzelem.

Hogy Baja kísérleti terep volt számukra, onnan tudható, hogy elég hamar megszállták a nyilvánosságot azzal az egyszerű üzenettel, amely szerint „a Fidesz kísérleti terepnek tekinti Baját”. Mindig ezt csinálják. Amit elkövettek vagy elkövetni készülnek, azzal megvádolják az ellenfelüket, aztán vékony disznóhangon visítanak. Így volt most is Baján.

Beleálltak kötésig a kampányba. Mert azért csak szemet szúr, ugye, hogy egy időközi önkormányzati képviselő-választásra, amely ráadásul semmit sem számít, a városba érkezik az összes nagyágyú. Kampányolt ott Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány. Orbán nem ment, erre azzal vádolták, „nem mer a választók elé állni”. A legképtelenebb hazugságokat terjesztették városszerte – ennek volt a legocsmányabb pillanata, amikor azzal vádolták Zsigó Róbert polgármestert, hogy a családja miatt aszfaltoztat és helyez át buszmegállókat. Semmi sem igaz az egészből, de hát kampány van.

Így fordultunk rá a választásra, amelyet megnyert a Fidesz jelöltje.

Ekkor előbb előálltak azzal, hogy de két hagyományosan jobboldali körzetben is megverték a jobboldal jelöltjét. Ez is hazugság. A 2010-es önkormányzati választásokra átalakították a bajai körzeteket, tizennégyből tízet csináltak, ráadásul úgy, hogy a körzetekben nagyjából ugyanannyi szavazópolgár maradt. Ebből következően a körzetek megnőttek. Vagyis ebben a felállásban most voltak először választások, így nem lehet hagyományosan jobboldali körzetekről beszélni, sőt…

Ezt a hazugságot pedig követte a választási csalás kitalálása.

Amit megtettek 2002-ben az országgyűlési választásokon, azzal vádolták meg a jobboldalt Baján. Igen, 2002-ben láncszavazással, a választók szállításával tudtak győzni negyvenezer szavazattal, méghozzá úgy, hogy több mint háromezer szavazókörben egyáltalán nem volt jobboldali szavazóbiztos.

Ezeken a helyeken azt csináltak a szavazócédulákkal, amit akartak. Nem csoda, ha nem engedték a szavazatok újraszámlálását, hanem inkább megsemmisítették azokat. (Ugye emlékszünk?) Nos, most elővették a saját régi emlékeiket, és megvádolták mindezzel győztes ellenfelüket. A bíróság pedig azt állapította meg, hogy Baján, a 32-es választókörben KAMPÁNYCSENDSÉRTÉS történt, és ott meg kell ismételni a szavazást.

Kezdődött minden elölről.

Hazudtak tovább, rendületlenül.

A csúcspont az volt, amikor egy Bogád Zoltán nevű Imrike megírta, miszerint gyámhivatalhoz fordult egy bajai szülő, mert a Fidesz kampánya félelmet kelt a gyermekében. Aztán kiderült, hogy maga a cikk írója fordult a gyámhivatalhoz, mert hát ő amúgy az Együtt–2014 alapító tagja, és a kampánystáb aktivistája. Lebukása után pedig csak ennyit közölt lakonikusan: „Ezek technikák, mindent ki kell próbálni.” Hát persze, Imrike…

S aztán jött a megismételt választás, és az MSZP–Együtt–PM–DK Imrike megint kikapott. Némileg nagyobb arányban, mint először.

S akkor csak egyetlen kérdést, ha szabad: ha olyan nagy elégedetlenség és kormány- meg Fidesz-utálat dúl az országban, mint amekkoráról Imrikéék naponta beszélnek, akkor miképpen lehetséges ez? Ha egyszer „2014-ben leváltjátok ez a kormányt”, drága Imrikék, akkor hogy a fenébe nem tudtok megnyerni egy ilyen választást ennyi kampányolás, ennyi hazugság, ennyi mocsokság után, ráadásul úgy, hogy állítólag még csalt is a jobboldal, és ennek árnyékában vágott neki a második „fordulónak”? Hogy létezhet ez úgy, hogy ráadásul egy időközi, teljesen érdektelen önkormányzati választáson soha nem látott részvételt generált az aljas kampányotok! Közel ötvenszázalékos részvétel mellett zakóztatok még nagyobbat, mint elsőre, vagyis a jobboldali szavazókat aktivizáltátok a disznóvisításotokkal.

Nos, Imrikéim, ez nagyon ciki. Miképpen elég ciki lett volna a jobboldalnak, ha nyertek. De hát nem nyertetek. Nem megy. Rúgtok hátulról, martok a mocskos körmötökkel, aztán el vagytok zavarva anyátok keservébe.

Együtt–2018, Együtt–2022. Jelen állás szerint ez a helyes pártnév, arany Imrikéim. Ne csüggedjetek.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és Barátsággal!

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5299) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Politika (1578) Tereb (138) Tv fotel (65) Sport (729) Mozaik (83) Történelem (14) Életmód (1) Nagyvilág (1455) Irodalmi kávéház (504) Heti lámpás (255) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Gazdaság (657) Egészség (50) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Belföld (6) Kultúra (6) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2029)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>