Ma 2023 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Remember San Ferdinando!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Fegyveres őrre támadt egy migráns Kiskunhalason.

Megrúgta az egyik őrt egy algériai férfi a kiskunhalasi őrzött menekülttáborban, amikor meg akarták bilincselni. A kormányszóvivő szerint ez az eset is jól mutatja azokat a gondokat, amelyekkel egész Európában és Magyarországon is szembe kell nézni. Bakondi György pedig már az állami hírtévében beszélt arról: egyre több erőszakos cselekmény történik a menekülttáborokban.

Újabb incidens történt csütörtökön Kiskunhalason: egy algériai férfi ellenállt a rendőröknek, amikor azok kihallgatásra akarták előállítani, a 27 éves férfi rátámadt egy fegyveres őrre – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő. 

A Kormányinfón a szóvivő hangsúlyozta: mindenkire vonatkoznak Magyarország és az EU törvényei, és akik Kiskunhalason vannak, azok már valami olyat követtek el, ami szemben áll ezekkel a törvényekkel, például illegálisan lépték át a határt. A mostani eset is jól mutatja azokat a gondokat, amelyekkel egész Európában és Magyarországon is szembe kell nézni – tette hozzá Kovács Zoltán.

Bakondi már reagált is az ügyre

Egyre több erőszakos cselekmény történik az európai, köztük a magyar menekülttáborokban, és ebbe a sorba illeszkedik annak az algériai férfinak az esete is, aki egy fegyveres őrre támadt a kiskunhalasi őrzött fogadóközpontban csütörtökön – nyilatkozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az MTI-nek.

Bakondi György elmondta, hogy a migránst délelőtt tíz óra körül kihallgatásra akarták előállítani, és a szabályzat szerint meg szerették volna bilincselni. Ezt azonban nem hagyta, lökdösődni kezdett és agresszívan lépett fel, az egyik fegyveres biztonsági őrt meg is rúgta.

Mindenkire vonatkoznak a törvények

Később sikeresen megbilincselték a férfit, de miután beszállították az autóba, ismét „őrjöngeni” kezdett, és összevissza rugdosott, ezért gázspray-t alkalmaztak vele szemben. Az algériai migránst előállították, és megállapították, hogy bűncselekményt követett el: hivatalos személy elleni erőszakot, valamint garázdaságot – közölte Bakondi György. Hangsúlyozta: Magyarország és Európa törvényei mindenkire vonatkoznak.” (Mandiner) 

Bizony! Emlékezzetek a calabriai San Ferdinandora, és óvakodjatok az erőszaktól, mert ha legközelebb valamilyen, az élet kioltására alkalmas eszközzel támadnátok egy hivatalos személyre, agyon lesztek lőve.

Ha lassan is, de eljön az új világ…

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog - ]]>Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Sport (729) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Mozi világ (440) Egészség (50) Autómánia (61) Vetítő (30) Jobbegyenes (2723) Kultúra (6) Mondom a magamét (7250) Irodalmi kávéház (531) Nagyvilág (1309) Mozaik (83) Történelem (16) Belföld (10) Életmód (1) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (694) Heti lámpás (281) Nézőpont (1) Flag gondolja (34)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>