Ma 2024 április 21. Konrád napja van. Holnap Csilla, Noémi napja lesz.
5cd737530c530780520753ef43fd0b2f.jpg

Bayer Zsolt: PC

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mivel az emberiség eljutott a földi paradicsom küszöbére, ezért alig maradt hátra némi tennivaló. De ezek között kétségkívül a legfontosabb, hogy végre megteremtsük a politikailag korrekt, „pc” beszédet.

Ha ezt sikerül elérnünk, úgy beléphetünk végre a paradicsomba, az ígéret földjére, a Kánaánba, ki hová szeretne. Beléphetünk, mind a hétmilliárdan. De ez az utolsó munka nem megspórolható.

Ezt ismerték fel Hannover város illetékesei, és habozás nélkül intézkedtek. Vasszigorral csaptak le a rasszizmusra, és betiltották a cigánypecsenye és a cigányszósz ételneveket. És találtak helyettük illendőbbet. A cigányszósz helyett például ezt: „szósz magyar módra”. (Ezen a ponton természetesen öntudatosan ki kell állnunk magunkért, ugyanis a „szósz magyar módra” elnevezés kifejezetten rasszista!)

De nézzük tovább a tennivalókat. Betiltandók sürgősen: cigánykerék, cigányútra ment (a falat), cigánymeggy, cigányzene, cigányprímás, továbbá Johann Strauss daljátéka, a Cigánybáró. (A szavak megfelelő, politikailag korrekt pótlásáról egy időben összeülő, seggfejekből összeválogatott bizottság gondoskodik.)

Még sürgősebben betiltandók: zsidó (ez önmagában is!). „Járkál, mint zsidóban a fájás”, „zsidó van a pakliban”, „zsidózók” (az erdélyi szombatosok másik neve). Valamint zsidó tojás, zsidó újév, zsidó naptár, zsidó ünnep. (Ezek helyettesítéséről egy másik, még nagyobb seggfejekből álló bizottság gondoskodik.)

Ezután következhet a munka dandárja: magyar gulyás, magyar paprika, bélszín magyarosan, magyar nóta, magyar népdal, magyar vándor – s ha jobban belegondolunk, akkor ezeket is: Magyarország, magyar nemzet. Micsoda kirekesztő elnevezések ezek, a mindenségit neki!

De nem állunk meg félúton, következik: sváb gombóc, bajor káposzta, frankfurti virsli, frankfurti leves, német sör(ök), német precizitás (ez utóbbinál javasoljuk a „német” jelzőt felcserélni), aztán jön még a berliner, a bajor cipó meg a sváb sonka. Külön bizottság foglalkozik majd a svábbogár elnevezéssel, amely egyenesen a nácizmus előszobája lenne, ha nem a svábok szerepelnének benne. De kifejezetten aggodalomra ad okot az a tény, hogy nevezett antipatikus élőlényt a németek francia bogárnak hívják, ami, lássuk be, skandalum!

S ha már eljutottunk a franciákig, akkor jöhetnek a következők: franciakrémes, párizsi kocka, francia betegség (juj!), francia sajt, francia bor, franciázás-francia csók (menten elájulok!), francia saláta, francia buldog, franciaágy.

S ugorjunk át a csatornán! Angol buldog (ha már…), angol puding, angol hidegvér, angolosan távozik, bélszín angolosan (vagyis véresen, tehát az angol barbár, a hideg is kiráz!). S mi az, hogy skót? Micsoda rasszizmus skótnak nevezni a zsugorit! Hát még az ilyen viccek, miszerint: Hogy jött létre a skót nemzet? A svábok kitagadták maguk közül a pazarlókat… Nos, ez az, ami miatt nem alhatunk nyugodtan. S persze a sztereotípiákon alapuló másféle viccek! Például: egy angol, egy francia és egy cigány utazik a vonaton, egyszer csak bejön a kupéba egy gyönyörű nő, és leül. A nő kisvártatva hangosan szellent, mire a francia felpattan, és így szól: Khm, elnézést, túl érett volt a sajt, nagyon sajnálom… Hamarosan megismétlődik a dolog, az angol felpattan: Khm, bocsánat, talán a bélszín túl nyers volt, nem fordul elő többé… Úgy öt perc múlva feláll a cigány: Kérem sépen, kimegyek cigarettázni, de há a mádám esmét durrant, akkó én vótam…

Na kérem, ezekre kell kegyetlen lecsapni, az ilyesféle viccekre! Meg erre: Áronnak pénz kell. Elmegy Kohnhoz a falu végére, és kér öt pengőt. Kohn azt mondja: Áron, adok öt pengőt. Itt hagyod zálogba a baltádat, és tavasszal visszaadsz tíz pengőt. Jó lesz így? - Jó lesz… Áron elteszi a pénzt, otthagyja a baltát, indul haza, de Kohn utánaszól: – Figyelj, Áron, gondolkodtam. Zegernye tavasz lesz, cudar idő, el fog fagyni a termés, nem lesz pénzed tavaszra. Adj vissza most öt pengőt, és tavasszal akkor már csak ötöt kell visszaadnod, hidd el, jobban jársz. Áron gondolkodik, tényleg rossz időt jósolnak, igaza lehet Kohnnak, úgyhogy visszaadja a pénzt, és indul haza. Az úton morfondírozik magában: – Érdekes… Pénzem nincs. Lett öt pengő adósságom. A fejszém is oda… Mégis minden stimmel…

Na kérem, az ilyen avítt, múltból itt maradt rémes viccel mérgezik meg az életünket. Ezek ellen kell küzdenünk. Meg a cigánypecsenye ellen. Lesz itt hamar szép, új világ…

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Történelem (18) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2789) Egészség (50) Sport (729) Gazdaság (705) Mondom a magamét (7549) Életmód (1) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Heti lámpás (312) Tereb (146) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>