Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
1bd0f4c109bae715fe7f116373c4225f.jpg

Bayer Zsolt: Közlemény

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elmúlt napokban két, engem érintő hírről értesültem a médiából. Az egyik az ATV „exkluzív” információja volt, és úgy szólt, hogy „Bayer Zsolt is beszállt a bajai kampányba”. A „hírt” gyorsan meg is erősítette egy bajai illetőségű betelefonáló, aki elmondta, hogy ő is látta Bayert a városban.

A betelefonálónak olyan igaza van, mint a fene. Baján jártam. Operatőr barátommal együtt. Ottjártamkor forgattam a bajai Szentháromság téren, a városházán, a Péter-Pál belvárosi plébániatemplomban, a Páduai Szent Antal ferences templomban, a Nagy szerb templomban (szentelve Szent Mihály tiszteletére), a Kis szerb templomban (szentelve gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére). Forgattam továbbá az Ady Endre Városi Könyvtárban (egykori zsinagóga), ahol olyan fantasztikus nyomtatványokat őriznek, mint például a francia enciklopédia hiánytalan első kiadása, továbbá több ősnyomtatványt, illetve a reformkori magyar folyóiratok ritkaságait. Ezeket vettem fel.

Forgattam ezen kívül az Éber-emlékházban, a kálváriánál, a Türr kilátónál, a Duna-parton. Miképpen két héttel ezelőtt a Gemenci-erdőben tettem ugyanezt. Mégpedig azért, mert befejezvén a lengyelországi sorozatom munkálatait, elkezdtem leforgatni a Másfél millió lépés Magyarországon című sorozat azon részét, amelyet Rockenbauer Pál már nem tudott megcsinálni, vagyis a Bajától Tokajig terjedő, dél-alföldi és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei epizódokat.

Egyetlen árva percet sem kampányoltam, bár olykor néhány járókelő megszólított, és mondta, hogy „hajrá, Fidesz!”, meg hogy „vasárnap is megnyerjük!” – nekik válaszoltam, hogy „hajrá” és hogy „meg”.

Ettől függetlenül az ATV-n remekül elbeszélgetett az én bajai kampánykörutamról néhány kretén. Lelkük rajta…

Azt pedig érdekességképpen jegyzem meg, hogy mialatt a bajai főtéren forgattam, szembejött velem az összes revolver-újságíró, az Indextől a 444.hu-ig. És azt is megtudtam, hogy ezek mind Baján vannak egy hete, és vastagon beszálltak a helyi kampányba. Például úgy, hogy a Fidesz jelöltje egy métert sem tud megtenni anélkül, hogy ezek a patkányok ne tolnának az arcába egy mikrofont és egy kamerát.

Ez pedig tisztességtelen, és ellentmond az újságírás legelemibb szabályainak is.

A másik engem érintő hír, miszerint pert vesztettem Zagyva György Gyulával szemben, ezért félmillió forintot kell fizetnem neki, de ezt határidőre nem tettem meg.

Ezt a folyamatot ismerem, csak elegem van belőle. Amikor 2008-ban, egy cikkem miatt egyszerre hat per indult ellenem Esztergomban, ugyanígy jártam. A hatból ötöt megnyertem, egyet elveszítettem. Az az egy másik bíróságon volt, mint a többi, és soha sem kaptam értesítést a tárgyalásról. Távollétemben elítéltek, aztán az ítéletről sem értesítettek.

Most – mint arról a sajtóból értesültem –, a Buda Környéki Törvényszék ítélt el Zagyva György Gyula személyiségi jogainak megsértése miatt.

A Buda Környéki Törvényszék nem illetékes ügyemben ítéletet hozni, mivel több mint egy éve nem lakom azon a lakcímen, amelyre a Buda Környéki Törvényszék illetékessége kiterjed. Ezért ügyvédemmel konzultálva úgy döntöttünk, hogy perújrafelvételt fogunk kezdeményezni. A többit majd meglátjuk.

Bayer Zsolt –magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Heti lámpás (279) Jobbegyenes (2719) Flag gondolja (34) Egészség (50) Autómánia (61) Belföld (10) Tv fotel (65) Tereb (146) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozaik (83) Vetítő (30) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7237) Titkok és talányok (12) Gazdaság (693) Történelem (16) Irodalmi kávéház (531) Életmód (1) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>