Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
017cd968f5151f63abc17d45c6b0e0ae.jpg

Bayer Zsolt: A két Rostás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A két Rostás bujkál. Az Elemér meg a Henrik. Apa és fia. Furcsa, hogy van nevük. Hiénáknak, sakáloknak, patkányoknak többnyire nincs nevük… Bujkálnak. Valahol. Pincében, ólban, széna között, rossz padláson, odakint az erdőn, fa odvában, állat rokonságnál – valahol.

A két Rostás. Meg a többi. Az „ároktői banda”. Idős, védekezésre képtelen emberekre támadtak. Mindannyiunk szüleire, nagyszüleire, dédszüleire. Összeverték, kínozták őket. Kettőt meg is öltek. S vitték, amit találtak. Az életükért rettegő öregek odaadták volna mindenüket, olykor azt a semmit is, amit magukénak mondhattak, de az állatok a szenvedést akarták. Mások szenvedését, a náluk gyengébbek szenvedését élvezték.

Visszavonok mindent. Nem állatok: emberek. Ilyenre csak ember képes. Az ilyen embereket pedig el kell tüntetni a társadalomból. Hogy mindnyájan élhessünk nyugodtan, s hogy minden tisztességes cigány élhessen nyugodtan. Mert ezek nekik ártanak a legtöbbet. De sajnos nem lehet elvenni az életüket. Kirekeszteni, eltüntetni, elzárni viszont kötelesség. Mindet, aki ilyet tesz. Örökre.

Ehhez képest a két Rostás most bujkál valahol. Menekül. Szabad. És a többi is az. Mert ugyan emberek, de koponyáikban akkor is egy-egy állat lakik. Tehát ameddig nincsenek rácsok mögött örökre, addig szabadnak érzik magukat.

És most bujkálnak. A többi meg nyilván készülődik. Hiszen ha a két Rostásnak sikerült, akkor nekik miért ne sikerülne?

A társadalom pedig áll és néz. És szűköl. Nem a félelemtől, most még csak a tehetetlen, bénító dühtől. Hogy miképpen lehetséges mindez…

A politika meg hozzászól. Belepofázik, ugat, tőkét kovácsol, kérdez, érdeklődik, kinyilatkoztat. Kérdezi az ellenzék: hogyan lehetséges, hogy négy évig nincs ítélet egy ilyen ügyben? Mert hát ezek mégsem a körteformákat lopták el a homokozóból, ezek embereket öltek és kínoztak és raboltak ki. Még sincs ítélet, immár négy éve!

Helyénvaló a kérdés: hogyan lehetséges ez? Csak e mellé a kérdés mellé mindjárt tegye oda ez az ellenzék a lelkiismeretét is meg a szégyentől égő pofáját is, amiért végighaknizta a világot azzal a megveszekedett hazugsággal, amely szerint az ügyáthelyezés a demokrácia halála és a legsötétebb diktatúra.

Nem. Nem az a diktatúra, ha a túlterhelt és az ügyszámmal megbirkózni képtelen bíróságokat tehermentesítik azzal a bizonyos ügyáthelyezéssel. Az a diktatúra, ha szadista állat emberek kerülnek szabadlábra, mert a bíróság képtelen négy évig ítélkezni. Ez az önmagát liberalizmusnak és szabadságnak becézgető, rothadó hazugság diktatúrája.

Aztán azt a bírót is szeretném látni, aki meghozza a szabadlábra helyezés határozatát – mert kénytelen így ítélni négy év tehetetlenkedés és bűnös aktatologatás után! –, de nem rendelkezik arról, hogy a szabadlábra kerülő, szadista állat emberek a lehető legszigorúbb házi őrizetbe kerüljenek. Állandó rendőri felügyelet, jeladó karperec stb. Mégis, mit gondolt az a bíró? Mi járt az idióta fejében? És most mit gondol?

Hát a rendőrség? Igen, a rendőrség, amely rendőrség most a bíróságra mutogat. Rendben. De maguktól nem jutott eszükbe, hogy ezeket a gyilkos rohadékokat talán mégiscsak rendesen kellene őrizni, akkor is, ha a bíró egy kretén? Hogy nincs rá ember? Bravó! És arra van, hogy most hajtóvadászatot rendezzünk ezek után, országon-világon keresztül? Mi kerül többe, uraim? Megőrizni Rostásékat mindaddig, ameddig eltűnnek végre a börtönben örökre, vagy előkeríteni őket a föld alól is? Erre van válasz valahol?

Szégyelli magát egyáltalán valaki mindezért, vagy csak mutogatni tud, és kibúvókat keresni? Szégyelli magát valaki, vagy megint csak a társadalom szégyenkezik, amiért ez megtörténhetett?

Aztán az emberi jogokra oly felettébb érzékeny ellenzék szégyelli-e magát? Igen-igen, maguk ott, az LMP-től az MSZP-n és a DK-n keresztül egészen Bajnaiig! Maguk, akik ordítoznak, ha „sérelem” ér valahol egy bűnözőt, ájuldoznak, ha a társadalom meg merészeli fogalmazni kínját, és közben nem elég korrekt politikailag, maguk, akik szerint a szabadság egyenlő minden korlát és szabály eltüntetésével. Maguk, akik szerint az a normális, ha az ítélkezés hiányában szabadlábra kerülő bűnözőt meg kell kérdezni, szeretne-e jeladó bilincset hordani. Uramisten! Maguk, akik szerint a börtön amúgy is olyan csúnya és idejétmúlt intézmény, éljen hát az alternatív büntetés. Dédelgessünk minden deviáns rohadékot, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Az lenne a jó, ha maguk elmennének végre egy lakatlan szigetre, vinnék magukkal az összes gyilkost, rablót, kábszeres szociopatát, szexuá­lis bűnözőt és aberráltat, vinnék a két Rostást is meg az egész ároktői bandát, aztán ott fognának együtt bele egy izgalmas kísérletbe. Mi pedig megígérjük, hogy évente egyszer vetünk magukra egy érdeklődő pillantást…

De addig is: kerítsék kézre sürgősen ezt a két patkányt. És vágják sittre az összeset, de azonnal. És ha valamelyik szakértő képtelen elvégezni a DNS-vizsgálatot (állítólag ezért nem született ítélet négy évig), azt a „szakértőt” haladéktalanul zavarják el az anyja keservébe. Mert ez így tovább nem fog menni. Mert a társadalom most még csak tehetetlen dühében szűköl. Ha majd félelmében szűköl, akkor iszonyú dolgok fognak történni. És az is a maguk felelőssége lesz.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Heti lámpás (313) Nézőpont (1) Vetítő (30) Jobbegyenes (2804) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Egészség (50) Történelem (18) Belföld (11) Mondom a magamét (7603) Kultúra (9) Tv fotel (65) Gazdaság (709) Életmód (1) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Autómánia (61) Tereb (146) Sport (729) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>