Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
4565c8c2f25159a066bc459759ee72f9.jpg

Bayer Zsolt: Pánikkeltés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„A kormányoldal és az ellenzék is beerősít a hétvégi bajai időközi választásra. A haláleset miatt megüresedett önkormányzati képviselői mandátum sorsának jelentőségét jól mutatja, hogy Bajára látogat Orbán Viktor, Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is.”

Ezt tudatta olvasóival az Index hírportál szeptember 18-án. Orbán Viktor bajai látogatását abból vezették le, hogy a rezsicsökkentési ívek aláírását megköszönő és a fórumra invitáló levelet Orbán Viktor és Zsigó Róbert, Baja polgármestere és országgyűlési képviselője írta alá. Miképpen Orbán írta alá az összes ilyen levelet, ami elment a választókörzetekbe, ahol a napokban mindenütt fórumokat tart a kormánypárt. Vagyis e logika szerint a miniszterelnöknek ezekben a napokban nemcsak Baján, hanem egyszerre sok-sok tucat helyen kellene fellépnie. Ez természetesen lehetetlen. És természetesen szó sem volt arról, hogy Orbán Bajára megy. De az Index azért megírta. Gondolnánk elsőre, hogy tévedett, van ilyen. De itt nem tévedésről van szó, ez másnap kiderült. Ugyanis másnap ugyanez a hírportál már így folytatta a sztorit:

„Szerda este Orbán Viktor is részt vett volna egy, a bajai Duna Wellness Hotelben tartott rezsicsökkentő fórumon, azonban az utolsó pillanatban mondta le részvételét. Úgy tudjuk, a hotelben 150 fős közönség várta hiába a miniszterelnököt, végül a rendezvényt a polgármester, Zsigó Róbert vezetésével egy másik helyszínen tartották meg. Helyi találgatások szerint azért mondhatta le Orbán a részvételt, mert távol akarta tartani magát az elszabaduló negatív kampánytól.”

Nos: Orbán Viktor nem vett volna részt a fórumon. Ebből következően nem mondta le részvételét az utolsó pillanatban. A 150 fős közönség nem várta hiába a miniszterelnököt, ugyanis a közönség a meghívottat, Cséfalvay Zoltánt várta, és Zsigó Róbertet. S hogy miért mentek át a Duna Hotelből a városi kultúrpalotába? Azért, mert a szállóban nem fértek el. Nézzünk csak bele a Nol.hu tudósításába!

„A sajtótájékoztató után fórum kezdődött, amelyet a Duna Szállóban akartak megrendezni, de az óriási érdeklődés miatt a közeli Bácskai Kultúrpalotába kellett átirányítani az embereket. A rendezvény kezdetére a több száz ember befogadására alkalmas kultúrpalota is megtelt.”

Mindez nem akadályozta meg a HVG-t abban, hogy estére rácsapjon a témára, ezzel a címmel: „Tömeg várta Orbánt Baján, kaptak egy államtitkárt.” Perszeperszepersze…

Ugyanez a HVG még egy zengzetes címmel hívta fel magára a figyelmet ezen a napon:

„Az utcán üvöltözött az MSZP és a Fidesz szóvivője”. Alcím: „Hangoskodással végződött a fideszes Zsigó Róbert sajtótájékoztatója”.

Tizenöt éve ismerem Zsigó Róbertet, s tudom, ő alkatilag képtelen üvöltözni. Így aztán utánajártam a történteknek. Zsigó valóban tartott sajtótájékoztatót az MSZP-székház előtt, ahonnét egyszer csak előbújt Török Zsolt, és elkezdte provokálni őt. Mivel Zsigó nem ugrott, a Török agya helyén lévő ánuszgyűrű görcsbe rándult, és a mi szegény, szeretethiányos barátunk elkezdett üvöltözni. Ennyit a „kölcsönös üvöltözésről”.

De nézzük tovább. Balog Zoltán fontos bejelentést tett a Pető Intézettel kapcsolatban, nevezetesen ezt:

„Az állam az eddigieken túl további 105 millió forinttal egészíti ki a Pető Intézet támogatását, jelentette be ma délutáni sajtótájékoztatóján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, miután tárgyalt Schaffhauser Franzcal, a Pető Intézet rektorával.”

Miután napok óta folyik a pánikkeltés a Pető Intézet kapcsán, gondolná az ember, ez végre pontot tesz a mesterséges hisztéria végére. De ekkor befut Szabó Tímea az Együtt–PM színeiben, és hozzáteszi az ügyhöz a magáét:

„Az Együtt–PM szövetség szerint csak »porhintés«, és semmire sem elég az a 105 millió forint pluszjuttatás, amelyet az emberi erőforrások minisztere ígért a nemzetközi Pető Intézetnek – mondta Szabó Tímea, a szövetség társelnöke.” Perszeperszepersze… És mindig ez van. A kormány teszi a dolgát, pluszpénzt ad – aztán jön az EGYÜTT 2022 meg a Szabó Tímea, és nyáladzik kicsikét. És még az intézmény rektorának közleménye sem zavarja őket, ami így szól: „2005-től kezdődő gondjaink megoldása érdekében folytatjuk a már megkezdett egyeztetéseinket a szakhatóságokkal, bírjuk a kormányzat támogató együttműködését. Jelen közleményben elhatárolódunk attól, és tiltakozunk az ellen, hogy a Pető Intézet nehéz helyzetét megoldhatatlannak és válságosnak állítsák be úgy hazánkban, mint külföldön.” Gyerünk Timi, ne hagyd abba! Kampány van!

S végezetül nézzünk valamit a pöcegödör túloldaláról, onnan, ahol a véglények, mint párhuzamosok a végtelenben, összefutnak. Ez a hely a Kurucinfo, amely így ír Hende Csaba balesetéről: „Karambolozott Hende autója – vélhetően lerepült a kipa miniszteri fejéről.” Nohát, ők volnának a „szebb jövő”. A patkánylyuk jövője…

Bayer Zsolt -magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Mondom a magamét (7603) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Tereb (146) Jobbegyenes (2804) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (709) Mozaik (83) Sport (729) Életmód (1) Mozi világ (440) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (313) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Egészség (50) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>