Ma 2024 február 26. Edina napja van. Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
c0262f7059b249e2d1e9668772e7ce13.jpg

Bayer Zsolt: Elkezdődött 2.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Alig vagyunk túl a Baján rendezett összellenzéki mocsok- és hazugságfesztiválon, máris itt a következő felvonás: Szombathely. Nézzük legelőbb a szocialista főszereplőt. Ő Czeglédy Csaba.

2002-ben elítélte a bíróság adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt.

A korabeli híradásokból egyetlen mozzanat: a bíróság súlyosbító körülményként értékelte, „hogy a vádlottat az ügyészség korábban már megrovásban részesítette jogosulatlan adatkezelés és magánokirat-hamisítás miatt”.

E két tényből levonható az a következtetés, hogy Czeglédy Csaba szocialista képviselő megrögzött és visszaeső bűnöző volt. Ám a 2002-es ítélet után sem szakadt meg karrierje a pártjában, amelyben további számos megrögzött és visszaeső bűnöző lelt kényelmes otthonra. Czeglédy legközelebb a 2010-es kampányban tűnik fel, méghozzá egy hangfelvétel kapcsán.

Nézzük ismét az akkori híreket: „Arról, hogy Marton Zsolt és Szakály Gábor tíz százalékot kért volna az önkormányzati intézmények felújítása során végzett építőipari munkák után, az MSZP-hez közel álló Népszava számolt be.

Ezzel kapcsolatban két hangfelvételt is nyilvánosságra hoztak a múlt héten, a két politikus személyesen egyiken sem szerepel. Az elsőn egy állítólagos önkormányzati alkalmazott hölgy egy vállalkozóval közli, hogy az önkormányzat által harmincszázalékos előlegből kell a képviselőknek tíz százalékot juttatni.” S nézzük tovább: „Az Echo Tv-ben, Bayer Zsolt Mélymagyar című vasárnapi műsorában egyébként megszólal a Népszava második hangfelvételén szereplő Horváth Árpád vállalkozó, aki feljelentést tett az ügyben. Elmondja, miként adták szájába az elhangzottakat, illetve hogy az őt beszervező cigányokat hogyan kereste meg Czeglédy Péter, az alpolgármester testvére, és ajánlott nyolcszázezer forintot a felvételért. De Bayer Zsolt mikrofonja elé állt az érintett önkormányzati cég vezetője is, aki elmondja, egy alkalmazottjuk sem beszélt soha semmilyen vállalkozóval a tízszázalékos »jattról«, s a felvételen hallható női hang nem a cég dolgozójának hangja. Úgy tudjuk, hogy létezik egy harmadik hangfelvétel is, amelyen egy titokzatos, »Süti« becenevű személyt neveznek meg az ügy kitalálójának.”

Nos, az ügyben rendőrségi vizsgálat folyt, amely megállapította, hogy Czeglédy minden állítása hazugság, a történetből semmi sem igaz. Egy gusztusos kampányfogás volt csupán. Fiktív, megrendezett hangfelvételekkel, rágalmazással, csalással, mindazzal, amiben Czeglédy jó. Aztán győzött a Fidesz, és így érkezünk el 2013 őszére. De mielőtt rátérünk Czeglédy újabb produkciójára, álljunk meg egy pillanatra a Népszabadságnál. Ugyanis nevezett lap a múlt héten – mondom, a múlt héten! – egy fölöttébb érdekes cikkel lepte meg olvasóit. Ebben arról számolt be, hogy Szombathelyen előkerültek hangfelvételek, amelyek bizonyítják, hogy két fideszes szombathelyi képviselőnek tíz százalékot kell visszaosztani az önkormányzati épületek felújítására szánt pénzekből. Emberek! A Népszabadság elővette a három évvel ezelőtti sztorit! Beszéltem Marton Zsolttal, aki mesélte nekem, hogy felhívta az édesanyja, és elhaló hangon újságolta neki, kezdődik minden elölről. Mintha áthaladtunk volna az időalagúton. És egy pillanatra mélázzunk el ennél a ténynél: miféle szerkesztőség az, ahol átmehet a rostán egy három évvel ezelőtti lejárató kampány hazugsága, amelyet azóta megcáfoltak, és a rendőrség derítette ki, hogy semmi sem igaz belőle. Megmondom, miféle lap az ilyen. Olyan, ahol be van tárazva egy „Fidesz-lejárató” szekrényke, és kampányok közeledtével kinyitják.

Kinyitották most is, mert Czeglédy nyilván értesítette őket az új „buliról”, aztán gondolták, ha már lúd, legyen kövér, előveszik a hangfelvételt is. És elővették a kretének. Így érkeztünk el Czeglédy Csaba harmadik előadásához. Eszerint nevezett adócsaló, magánokirat-hamisító, számviteli fegyelmet megsértő, jogosulatlan adatkezelő, rágalmazó és hamisító egymillió forintot ajánlott fel annak, aki lejárató anyaggal tud szolgálni bármely fideszes képviselőről. S lám, előkerült egy házi videó, amelyen állítólag Szombathely alpolgármestere, Lazáry Viktor kokózik. Nem tudom, hogy Lazáry van-e a képen. Ő cáfolja érintettségét, és drogtesztet csináltatott, amely negatív lett. De az a tény, hogy e mögött az akció mögött is Czeglédy áll, hajlamossá tesz feltétel nélkül elhinni Lazáry állításait. S úgy is ki fog derülni minden. Akár így, akár úgy, az igazság helyrebillenti majd a dolgokat.

De addig is néhány kérdés: milyen ember az, aki pénzt ajánl, ráadásul nyilvánosan, másokat lejárató anyagokért? Milyen párt az, amely megtűr a soraiban egy ilyen ócska gazembert? Milyen pénzt ajánlgat Czeglédy? A sajátját? Esetleg közpénzt? Valaki nézzen már utána… Mi lesz, ha kiderül, hogy ebből sem igaz semmi sem? Elviszik végre ezt a nyomorult alakot börtönbe, vagy ismét fel fog bukkanni a 2018-as kampányban? Tényleg nem lesz vége soha?

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Szépségápolás (15) Politika (1582) Vetítő (30) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Történelem (17) Autómánia (61) Mondom a magamét (7425) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2763) Irodalmi kávéház (535) Életmód (1) Belföld (10) Gazdaság (698) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Sport (729) Tereb (146) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Heti lámpás (306) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>