Ma 2023 december 06. Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
75feed4b17e5cc3a651ca8dcb273bbd5.jpg

Bayer Zsolt: Nincsen ahogy

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Még valamikor 2004-ben ültünk György Attila barátommal Zetevárán, a „Daruban”, és hallgattuk a szomszéd asztalnál folyó társalgást. Fontos, világ sorsát befolyásoló társalgás volt az, két helyi székely között.

Egyeseknek talán úgy tűnhet, van némi késedelem a téma felvetésében, de a kételkedők épp’ a lényeget nem értik: hogy lehetséges-e, avagy nem lehetséges; miképpen a székelyek mondják: van-e ahogy, vagy nincsen ahogy…

Arról beszélgetett a két atyafi 2004-ben, hogy az amerikaiak fenn voltak a Holdon.

– Mondom ember, olvastam! Felmentek…

– Áááá, bolondozol! Hát nem érted? Mert innen, a Hargita felől, úgy srégen, még csak-csak, de onnan? Nincsen ahogy… Érted-e? Nincsen ahogy… (A „srégent” pedig mutatta a kezével.)

Ez az egykorvolt, de örökkévaló társalgás ötlött fel bennem a bajai időközi választás kapcsán. Ez a nincsen ahogy…

Nincsen ahogy, elvtársak. Ez a helyzet. Mi ülünk odafent a Holdon, tinektek meg nincsen ahogy. Pedig – lássuk be – most aztán mindent megpróbáltatok. Valamilyen érthetetlen oknál fogva élet-halál harcot csináltatok Bajából. Különben lett volna egy időközi választás ez is, mint az összes többi, amelyeken sorra és rendszeresen kikaptatok. Másfél kivétellel mindig. A kutya nem figyelt volna oda.

De ti úgy döntöttetek, beleálltok. Már szeptember 18-án kiadta a jelszót egyik csicskátok, az Index: „Ha Baját viszi a baloldal, 2014 is nyerhető”. „A bajai választás presztízskérdés lett, Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is Bajára látogatott” – folytatták. És valóban. Látogattatok. Összeálltatok, mint legszebb álmaitokban, együtt volt az egész konglomerátum, mindenki egy jelölt mögött. Egy a tábor, egy a hányó! És látogattatok. Ment az elmebeteg bűnöző, hóna alatt hordozható gázrezsója, aztán ráültetek mindahányan. Harmadseggel, úgy „srégen” ültetek rá, és belemelegedtetek.

És lapátoltátok befelé a házakba, a lelkekbe a hazugságot, ocsmányságot, ígéretet és aljasságot – öntöttétek befelé a szart, tele volt minden veletek. A népek meg kijöttek, és lekevertek nektek egy nagy frászt. Bizony, elvtársak, házhoz mentetek a pofonért. Mert most aztán beleadtatok mindent, mert tényleg ez volt a főpróbátok – és most aztán tényleg elvittetek mindenkit, akit ti el tudtok vinni. Nem volt szétszavazás, csak a Melinda! Aztán ennyire futotta. Kikaptatok hat százalékkal. Mert hüppöghettek most „csak hatvanegy szavazatról”, ez éppen ennyi.

Majdnem egy „jobbiknyi” különbség – azoknak meg több mint a fele a ti szavazótok, elvtársak! A 2010-es választásnál magasabb részvétel mellett kaptatok ki ennyivel! És ha az LMP is beállt volna közétek, akkor is kikaptatok volna. Közben egy hete hazudjátok, hogy Orbán „nem mert elmenni Bajára, nem mert szembenézni választóival”. Orbán nem volt „betervezve” Bajára. De képzeljétek, ha elmentvolna. Ő ugyanis egyedül hoz mindig plusz öt-tíz százalékot. Akkor lenne nagy a baj igazán, igaz, pupákok? Mert hát ti bezzeg mind ott ültetek a kretén gázrezsóján…

Hogy is szólt a verdikt? „Ha Baját viszi a baloldal, 2014 is nyerhető”. Rendben. De akkor ugye nem puszta formaság kijelenteni, hogy ha nem viszi Baját a baloldal, akkor 2014 sem nyerhető.

Nagyjából ennyit érdemes megjegyezni az egyesült, összeállt, összedermedt baloldal bajai kudarcáról. S még annyit, hogy alázatos köszönet a körzet derék cigányainak, akik szavazataikkal elősegítették ezt a győzelmet. A Lungo Drom hatalmas munkát végzett – egyszersmind ennyit a baloldali kampányról, amely szerint ez a gazdagok kormánya, a szegények tönkretevője.

Ui.: Szigetvári Viktor azt kezdte terjeszteni, hogy a bajai buszok Zsigó Róbert polgármester háza elé kanyarodva állnak meg újabban, nyilván azért, mert a polgármester így intézkedett saját kényelme érdekében. Nos, a bajai buszok menetrendje megváltozott, húsz új buszmegálló létesült, a kérdéses éppen azért, hogy a temetőhöz közel tudjanak le- és felszállni az emberek. A polgármester nem jár busszal. Van továbbá két mozgássérült gyermeke, akik szintén nem használják a tömegközlekedést, mert nem tudják használni. Ha semmi másért, hát ezért kell titeket eltakarítani örökre. Mert bármire képesek vagytok. Gazemberek. Veletek nincsen ahogy. Soha többé.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (531) Gasztronómia (539) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (694) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Tereb (146) Történelem (16) Nézőpont (1) Sport (729) Flag gondolja (34) Jobbegyenes (2724) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Belföld (10) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7252) Politika (1581) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (281)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>