Ma 2024 március 01. Albin napja van. Holnap Lujza napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Örömhír

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ma kaptam megbízható forrásból az alábbi szívmelengető sorokat!

Szeretettel osztom meg veletek P. M. neves művészettörténész örömét.

Kedves Mindannyian! Most értem haza egy előadásról, rendezvényről, ami a Pázmányon volt. Az előadást az ÜKERHÁT (Üldözött Keresztények Helyettes Államtitkársága) szervezte, a vendég pedig egy Teleskof (másképp Telskuf vagy Tell Aszkuf) nevű város plébánosa volt a Ninivei - fennsíkról, Irakból és négy fiatal keresztény mérnök. Azért jöttek, mert abból a pénzből, amit a magyar államtól kaptak, befejezték az építkezést.

Hét napig ünnepelt a település népe, tegnap véget ért az ünnepség, aztán repülőre ültek és eljöttek köszönetet mondani és beszámolni, hogy mit építettek a pénzből. Ezer lakóházat, befejezték az iskolát, közösségi házat építettek, de mindenek előtt egy új templomot. Sok-sok diát hoztak a romos és újjáépített házakról.

Mindent maguk csináltak, hogy minél többet ki tudjanak hozni a pénzből. És először azok jutnak otthonhoz, akik nem mentek el Irakból. És tudjátok, hogy mit mondott ez a fiatal plébános? A választások előtt a településükön minden keresztény azért imádkozott, hogy Magyarországon maradjon ez a kormány.

Ott, távol Irakban, a Ninivei-fennsíkon értünk imádkoztak! És azt, hogy maradt a kormány, a plébános égi jelnek tartja. A falujukat/városukat elnevezték Magyarország leányának.

Ebben a történetben benne van, hogy mit jelent kereszténynek lenni. Azt hiszem, ezért alapította Jézus az Egyházat. Ezt ma este megéltem. Gondoltam, megosztom Veletek ezt a megrendítő élményt.

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Autómánia (61) Heti lámpás (307) Történelem (17) Sport (729) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7431) Belföld (10) Gasztronómia (539) Életmód (1) Irodalmi kávéház (535) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Gazdaság (699) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2764) Vetítő (30) Nézőpont (1) Politika (1582) Tereb (146) Flag gondolja (36) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>