Ma 2023 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
Bayer Zsolt: Nahát! Már a csehek is?

Bayer Zsolt: Nahát! Már a csehek is?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Tüntetés volt a Vencel téren. Nem is kicsi. Inkább nagy.

Többek között az Ukrajnának nyújtott támogatások leállításáért.

Nem volt kicsi, mondom, nagy volt. Ezt onnan lehet tudni, hogy a dollármédia nem ír róla...

Óriási tüntetés az egyik európai uniós országban az ukránok támogatása ellen

A Vencel-téren összegyűlt több tízezer tüntető előtt felszólalók élesen bírálták az országban tapasztalható drágulást, a gyógyszerhiányt, az állami költségvetés magas hiányát, követelték az Ukrajnának nyújtott segítség korlátozását, Csehország kilépését a NATO-ból és a Petr Fiala vezette jobbközép kormány lemondását. Szerintük a kabinetnek nem az ukránok, hanem a csehek problémáinak megoldásával kellene foglalkoznia.

Újabb kormányellenes tüntetésre került sor vasárnap délután Prágában.

Prága, 2023. április 16. A tiltakozó tüntetők a cseh kormány lemondását követelik Prágában 2023. április 16-án.FORRÁS: MTI/AP/PETR DAVID JOSEK
A szegénység ellen meghirdetett mintegy kétórás megmozdulást a parlamenten kívüli Právo Respekt Odbornost (Jog, Tisztelet, Szakértelem- PRO) nevű párt szervezte. A Vencel-téri tüntetők cseh zászlókat lengetve kormányellenes jelszavakat skandáltak.

JINDRICH RAJCHL, A PRO ELNÖKE KIJELENTETTE, HOGY A CSEH LAKOSSÁG MAI ELSZEGÉNYESEDÉSÉÉRT A KORMÁNY FELELŐS, EZÉRT MIHAMARABB TÁVOZNIA KELL.

Korábban Jindrich Rajchl azt hangoztatta, hogy blokád alá kívánják vonni a kormányépületeket.

Most csak annyit mondott, hogy a tüntetést a Vencel-térről a jövőben a kormány székháza elé viszik. A szónok beszédében „gyülevész bandának" nevezte a kormányt.

Forrás: origo.hu

Forrás - ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (694) Jobbegyenes (2724) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Tereb (146) Flag gondolja (34) Heti lámpás (282) Mondom a magamét (7254) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Történelem (16) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (531) Egészség (50) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Nagyvilág (1309) Politika (1581) Tv fotel (65) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>