Ma 2024 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Bayer Zsolt: Internetblokkoló

Bayer Zsolt: Internetblokkoló

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ja. Az. MP meg egy kr@tén f@sz.

Még a HVG-s szakértők is kiröhögik Magyar Péter meséjét az internetblokkolásról 

Még a HVG-s szakértők is kiröhögik Magyar Péter meséjét az internetblokkolásról

A nagy mesemondó Magyar Péter egy hajdúnánási rendőrt nézett titkosszolgának és a rendőri rádiókészülékre mondta azt, hogy internetblokkoló.

„Megmosolyogták” a HVG által megkérdezett biztonsági és titkosszolgálati szakértők ]]>Magyar Péter]]> azon állítását, miszerint a magyar titkosszolgálat zavarta volna az internetelérést a politikus hajdúnánási rendezvényének helyszínén.

Szakértők: nem jelzavaró volt a képeken

A portálnak a szakértők elmondták, a Magyar Péter által megosztott képeken ]]>nem jelzavaró]]> látható, hiszen „az nem ekkora, nem így néz ki”. Hozzátették azt is, ha bárki ilyen célból telepített volna a rendezvény helyszínére bármilyen eszközt azt már jóval korábban megtehette volna, mivel Magyar fellépéseinek időpontjai nyilvánosak.

Az olyan erősségű eszköz, amely képes lett volna valóban megzavarni az internetelérést ekkora körben 

jellemzően nem egy kézi, akkumulátorral működő eszköz, hanem nagyobb, és nem árt elrejteni, azt nem lóbálja senki a kezében”

– árulták el a szakértők a portálnak.

A szakértők szerint jóval prózaibb az ok, ami miatt akadozott a rendezvényen az internet. Még, ha a hálózat normál körülmények között jól is működik azt nem arra tervezték, hogy olykor a hétköznapi terhelés többszörösét kibírja. Ezért szokott más ellenzéki tűntetésen, koncerteken, de még a kormánypárti rendezvények esetében is sokszor lelassulni, akadozni az internet a helyszínen.

A kormánypártisággal nem vádolható portál szerint egyébként is logikátlan, hogy miért akarta volna a magyar kormány zavarni az internetelérést éppen a hajdúnánási tűntetésen. 

A ]]>HVG]]> arra is kitért, hogy miért volt jelen a tüntetésen Magyar által ]]>titkosszolgálati]]>ügynöknek hitt civilruhás rendőr, ennek az az igazán egyszerű magyarázata, hogy

a rendőröknek ez a dolguk, biztosítják a helyszínt, ügyelnek a résztvevők biztonságára, mint bármilyen másik tömegrendezvényen,

legyen az ellenzéki tüntetést, fesztivál vagy bárhol ahol nagyobb közösség gyűl össze egy rendezvényen.

Nyitókép: Metropol.hu
]]>www.mandiner.hu]]>
Forráa: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Történelem (18) Vetítő (30) Belföld (11) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7625) Életmód (1) Mozaik (83) Politika (1582) Heti lámpás (318) Tereb (146) Sport (729) Autómánia (61) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2807) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Gazdaság (711)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>