Ma 2023 március 25. Irén, Irisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.
Bayer Zsolt: Ezekhez képest...

Bayer Zsolt: Ezekhez képest...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

...a szovjetek kócos kis ministránsfiúk voltak.

 Brüsszel, EU, Washington, Nyugat - ezeknél undorítóbb, aljasabb, ocsmányabb farizeus gazembereket lámpással kell keresni.

S hogy a lényeget ne veszítsük szem elől: mi közük van ezeknek a magyar oktatási rendszerhez, óvodától egyetemig? Hát semmi...
Beszéltem az egyik résztvevővel - ezt hallgassák meg:

Az Európai Bizottság egy órás meghallgatáson vett részt 21 magyar egyetemi rektorral. A videókonferencián a 21 magyar rektorral szemben hárman ültek: Egy mosdatlan, ápolatlan dán szörnyeteg, még képernyőn keresztül is érződött a szaga. Egy ratyi francia, meg egy dzsigoló digó.

A dán büdöske azzal nyit, hogy érzéseik szerint Magyarországon nincs meg a tudományos kutatás szabadsága, mert csak azt lehet kutatni, amit a kormány engedélyez.

Az egyik magyar rektor elmondja erre: ez nagyon érdekes felvetés, ugyanis a magyarországi egyetemek -ahogy ezt nyilván a fényességes defterdárok és szpáhik, vagyis a kibaszott Európai Bizottság is tudja-, a minden esetben közvetlenül az EU-hoz nyújtják be pályázataikat, a magyar kormány azt se tudja, miről és mire.
Erre a francia ratyi azt feleli, hogy őt megerősítette ez a válasz abbéli meggyőződésében, miszerint Magyarországon sérül a kutatás szabadsága.
A magyar rektorok megkérdezik a francia ratyit, hogy mit nem értett meg, vagy ha mindent, akkor vajon melyik mondatrészből vonta le ezt a következtetést. Erre az a válasz, hogy lejárt az egy óra, viszontlátásra...

Tessék mondani, nem teljesen mindegy, hogy ezek az ócska szarzsákok mit akarnak, mit mondanak, mik az igényeik? Nincs itt az ideje végre elzavarni mindet az anyja ...ba?

Az összes köztisztviselőt kirakná az Európai Bizottság az alapítványi egyetemek kuratóriumaiból

Vasárnap a Népszava és a Szabad Európa is arról adott hírt, hogy az Európai Bizottságnak (EB) nem felel meg a magyar kormány egyetemi kuratóriumokról szóló javaslata: a brüsszeli álláspont szerint

nem elég minisztereket, államtitkárokat és helyetteseiket kirakni a vagyonkezelő alapítványok vezetéséből, távozniuk kell onnan a parlamenti képviselőknek, állami hivatalok vezetőinek és általában a köztisztviselőknek is. A tiltás a polgármesterekre nem vonatkozna.

Köztisztviselők abban az esetben sem foglalhatnák el a pozíciót egyből, ha lemondanak állami pozíciójukról. Két évig posztjuk elhagyása után sem lehetnének kuratóriumi tagok - ezt szeretné legalábbis a brüsszeli testület.

A lap értesülései szerint a Bizottság csak ebben az esetben egyezik bele abba, hogy az alapítványi kezelésbe utalt egyetemek részt vehessenek az Erasmus-programokban valamint a Horizont Európa kutatás-fejlesztési programban, erről már tájékoztatták is a magyar kormányt.

Vannak egyéb követelések is: köztük a legfontosabb ezek közül talán az, hogy az életfogytig garantált kuratóriumi tagságot a Bizottság kétszer négyéves időtartamra vágná vissza. A módosított magyar ajánlat eredetileg kétszer hat évről szólt. A Bizottság azt is szeretné elérni, hogy egyértelmű kritériumok alapján nevezzék ki az új kuratóriumi tagokat.

A miniszterek már február elején távoztak az alapítványi kezelésbe vett egyetemek kuratóriumaiból.

Ahhoz, hogy a diákok ne maradjanak ki a csereprogramokból, az új finanszírozási szerződéseket még nyár előtt alá kell írni.

A Népszava emlékeztet arra is, hogy az EU Tanácsa 21 feltételhez kötötte a 6,3 milliárd eurónyi felzárkóztatási forrás visszatartását, és ezek közül az egyik legfontosabb illetve politikailag legérzékenyebb épp az, hogy megszüntessék az összeférhetetlenséget az alapítványi tulajdonba utalt intézményekben.

Forrás: 444.hu

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (518) Tv fotel (65) Sport (729) Autómánia (61) Egészség (50) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Kultúra (6) Mozi világ (440) Történelem (15) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (261) Mozaik (83) Mondom a magamét (6700) Jobbegyenes (2574) Gazdaság (676) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1306) Tereb (142) Belföld (8) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>