Ma 2021 október 20. Vendel napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Na végre!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Német belügy: Vissza kell vinni Afrikába a Földközi-tengerből kimentetteket.

A Földközi-tengerből kimentett menedékkérőket vissza kell szállítani Észak-Afrikába, és ott kell elbírálni kérelmüket – javasolja a német szövetségi belügyminisztérium. A tárca egy szóvivője a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak elmondta: meg kell semmisíteni az embercsempészek üzleti modelljét, és meg kell óvni az Európába igyekvő embereket attól, hogy nekivágjanak az Észak-Afrikából induló életveszélyes tengeri útnak. Ezért a Földközi-tengerből kimentett menedékkérőket nem Európába kell szállítani, hanem vissza Észak-Afrikába. A migrációs nyomás így napokon belül csökkenne, mert világossá válna, hogy kilátástalan vállalkozás embercsempészek révén bejutni a tengeren keresztül Európába – írja az MTI.

A Líbiából induló embereket a belpolitikai helyzet miatt nem Líbiába, hanem a térség egy másik országába, például Tunéziába vagy Egyiptomba kellene szállítani a menekültügyi eljárás idejére, a kérelmük elfogadása esetén pedig biztonságos, legális úton kellene őket Európába szállítani.

A Thomas de Maiziere – a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa – vezette minisztérium szóvivője azt is elmondta, hogy a javaslatról még nem egyeztettek uniós szinten. Aláhúzta: a megvalósítás alapvető feltétele a jogállamiság és az Emberi Jogok Európai Egyezményének betartása.

A szövetségi parlament ellenzéki pártjai élesen bírálták a felvetést. A belügyminisztérium úgy kezeli a menekülteket, mint egy "fertőző betegséget, amelyet távol kell tartani" – mondta a Welt am Sonntagnak Katrin Göring-Eckardt, a Zöldek társ-frakcióvezetője. A tárca javaslata "humanitárius botrány, és egy újabb lépés a bezárkózás felé" – tette hozzá Bernd Riexinger, a Baloldal társelnöke.

A CDU-s vezetésű belügyminisztérium egy először 12 éve megfogalmazott elképzelést vett elő; 2004-ben az akkori tárcavezető, a szociáldemokrata (SPD) Otto Schily észak-afrikai "menedékkérő táborok" felállítását javasolta az EU-ra a Földközi-tenger felől nehezedő migrációs nyomás csökkentése érdekében. A felvetés akkor is felháborodást okozott a német belpolitikában.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) becslése szerint az idén november 4-ig 4220 menekülő ember veszett a Földközi-tengerbe, ami 725-tel több az előző év azonos időszakára becsült 3495-nél.” (Index)

Ilyenkor kicsit meglepődöm. Ugyanis tavaly ősz óta mondom, írom ezt. Beszéltem erről számos előadásomon és kampányrendezvényen szerte az országban, sokan hallhatták tőlem, hogy érthetetlen az olasz parti őrség tevékenysége, amikor a Földközi-tengerből megmentett embereket behozzák az Unióba, ahelyett, hogy visszavinnék őket azonnal Afrikába. Én ugyan pesszimistább voltam, mint a német belügy, ugyanis én azt állítottam, hogy ha konzekvensen minden migránst visszavinnének Afrikába, akkor fél év alatt megszűnne az embercsempészet eme módja. Ugyanis az embercsempészek ma azt csinálják, hogy bezsúfolják a migránsokat egy lélekvesztőbe, elveszik a pénzüket, aztán útnak indítják őket. S csak annyi a teendőjük, hogy nemzetközi vizekre érve várjanak, vagy leadják a vészjelzést, úgyis jön az olasz parti őrség, és beszállítja őket Lampedusára, aztán onnan tovább.

A német belügy szerint hetek alatt megszűnne az ember csempészek „bulija”.

Amúgy beszéltünk erről Bogárral és Borossal is, és cikket is szenteltem a témának.

Most meglepett vagyok, és örülök, hogy akadnak illetékesek, akiknek mindez szintén eszébe jutott. Ugyanis ehhez nem kell zseninek lenni. Ez ugyanis kézenfekvő.

Csak az egészen idióta német zöldek meg balosok tiltakoznak ellene. El kell jutni odáig nagyon-nagyon gyorsan, hogy ezeket egyszerűen nem kell figyelembe venni. Nem számítanak, nem tényezők, nem érdekesek, teljesen mindegy, hogy miért és hogyan tiltakoznak. Ugyanis sokkal többről – Európáról és a gyerekeink jövőjéről van szó!

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Egészség (50) Szépségápolás (15) Tereb (138) Gasztronómia (539) Sport (729) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (506) Politika (1578) Történelem (14) Mozaik (83) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Belföld (6) Életmód (1) Gazdaság (662) Mondom a magamét (5644) Kultúra (6) Jobbegyenes (2132) Nagyvilág (1463)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>