Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
a3a710065beb47c96087ba196e63bf1f.jpg

Bayer Zsolt: Hikálok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A hikál a hiéna és a sakál kereszteződéséből jön létre. Egyetlen előfordulási helye Budapest és környéke. A hikálok baloldali és liberális újságok szerkesztőségében élnek, valamint baloldali és liberális pártokba, szervezetekbe, egyesületekbe, Facebook-csoportokba tömörülve fordulnak még elő tömegesen.

A hikálok gonoszsága, rosszindulata, aljassága határtalan. Kevés undorítóbb van a hikálnál.

A hikálok falkába verődve portyáznak. Végtelenül gyávák és sunyik, ellenben rendkívül kitartóak. Ha valamit vagy valakit sikerül megragad­niuk, azt soha többé nem eresztik el. Undok vinnyogással, nyáladzva járnak a nyomában, bele-belekapnak a bokájába, marjába, egészen addig, amíg az áldozat halálosan el nem fárad, és elesik. Ha az áldozat esetleg visszamar, rúg, vagy csak ráüvölt az ocsmány csürhére, a hikálok azonnal vicsorogva visszavonulnak, és sírós hangon panaszkodnak, hogy bántják őket. Ilyenkor előszeretettel emlegetik az „emberi jogokat” meg a sajtószabadságot, s leginkább a demokráciát. A hikálok szerint ugyanis a demokrácia lényege az, hogy ők bárkit keresztre feszíthetnek, felfalhatnak, meggyilkolhatnak.

A hikálok legújabb áldozata Schmitt Pál.

Schmitt Pálnak tényleg le kell mondania. Helyzete ugyanis tarthatatlan. Jómagam ezt január 21-én is megmondtam. Schmitt Pál minden valószínűség szerint ugyanúgy cselekedett kisdoktorija megírásakor, mint kortársai közül számosan. Rajtavesztett. De erre még visszatérünk. Most azonban mindenekelőtt arról, hogy miként is viselkednek a hikálok Schmitt Pállal.

Úgy, ahogy lélekkel megáldott (megvert) élőlény nem viselkedik senkivel. De a hikálokat nem bántja lélek. És most vannak elemükben.

Két napja már az egyik kígyóvállú példányuk arról értekezett a Klubrádióban egy betelefonáló másik torzszülöttel, hogy Schmitt Pál nem is vívott az olimpián. Az olimpiai aranyat is „csak úgy kapta”, „nem csinált érte semmit”. „Ja-ja, tartalék volt!” – hörögte a hikál a stúdióban boldogan, mert tudta, az ellenfél már halálos sebet kapott, most már mindent meg lehet tenni vele.

Bizony, most jött el a hikálok ideje.

Most van az, hogy az öt nyelven beszélő, kétszeres olimpiai bajnok, egyéni világbajnok, komoly diplomatakarriert befutó Schmitt Pálról majd megírják és elmondják a hikálok, hogy vívni sem tud, nyelveket sem tud, semmit sem tud. Duplanullák, vizesnyolcasok tobzódnak most Schmitt Pál gyalázásában, akiknek legnagyszerűbb cselekedete az volt, hogy vörösboros kólával összeokádták a nappalit egy házibulin, ahol nem izzadtak le a hölgyválaszon. Azok vicsorognak most Schmitt olimpiai bajnokságáról, akiknek annyi erejük sem volt soha, hogy egy beteg kurvát kirántsanak a klozettról. (Figyelem! Ez utóbbi mondat plágium! Amelyik hikál elsőként kideríti, honnan loptam, az tehet egy szívességet!)

Egy másik hikáltanyán, az Indexen így tobzódnak a nyomorultak: „Odabent most döntenek Schmitt doktori címéről. Hoffmann Rózsa jött és elment, új rektort is választottak. Közben Orbán, Kövér, Matolcsy és Szijjártó »Bulvárkacsa« Péter Kecskeméten mulat.”

Ebből a „Kecskeméten mulat” kitétel a legfantasztikusabb. Ott ugyanis a Mercedes új gyárát avatták, nevezettek jelenlétében. Ez lesz az indexes hikálok sajátos nyelvezetében „mulatás” – mert ha már a Mercedes-gyár avatásába nem lehet belekötni, hát írjuk meg, hogy „mulatnak” Orbánék, miközben Schmitt doktorijáról döntenek éppen. A két ügy között nincs ugyan összefüggés, de ez nem számít. A lényeg, hogy valahogy rángassuk bele Schmitt kisdoktorijába Orbánt is. Meg Kövért és Matolcsyt. Lehetőség szerint egy mondatban intézzük el a dolgot. Ilyen a hikálok mentalitása.
És mondom, most érzik a vérszagot, most bátrak, most mennek torokra…

És akkor térjünk vissza arra a kisdoktorira.

Nem írunk úgy kisdoktorit, hogy majd’ kétszáz oldalt bemásolunk valahonnét, aztán kész is a dolog. S leginkább azért nem maradhat ez szó nélkül, mert ha úgy maradna, akkor holnaptól kezdve minden egyetemista „ctrl+c – ctrl+v” billentyűzettel írhatná szakdolgozatát, kisdoktoriját, nagydoktoriját, anyja keservét, és senki sem mondhatná, hogy ezt nem lehet. Ezért nem. S még azért sem, mert mi nem vagyunk ők. Mert megígértük, hogy ez nem lehet többé következmények nélküli ország. Mert mi nem csinálhatunk úgy, ahogy a hikálok, amikor lebukott a D–209-es ügynök. S úgy, ahogy ezek elnevezték és mentegették az őszödi beszédet.

De: mostantól legyen időnk szakdolgozatokat, kisdoktorikat olvasgatni. Nehogy véletlenül az legyen a közvélekedés, hogy itt Schmitt Pálon kívül mindenki elmélyült tudós. Bizony, olvassunk már el a közeljövőben néhány szakdogát meg kisdoktorit a hikálok példányaiból. Különös tekintettel a „foximaxis” doktorikra. Meg akármilyenekre. Lássuk a sok zsenit, aki most hörög és fröcsög!

Addig is: Schmitt Pál ezerszer különb mindannyiótoknál. A kisdoktorijával együtt.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Belföld (11) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Egészség (50) Életmód (1) Kultúra (9) Mondom a magamét (7713) Jobbegyenes (2825) Vetítő (30) Sport (729) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Gazdaság (713) Heti lámpás (322) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Tereb (146) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>