Ma 2021 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
04-bayer-ea.jpg

Bayer Zsolt: Na ezért...

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
Kell még mondanom valamit, Ildikó?

Na, hát ezért kell egyszer s mindenkorra kitakarítani ezeket a sötét, becstelen gazembereket az országból.

Kell még mondanom valamit, Ildikó?

Nemzetközi civil szervezetek kérik Brüsszeltől, hogy indítsák el az eljárást Magyarországgal szemben

Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel nemzetközi civil szervezetek kedden az Európai Parlament (EP) képviselőit, kiemelve, hogy a magyar kormány semmibe veszi az európai alapértékeket és a jogállamiság követelményeit.

A nyílt levelet többek között aláírta:

a Human Rights Watch,
az Amnesty International,
a Riporterek Határok Nélkül (RSF),
az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (FIDH),
a Civil Society Europe,
a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz tartozó European Policy Institute,
a Jogászok Nemzetközi Bizottsága (ICJ),
valamint a Climate Action Network Europe.

Az aláírók szerint a jelenlegi magyar kormány letért az emberi jogok, a jogállamiság és az alapvető szabadságjogok tiszteletére alapuló, közös európai útról, amelyre vissza kellene terelni az országot, máskülönben csak tovább fog romlani a helyzet, ráadásul a modell terjedni fog Európában.

Az európai vezetők próbálták kibékíteni, rábeszélni, figyelmeztetni Magyarország kormányát. Ezek az erőfeszítések azonban hiábavalónak bizonyultak. A határozott fellépés hiánya valójában felbátorította Magyarország egyre autokratikusabbá váló vezetését

- írták.

Az EP plenáris ülése várhatóan jövő szerdán szavaz a Judith Sargentini holland zöldpárti jelentéstevő által összeállított, szakbizottsági szinten már jóváhagyott magyar különjelentésről, amely szerint fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének, így indokolt a hetes cikk szerinti eljárás megindítása.

Szakértők szerint szoros szavazásra kell készülni, mert az elfogadáshoz a leadott voksok több mint kétharmadára, illetve az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) lenne szükség.

Az atomfegyverként is emlegetett jogállamisági eljárás megindításának szakértők szerint ebben a fázisban inkább politikai, mintsem jogi jelentősége van. Ha az EP megszavazza, akkor az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács négyötödös többséggel dönthet arról, fennáll-e a veszélye annak, hogy Magyarországon csorbulnak az EU alapértékei.

A hetes cikk olyan többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely - az uniós alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén - végső soron akár az érintett tagállam szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat, ehhez azonban az összes többi EU-tag egyhangú támogatására van szükség, amit az elemzők szinte kizártnak tartanak.

Fidesz: Soros szövetségesei támadják Magyarországot

A kormánypárt kommunikációs igazgatója a közmédiában reagált kora délután a nemzetközi civilszervezetek nyílt levelére. Hidvéghi Balázs azt mondta, a Fidesz szerint Soros György szövetségesei újra támadják Magyarországot és bosszút akarnak állni a magyar embereken. Hidvéghi szerint

ezek mind Soros emberei, mind Soros György szövetségesei, tőle kapják a pénzüket, és egytől egyig bevándorláspártiak.

Hidvéghi Balázs azt mondta, ezek a szervezetek azért akarnak bosszút állni a magyar embereken, mert Magyarország megállította a bevándorlást a határainál és ezzel megmutatta, hogy a bevándorlás megállítható, nem igaz, hogy elkerülhetetlen. Ők azért támadják Magyarországot, mert migránsokkal akarják elárasztani Európát, erről szól ez a mostani támadás is.

Forrás: ]]>Index]]>

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (255) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Gazdaság (663) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5739) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Politika (1578) Jobbegyenes (2166) Irodalmi kávéház (509) Sport (729) Történelem (14) Vetítő (30) Tv fotel (65) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Nagyvilág (1463)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>