Ma 2021 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Bayer Zsolt: Macron ellenfele

Bayer Zsolt: Macron ellenfele

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Divat ma Orbánt diktátorozni...

Nagy divatja van ma annak, hogy gúnyolódjunk Orbán külpolitikáján, különös tekintettel, ha a keleti vonatkozásokról van szó. Mert ugye a „kelet”, Belső-Ázsia, a „türkök” és „turániak” mind-mind gúnyolódni és kiröhögni való, „elmaradott”, kést-villát még nem látott előember-félék volnának, legalábbis a bel-pesti, lipóciai „értelmiség” meg a médiarészlege szemében.

Ezzel pedig nem kell, sőt nem szabad foglalkozni. Az ezek által lenézett nemzetekkel történelmünk során valamikor együtt éltünk, mitugrászoktól és finnugrászoktól függetlenül, és ezek a népek bennünket tekintenek legnyugatabbra szakadt testvéreiknek. Nincs semmi néven nevezhető és értelmes okunk arra, hogy ezt ne használjuk ki a magunk előnyére.

A másik divat ma Orbánt diktátorozni. Ennek a rögeszmének alátámasztására szokás felhasználni például az orosz elnököt. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogyha Putyin találkozik Orbánnal, akkor „diktátorok találkoztak egymással”.

Ha Putyin megtáncoltatja az osztrák külügyminisztert annak lakodalmán, akkor a médiarészleg még elereszt néhány obligát és fölöttébb ízléstelen megjegyzést, elsősorban a külügyminiszter kinézetéről, ha pedig Putyin Merkellel találkozik, akkor befogják a szájukat, és próbálnak úgy tenni, mintha semmi sem történt volna. Éppen ezért ezzel sem kell, sőt nem szabad foglalkozni.

A harmadik divat elmesélni, hogy Orbán teljesen elszigetelődött külpolitikailag, illetve ezt manapság azzal kezdik felváltani, hogy Orbán lassan mindenkivel vitatkozik. Valóban.

Már maga Macron is hevesen helyeselte, hogy az ő legfőbb ellenfele bizony Orbán (és Salvini), mire valaki meg is jegyezte, miszerint Macron legnagyobb ellenfele a francia választópolgár, aki már jobban utálja Macront, mint elődjét, Hollande-ot, pedig azt tényleg nagyon utálta. Macron éppen ezért kapaszkodik Orbánba, hogy ennek révén megpróbáljon némi népszerűséget összekaparni odahaza.

Amúgy Orbán tényleg nincs jóban csak Putyinnal, a kínai vezetéssel, az olasz belügyminiszterrel, az osztrák kancellárral, az új amerikai vezetéssel, és Merkel sem tehet mást, mint hogy tárgyal a magyar miniszterelnökkel.

És ez utóbbinál álljunk is meg egy pillanatra. Történt ugyanis, hogy Heiko Maas német külügyminiszter interjút adott a Bild am Sonntag című lapnak. Kifejtette:

1. Nincs értelme tovább erőltetni a kvótát, a migránsok szétosztását, be kell látni, hogy a V4-ek nem fognak befogadni egyetlen migránst sem.
2. Ha ez így van, inkább azt kell elérni, hogy a migránsok befogadását elutasító országok más területen vállaljanak szolidaritást, például abban, hogy segítsenek élhetővé tenni Afrikát.
3. Ha ez nem így lesz, akkor az EU szét fog hullani.
4. Teljesen felesleges a renitens (értsd: normális) országokat pénzmegvonással fenyegetni, mert ez is csak széthulláshoz vezethet.
Ezeket fejtette ki a német külügyminiszter, és senki sem gondolhatja, hogy a német külügyminiszter véletlenül fejt ki ilyesmiket nyolc hónappal az EU-szavazás előtt.

Azt viszont érdemes nem elfelejteni, hogy a német külügyminiszter (nyilván Merkellel egyeztetve és egyetértésben) most elővezette mindazt, amit Orbán Viktor úgy három éve mond, nevezetesen nem a problémát kell Európába importálni, hanem a segítséget és a megoldást kell helybe vinni, például Afrikába.

Jobb később rálelni a helyes útra, mint soha. Már csak az a kérdés, mi lesz ezek után Sargentini megrendelésre írt becstelen hazugsággyűjteményével.

Ez tehát most a külpolitikai helyzet. A belpolitika ennél lényegesen egyszerűbb. Idehaza már nincsen senki, akivel Orbán egyeztethetne bármiről is. Az ellenzék megszűnt, a Vonavlog jelenti a csúcspontját. Hacsak nem vesszük figyelembe Heller Ágnes ötmilliós gigatüntetését. Vagy Szanyi Tibort.

Szóval erről ennyit.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (504) Autómánia (61) Belföld (6) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2030) Életmód (1) Sport (729) Történelem (14) Kultúra (6) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5301) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1455) Politika (1578) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Gazdaság (657) Vetítő (30) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>