Ma 2024 május 20. Bernát, Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
d8270b26f3bee553118f63528fcd2f64.jpg

Bayer Zsolt: Mit tegyünk?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A szerbek most élik a maguk Trianonját. Most vették el tőlük az országukat, most kényszerült népük saját egykor volt határain belülre – mégis idegenbe.

A szerbek most élik meg mindazt, amit mi megéltünk lassan egy évszázada. S annak az egy évszázaddal ezelőtti igazságtalan, barbár gyalázatnak a szerbek is haszonlesői és haszonélvezői voltak. S azt is megtapasztalhatták a szerbek akkor, lassan egy évszázaddal ezelőtt, hogy a magyarok képesek olyasféle hazaárulásokra, amelyekre talán senki más nem képes. Megtapasztalhatták a szerbek, hogy a maradék Magyarországról magukat magyarként jegyző alakok rohangálnak át hozzájuk, és könyörögnek nekik, hogy vonuljanak be újra Szegedre, s hogy támadják meg a maradék Magyarországot, mert ott el kell távolítani a regnáló kormányt és ki kell irtani a „fehérterrort”. Ezek a gazemberek utóbb mint „polgári radikálisok” és mint „kommunista forradalmárok” futottak be nagy karriert a hazai történelemoktatásban. Jászi Oszkárékról, Kun Béláékról van szó, és persze Linder Béláról, akit aztán Belgrádban temettek katonai tiszteletadás mellett.

Valahogy megszokták a szerbek, hogy mi ilyenek vagyunk, s hogy mivelünk nagyjából bármit meg lehet csinálni. Aztán lefölözték még a második világháború alatt elkövetett magyar kilengések PR-hasznát, és boldog önfeledtséggel vették tudomásul, hogy Tito partizánjainak magyar népirtásáról egyszerűen szó sem esik sehol. Sem idehaza, sem odaát, sem pedig a „művelt” Nyugaton, pedig a „művelt” Nyugat roppant érzékeny ám, ha népirtásokról és emberi jogok sérelméről van szó. Egy esetet kivéve: ha magyarokat irtanak, és ha magyarok emberi jogait korlátozzák vagy éppen semmibe veszik.

A szerbek most, hogy saját Trianonjuk miatt égő, eleven seb a lelkük és a nemzettudatuk (lássuk be: ez érthető és méltányolható, különösen a mi részünkről), minden dühüket, frusztrációjukat, eleve meglévő és nemzetkarakterükhöz igenis hozzá tartozó kíméletlen vadságukat a vajdasági magyarokon akarják leverni.

Nem holmi átvitt értelemben értendő ez a kijelentés, hanem szó szerint.

Lassan hetente érkeznek a megdöbbentő, felkavaró és vérlázító hírek arról, hogy odaát magyar fiatalokat vernek meg és bántalmaznak brutálisan, csak azért, mert magyarok. Legutóbb is így hangzott a felszólítás: „Beszéljetek szerbül, ez itt Szerbia!”

Nos, ez így, ahogy van, tűrhetetlen.

S ezen agresszív rasszistaként viselkedő szerb fiatalok magatartásán és cselekedetein túl a szerb hatóságok hozzáállása a tűrhetetlenebb. A szerb hatóságok egyszerűen asszisztálnak mindehhez, illetve ha magyar fiatalok keverednek etnikai színezetű verekedésbe, akkor súlyos börtönbüntetést kapnak. Azt pedig elképzelhetjük, mit művelnek ezekkel a fiúkkal egy szerb börtönben…

Mit tehet az anyaország ebben a helyzetben?

A baloldal szerint semmit. Illetve leginkább azt, hogy még mi sütjük le a szemünket, és majd mi kérünk elnézést, amiért a puszta létünkkel sértjük mások érzékenységét. Ez az a baloldal, amelyik szellemi-lelki örököse az 1919-es tömeggyilkosoknak és hazaárulóknak, éppen a minap vonultak fel a kalapácsos emberrel díszített zászlók alatt, és csatlakozott hozzájuk a teljes MSZP.

A Jobbik ezzel szemben valószínűleg a kemény fellépést szorgalmazza, amely minden valószínűség szerint abban manifesztálódna szerintük, hogy Magyarország akadályozza meg Szerbia felvételét az unióba.

Ez eléggé ostoba lépés lenne.

Ugyanis csak egy unióba belépett Szerbia domesztikálható. Mindenki gondoljon bele, mit művelnének a szerbek a vajdasági magyarokkal, ha miattunk kimaradnának, illetve mi történne ma az erdélyi magyarsággal, ha Románia nem lenne uniós tagállam.

Akkor mi marad?

Sajnálattal és őszintén be kell vallanom: fogalmam sincs. De hogy valamilyen eszközzel véget kell vetni a magyarellenes atrocitásoknak, az bizonyosság. Máskülönben rettenetes események elé nézünk. A világ pedig enélkül is éppen elég rettenetes.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Gazdaság (709) Sport (729) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Egészség (50) Politika (1582) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7610) Tereb (146) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Életmód (1) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2805) Heti lámpás (313) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>