Ma 2023 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
aa5982f09b64613b778cf8ee46f0690a.jpg

Bayer Zsolt: Menetszél

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„A kereskedelmi tévék nagy károkat okoztak 1997-től mostanáig…” – mondta Gulyás Gergely az Egyenes beszédben, jogosnak ítélve a reklámadót, elítélve a valóságshow-kat.

„Egyetért ön Gulyás Gergellyel abban, hogy a kereskedelmi televíziók az elmúlt tizenhét évben több kárt okoztak, mint hasznot?”

Ezzel a kérdéssel lepte meg hallgatóit a Klubrádió, egészen pontosan Neuman Gábor. Neuman Gábor a világtörténelem legértelmetlenebb rádióműsorát vezeti a Klubrádióban. Az a címe, hogy Ez itt a kérdés!, minden hétköznap délben hallható. Arról szól, hogy Neuman Gábor feltesz egy kérdést, a hallgatók meg igennel vagy nemmel felelhetnek telefonon, emelt díjas hívás segítségével. Neuman Gábor olyasmiket szokott kérdezni a rádió törzshallgatóitól, hogy „Marek Bertram politológushallgató, aki szakmai gyakorlaton volt a Magyarországi Cigány Pártnál, azt állítja: több párt kicserélte egymással az aláírásokat az állami támogatás megszerzése érdekében. A KTI, a JESZ, az MCP, a SZAVA és a Zöldek Pártja is. Ellenük feljelentést tett. Ön szerint a nyomozás érdekében és a választási csalást elkerülendő el kellene halasztani az április 6-i választást?” A törzshallgatóknak pedig – úgysem hiszik el! – a 84 százaléka igennel, 16 százaléka nemmel voksolt.

Nos, Neuman műsora nagyjából olyan, mintha valaki megszavaztatná a gyerekeket az utolsó tanítási napon, hogy szeretnének-e mégis inkább suliba járni egész nyáron. De Neuman szellemi képességeivel tökéletes összhangban van ez a műsor, úgyhogy végül is ez az értelme. Mert végül is mindennek van valami értelme. A babirusszának is, Neuman Gábornak is.

Ez a mostani kérdés pedig egyenesen elgondolkodtató. Ugyanis azt hinné az ember, hogy ez nem kérdés. Hogy azért ezzel mindenki tisztában van, még Neuman is, ezért nem fut bele egy olyan késbe, hogy az ő hallgatói egyetértsenek Gulyás Gergellyel.

De be kell lássuk, tévedtünk. A Klubrádió törzshallgatói Gulyással szemben szavaznak, akkor pedig a kereskedelmi tévék létezését valakik mégiscsak hasznosnak ítélik meg. S ezen a ponton illik eltöprengeni. Mert mi hasznosat láthatnak a kereskedelmi televíziókban a mi szeretett felebarátaink?

Talán az egykorvolt Mónika-show hagyott maga után ilyen érzéseket. Amikor a létezés egészen felfoghatatlan bugyraiból előrángatott nyomorultakból csináltak bohócot ország-világ előtt, a nagyobb nézettség oltárán feláldozva a humánum legutolsó morzsáját is. Imigyen hozzájárulva egyszersmind a cigányokkal kapcsolatos össztársadalmi kép és előítélet további rombolásához, elmélyítéséhez. Vagy esetleg a valóságshow-kat ítélik hasznosnak olyanok, akik után aztán gyanútlanul megfogjuk a kilincset?

Az is lehet. És lássuk be, a valóságshow-k is képesek voltak színvonalbeli zuhanást produkálni. A legutóbbi ilyen produktumban például feltűnt egy Aurelio fantázianévre hallgató ázalag, aki azzal tette magát híressé, hogy az összegyűlt villabeli lányok (lányok? Jézusom! Nőstények!) előtt levetkőzött meztelenre, majd a hímtagját roppant ügyesen elkezdte az óramutató járásával megegyező irányba pörgetni. A produkciót pedig nyomban felkapta a valóságshow-kkal megegyező lelkiségű média (444.hu stb.), és nevet is adott neki nyomban, azt, hogy f...helikopter.

Valószínűleg ez az érték honfitársaink meg a Neuman Gábor szerint. No és persze az a tény, hogy amennyiben lenne rá lehetőség, a kereskedelmi televíziók kivégzéseket is közvetítenének élő egyenesben, és egészen elképesztő nézettséget produkálnának hozzá. S ezzel rendben is lenne minden, miképpen most is rendben van minden, ugyanis a nézettség rendben. És ez a hivatkozási alap mindenre. Ha jól emlékszem, Ákos még a kezdet kezdetén, Bonanza Banzai korában énekelt valami olyasmit, hogy „nem biztos, hogy jót tesz neked, ha kiszolgálják az ízlésedet”, de ez nagyon régen volt. Azóta győzött a nézettség, győztek a kereskedelmi televíziók, dől a lé, dübörög a reklám – kivéve persze, ha a Schindler listája van műsoron, olyankor tilos vécétisztítóval meg intimbetéttel megzavarni a műélvezést. Vécétisztító és intimbetét csak Mel Gibson Passiójához dukál. Ha egyáltalán…

Aztán ha a kormány úgy dönt, hogy megadóztatja a reklámmilliárdokat, melyek a f…helikopter gyümölcsei, akkor nagy lesz az összeröffenés, és elkezdik temetni a sajtószabadságot. Az RTL pedig bosszúból elkezd kormánygyalázó híradókat gyártani. Akkor viszont nem értem az egészet. Mert ugye mindebből az következik, hogy az RTL eddig meg volt véve, tokkal-vonóval. Kilóra megvették őket az előző kormányok az adóztatás hiányával, cserébe készültek a kétfejű borjakról és édibédi újszülött sünikről szóló híradók. Most meg itt az adó, itt a gyalázkodó, kőkemény politikai híradó. De akkor a sok baromnak ujjongania kellene a reklámadó miatt, és dicsérni a sajtószabadság eljövetelét!

Nos, ehhez képest van, ami van. Megfejelve azzal, hogy bár az érintettek cáfolták, a magyar cég cáfolta, a német anyacég cáfolta, mégis tényként közlik a kretének, hogy Lázár János rúgatta ki az Origo főszerkesztőjét. És szerintük ez a sajtószabadság.

Ez pedig azért lehet, mert ezek mind ott élnek Aurelio helikopterének menetszelében. Ott lakik például az RTL teljes vezetése. A rotort pedig néha kicserélik Neuman Gáborra.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (34) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Gazdaság (694) Életmód (1) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (531) Tereb (146) Egészség (50) Mondom a magamét (7250) Autómánia (61) Jobbegyenes (2723) Vetítő (30) Politika (1581) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1309) Történelem (16) Gasztronómia (539) Heti lámpás (281)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>