Ma 2024 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Bayer Zsolt: Mégegy nagyszerű magyar zsidó üzent Pressmannak

Bayer Zsolt: Mégegy nagyszerű magyar zsidó üzent Pressmannak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pressman úr! Meddig kell még tűrnünk öntől ezeket a megalázó, mocskos hazugságokat?

Mocskos hazugságnak nevezi a gazember Pressman mocskos hazugságait.

Nyilván ő is antiszemita.
Valaki szóljon annak a 444-es fasznak, hogy érdeklődjön már a felháborodott magyar zsidóknál egy kicsit, mit is gondolnak az amerikai nagykövet (nem nagykövet, helytartónak képzeli magát) ámokfutásáról...
 

Pressman úr! Meddig kell még tűrnünk öntől ezeket a megalázó, mocskos hazugságokat?

Miért nem a saját hazájában, illetve Nyugat-Európa nagyvárosaiban próbál az antiszemitizmus ellen küzdeni?

Ismét ]]>leckét kaptunk]]> a magyarországi antiszemitizmus ügyében, mégpedig legfőbb, mindig aggódó szövetségesünktől. Nem először, talán nem is utoljára.

De meddig tűrjük még ezeket a megalázó, mocskos hazugságokat?

 

Történt, hogy november 29-én, a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon köszöntő beszédet mondott David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Nagykövet úr szokásához híven arról ömlengett, hogy Magyarországon nincsenek biztonságban a zsidók.

Bár a magyar kormány az antiszemitizmust illetően a zéró tolerancia elvét hirdeti, Pressman szerint valójában még bátorítja is az antiszemita nézetek terjesztését.

Igen tisztelt nagykövet úr, ön már régen elveszítette a józan ítélőképességét! Nem tudhatom, ki küldte önt ide, ahogyan azt sem, hogy miért. Mindenesetre egyre csak az látszik, hogy „fontos” ténykedései ellenére az ön fő tevékenységét a kormány lejáratása és a magyar zsidóság rémisztgetése jelenti.

Csak azt nem értem, hogy miért nem a saját hazájában, illetve Nyugat-Európa nagyvárosaiban próbál az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen küzdeni? Ott, ahol a zsidók tényleg nincsenek biztonságban; ahol holokauszt-túlélőt gyilkolt meg a rasszista, bevándorló szomszédja; ahol vérszomjas tömegek nap mint nap a zsidók kipusztítását és Izrael eltörlését követelik?

Ez nem Budapest, ez nem Magyarország!

Tisztelt magyar zsidó honfitársaim! Mi ez a nagy hallgatás? Miért csak néhányan emelik fel a szavukat a valóságosan rasszista beszédek és tevékenységek miatt? Miért nem fejezi ki tiltakozását a három magyarországi zsidó egyház? Talán az egymás közti parttalan rivalizálás mellett erre már nem jut idejük?

Nem voltak elegendőek intő példának a 20. század történései? A holokauszt sem a gettókkal és a kemencékkel kezdődött.

Becsüljük meg a jelenlegi magyarországi helyzetünket,

Magyarország kormánya igazi perspektívát kínál, még akkor is, ha sokára jön el a Kánaán.

Szerző: Turai János holokauszt-túlélő, a Váci Zsidó Hitközség elnöke

(Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2761) Mondom a magamét (7420) Tv fotel (65) Történelem (17) Irodalmi kávéház (535) Gasztronómia (539) Sport (729) Nagyvilág (1309) Flag gondolja (36) Kultúra (6) Belföld (10) Életmód (1) Nézőpont (1) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Egészség (50) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (698) Politika (1582) Heti lámpás (305) Autómánia (61) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>