Ma 2024 március 02. Lujza napja van. Holnap Kornélia napja lesz.
Bayer Zsolt: Most mi lesz?

Bayer Zsolt: Most mi lesz?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Jaj tesó! Besz@rtak az emberi jogok!

Az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvére lehet az elfogott számlagyáros jogász + videó

Vig Mór lehet az a praxisától eltiltott ügyvéd, akivel szemben üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt folyik büntetőeljárás – értesült a ]]>Mandiner]]>.

A napokban csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy hatalmas méreteket öltő számlagyár működtetőjére, egy praxisától eltiltott ügyvédre.

A Mandiner egyik olvasója szerint a felvételen szereplő jogász nem más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére.

Ezt a feltételezést támaszthatja alá, hogy a NAV közleménye szerint az ügyben letartóztatott férfi harminchét éves, és Vig Mór is 1986-ban született. De ami még ennél is beszédesebb lehet, hogy az ügyvédi kamara nyilvántartásában Vig Mór neve mellett az a bejegyzés szerepel, hogy státusa törölt, ügyvédi igazolványa érvénytelen.

A Mandiner egyelőre nem tudta elérni Vig Dávidot, így nem tudták tőle megkérdezni, hogy a szóban forgó férfi valóban az ő testvére-e.

A számlagyárról eddig annyit lehet tudni, hogy a praxisától eltiltott ügyvéd olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

A pénzügyőr nyomozók két kábítószer- és pénzkereső szolgálati kutya segítségével 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt.

A számlák mögött tényleges gazdasági tevékenység nem állt, a dokumentumok elszámolásának célja egyértelműen az adóelkerülés volt a hatóságok szerint. Hozzátették: a férfi irányítása alatt álló gazdasági társaság teljesítés nélküli számlákat fogadott be, számlákat állított ki, banki tranzakciókkal, valótlan nyilatkozatok benyújtásával manipulálta a pénzügyi ügyleteket.

A nyomozó hatóság üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetése és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a 37 éves férfi ellen. A bíróság a feltárt körülményeket megvizsgálva a letartóztatása mellett döntött. A NAV szerda délután tett közzé a rajtaütésekről egy hosszabb videót a közösségi médiában.

Borítókép: A letartóztatás (Forrás: NAV)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Életmód (1) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (535) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7431) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2764) Belföld (10) Autómánia (61) Politika (1582) Történelem (17) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Gazdaság (699) Heti lámpás (307) Kultúra (6) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>