Ma 2024 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
a3881f58b70c287a2487b425550cd5c9.jpg

Bayer Zsolt: Amerika adott tanácsokat a Sziriza-féle görög kormánynak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Washington titkos táviraton tanácsolta az előző Sziriza-Független Görögök-kormánynak, hogy ne utasítsa vissza egyből Németország ajánlatát, és mutassa a jeleit, hogy hajlandóak a megújításra, írja a Ekathimerini.

A washingtoni görög nagykövet küldött táviratot Athénba júliusban, amiben Washington előre eltervezte a két ország kapcsolatát a következő hónapokra. A kikerült távirat szerint Washington érdekeltséget mutatott abban, hogy az eurozónában tartsa Görögországot, és ezért folyamatos tanácsokkal segítette a kormányt és Alexis Tsipras miniszterelnököt abban, hogyan folytassa a diplomáciáját a többi eurozónában lévő országgal. 

Többek között azt tanácsolta, hogy kerüljék el a verbális támadásokat Németország felé, és próbáljanak barátságos állapotot kötni Nagy-Britanniával, Franciaországgal, Olaszországgal és Ausztriával. Azt is megírták, hogy Görögországnak egyértelművé kell tennie, hogy komoly a reformszándéka, és hogyha oda kerül a sor, cserébe ők is felajánlanák a segítségüket a többi országnak. 

A görög nagykövet azt is elmagyarázta a táviratban, hogy Washington stratégiája az volt, hogy tovább fokozza a bizonytalanságot, és ezzel hangsúlyozza a geopolitikai fontosságát Görögországnak az EU-ban, és hogy arra kényszerítse az EU-t, hogy további adósságokat engedjenek el az országnak. Alexander Vershbow, a NATO egyik vezetőezredese korábban azt mondta, hogy a görögök kilépése „valóban nagy veszteség" lenne.” (Index)

Még egyszer rögzítsük, szomorúan: Ha harminc évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy egyszer majd pontosan azt fogom gondolni az Egyesült Államokról, mint a néhai Szovjetunióról, biztosan bolondnak tartottam volna.

És eljött az idő, amikor pontosan azt gondolom az Egyesült Államokról, amit egykoron gondoltam a Szovjetunióról.

Igen, korunk Szovjetuniója az Egyesült Államok. Az Egyesült Államokat nem lehet elviselni, az Egyesült Államok ellen a leghatározottabban fel kell lépni, az Egyesült Államok minden hazugságát, ocsmányságát, becstelenségét, aljasságát, jogtalanságát és jogtiprását azonnal le kell leplezni és világgá kell üvölteni.

Fenti hírből csak egy „apróságot” emelnék ki, mert amúgy önmagáért beszél minden. De ennek szenteljünk külön figyelmet:

„(…)Washington stratégiája az volt, hogy tovább fokozza a bizonytalanságot, és ezzel hangsúlyozza a geopolitikai fontosságát Görögországnak az EU-ban, és hogy arra kényszerítse az EU-t, hogy további adósságokat engedjenek el az országnak.”

És ez az elviselhetetlen moloch, a „gonosz birodalma” ezt naponta megcselekszi, bárhol, bármikor, bárkivel. Lásd: Irak, Afganisztán, Szíria, Ukrajna. És ez csak az elmúlt két évtized. Viszont nézzétek meg a világot, mivé változott két évtized alatt...

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (307) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (535) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (17) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7439) Egészség (50) Tereb (146) Nézőpont (1) Életmód (1) Belföld (10) Jobbegyenes (2765) Autómánia (61) Politika (1582) Gazdaság (699) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mozaik (83) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>