Ma 2023 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
Bayer Zsolt: Még egyszer Botkáról

Bayer Zsolt: Még egyszer Botkáról

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
Szóval akkor tegyük fel még egyszer a kérdést: Kicsoda Botka László?

Mondják, az MSZP utolsó reménysége. Ha ez tényleg így van, akkor az MSZP helyzete annál is tragikusabb, mint ahogy látszik. Mert, hogy világos legyen, ha nekem például Botka László lenne az utolsó reménységem, akkor felvenném az utolsó kenetet, és nagyon messzire néznék, nagyon titokzatosan.

Az MSZP ezzel szemben egy másik stratégiát választott. Ők nagyon közelre néznek és nagyon hülyén. Ami végül is érthető. Hiszen például – csak egy mondat erejéig visszatérve az elmúlt napokra – kidolgoztak egy saját törvényjavaslatot plakátügyben, azt be is adták, és mindenki úgy tudta, hogy akkor az el lesz fogadva, és a törvény meg lesz szavazva. Ám a legutolsó pillanatban belovagolt Botka László, a négy égtáj felé suhintott a feleségétől kapott Rolexszel, és lemennydörgött riadt párttársaira, miszerint nem lesz itt semmiféle megállapodás meg saját törvényjavaslat, mert ha lesz, akkor mindenki repül.

Összenéztek a frakció tagjai akkor, és orcáikon mint félelem sápadt el a harag. De mivel annyi ősz bárd sincs közöttük, mint egy Kis Grófo-koncerten a falunapon, így annyira tellett tőlük, hogy kiálltak a kamerák elé, és közölték, hogy nem lesz itt semmiféle megállapodás meg saját törvényjavaslat, mert a Botka führer megtiltotta. És miután kimondták mindezt, elmentek haza, aztán felhívták egymást, és ahogy szokták, egymás között, titokban, hogy ne hallja senki sem, rettenetesen felháborodtak.

– De hát kicsoda ez a Botka? – kérdezgették egymástól olyan elszántsággal, ahogy a bukott férfi várja a tanár urat Karinthy Tanár úr kéremjében.

És valóban: kicsoda ez a Botka László? Egyetlen néven nevezhető tisztsége van, ő Szeged polgármestere. Ám valamilyen érthetetlen oknál fogva egyszer csak úgy érezte, ő fogja megmenteni a magyar baloldalt, és bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek. És a magyar baloldal állapotát mi sem jellemzi jobban, mint hogy azonnal ráharaptak az ajánlatra, és miniszterelnök-jelöltet csináltak Botka Lászlóból, és azóta feszülten várják, hogy mi fog történni. Kétségtelen tény, van annyira reménytelen állapot, amikor még Gyurcsok József hajdani távgyógyító is megoldásnak tűnik. És ez lett Botka szerencséje.

Csakhogy most már eltelt egy kis idő, és sehogy sem jelentkeznek az eredmények. A támogatottság stagnál, stratégia sehol, hacsak a „fizessenek a gazdagok!” szlogent nem fogadjuk el stratégiá-nak. Úgyhogy az MSZP korifeusai már elkezdtek egymás között haragudni, és feltették a kérdést, hogy akkor kicsoda is ez a Botka László. És már az is megtörtént, hogy a Botka kirúgta a Kerényit, vagyis a kampánygurut, a Molnár Gyula meg visszavette. Az ilyesmi pedig nyilván jót tesz a belső kohéziónak, hogy egyebeket már ne is említsünk.

A jelen állás szerint amúgy az várható, hogy valamikor ősszel Botka vagy lemond, vagy elzavarják. És már másnap össze fognak feküdni Gyurcsánnyal.

Ugyanis kilátástalan helyzetükben nem maradt nekik más, mint a messiásvárás. S ha Laci nem, hát akkor majd a Feri. Vagy valamelyik varázsló az Ezo.TV-ből. Mert valaminek történni kell, hiszen úgy még nem volt, hogy sehogy se legyen.

Éppen ezért egészen biztosak lehetünk benne, hogy valami történni fog.

És bármi fog történni, rendkívül szórakoztató lesz.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (689) Mondom a magamét (7110) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (276) Belföld (10) Autómánia (61) Kultúra (6) Tereb (145) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Egészség (50) Jobbegyenes (2685) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Flag gondolja (34) Sport (729) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (530) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Politika (1581) Tv fotel (65) Mozaik (83) Történelem (16)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>