Ma 2024 február 26. Edina napja van. Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
0cdd1b57fb4ed8e6d37511865d56d2b2.jpg

Bayer Zsolt: Listázás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A HVG közzétett egy listát. A listán a tankerületi igazgatók nevei olvashatók, s mellettük – a lap megfogalmazása szerint – a nyilvános felekezeti kötődésük. 

Most, amikor listázás ügyben tüntetés volt a Parlament előtt, ahol – ha csak egy rövid időre is, és eléggé ostobán – létrejött a „nagykoalíció”, nos ezekben az időkben fölöttébb elképesztő és védhetetlen húzás ilyesféle listákkal előállni.

Illetve pontosítsuk mindjárt önmagunkat: nem elképesztő és nem védhetetlen. Ugyanis a HVG nyilvánvalóan teljesen tudatosan, a provokáció szándékával állt elő a maga listájával, és a HVG teljesen biztos lehet abban, hogy akik tüntetni mentek a Parlament elé a „zsidó listák” ellen, azok megvédik őket.

Ugyanis most nem zsidókat listáznak.

Most keresztényeket listáznak. Méghozzá egészen vérlázító módon. Egyebek között ilyesmiket olvashatunk a nevek mellett, mint hogy az illető tagja a Szász Károly Református Kórusnak, vagy tagja az evangélikus énekkarnak, esetleg merészel tagja lenni a Kálvária-templom közösségének.

Muszáj feltennünk az ilyenkor szokásos, mondhatni obligát és persze teljesen ostoba kérdést: vajon a HVG gazember szerkesztője, gazember újságírója és az egész gárda odaírná azt is egy név mellé, hogy az illető a kerületi zsidó hitközség, esetleg a Ben Gurion énekkar tagja? Nem, nem írná oda.

Mert a HVG gárdája abban az esetben a felvilágosodás, az emberi jogok, az európaiság, az egyetemes emberi értékek talaján állva felháborodottan utasítana vissza mindenféle listázást.

De mihelyt keresztény kötődésű emberekről van szó, ezek a gazemberek, Kun Béla szellemi-lelki örökösei nyomban felhatalmazva érzik magukat listák készítésére.

S e listákkal természetesen azt akarják bizonyítani, hogy akinek „nyilvános felekezeti kötődése” van, s amennyiben az a felekezeti kötődés nem zsidó felekezeti kötődés, úgy az adott személy alkalmatlan feladata ellátására. Nyilvános keresztény felekezeti kötődéssel nem lehet az ember tankerületi igazgató, s ha tagja valamilyen keresztény énekkarnak, abban az esetben még nyilván tanár sem lehet(ne).

A HVG gazember gárdájának ocsmány akciójához kapcsolódik az a hír, amely a minap érkezett Franciaországból. Ott egy iskola igazgatónője jelentette be, hogy az idén nem jöhet Mikulás az intézménybe, mert a Mikulás jelenléte sértené a nem keresztény gyerekek érzékenységét, ezért Mikulás helyett – az idén és mostantól majd mindig – bábelőadás lesz.

A francia városka szülői elküldték az igazgatónőt az anyjába, majd a városka polgármestere kijelentette, hogy nevezett igazgatónő „elhamarkodottan döntött”. És a Mikulás ment. Mármint az iskolába. Ahogy a hagyományok szerint megy már évszázada.

Vegyünk példát a francia városka polgáraitól.

Ideje elküldeni a HVG gazembereit az anyjukba.

Véget kell vetni ennek a világnak, de nagyon hamar.

Kun Béláék szellemi-lelki örökösei nagyon hamar meg kell tanulják és meg kell tapasztalják, hogy vége van listázásaik idejének. Akár így, akár úgy, de meg kell tapasztalják végre. Meg kell tapasztalják, hogy Európa és benne Magyarország – minden idióta próbálkozás ellenére ragaszkodik hagyományaihoz, ragaszkodik keresztény gyökereihez – ragaszkodik önmagához.

És hogy aki ilyen listákat tesz közzé, az számíthat a megvetésre, a tiltakozásra, a leköpésre.

Ha nem tetszik, akkor meg el lehet takarodni. Hátra se nézve, örökre – és vihetitek magatokkal az összes listátokat, gazem-berek.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (17) Tereb (146) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (535) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Mondom a magamét (7425) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (698) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Sport (729) Életmód (1) Mozi világ (440) Vetítő (30) Kultúra (6) Jobbegyenes (2763) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Heti lámpás (306) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>