Ma 2024 március 01. Albin napja van. Holnap Lujza napja lesz.
Bayer Zsolt: Egy magyar szurkoló levele

Bayer Zsolt: Egy magyar szurkoló levele

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Kint voltam én is Münchenben. Saját tapasztalataim:

Folyamatosan - és nyilván szándékosan, s indokolatlanul - minden helyszínt túlbiztosítottak rendőrökkel. Fenyegető jelenléttel voltak ott mindenhol, annak ellenére, hogy teljesen békésen viselkedett minden magyar. Sok család, kis gyerekek is voltak köztünk. Ugyanakkor nem látszott semmi személyes a rendőrökön, illetve látszott, hogy azért teszik amit tesznek, mert utasítják őket. Provokációk sora volt egész nap a városban, főleg a városvezetés (!) részéről. Az "új német zászló" kint volt minden buszon és villamoson. A városházán is ki voltak pakolva. Színtiszta, felsővezetői provokáció volt, mert ma, azaz a meccs másnapján, már nem voltak kint!!!

A stadionba beléptetés kritikán alulian lassú volt. A magyar szektorokhoz összvissz 4 kapu volt. Olyan tüzetesen nézték át a szurkolókat, hogy úgy még az El Al-nál sem nézik át. A németek úgy grasszáltak a stadionban a szivárványos zászlóval, mintha az a nemzeti lobogójuk lett volna (kb. 6-7ből 1nél volt.). A szarházit - aki beszaladt és a himnuszunk alatt a válogatottunk elé állva rázta az "új német zászlót" - megtapsolták a németek. 

A magyar B közép fölötti szektorból két szarházi német a meccs első félidejének közepe táján elkezdte provokálni a magyarokat. Szerencsére a rendezők gyorsan kezelték a helyzetet ugyanakkor, nem lett nagyobb botrány. 

A meccs után a magyarokat egy kerülő, sáros földúton engedték csak vissza a metróhoz, úgy, hogy kb háromszor váratták fölöslegesen a tömeget. A különmetróba minden ajtónál két, tetőtől talpig beöltözött rendőr préselte be még magát a magyarok közé, teljesen érthetetlenül, mert minden magyar békés és derűs/keserű volt. 

Összegezve most kimutatták a foguk fehérjét, s azt, hogy milyen is a német vendégszeretet. Addig vagyunk csak "barátok", amíg úgy történik minden, ahogy ők akarják. Ha bármi nem úgy van, akkor jön az izmozás különféle szintjei a kellemetlenkedő gyarmati népséggel szemben. Semmit nem változtak 1945 óta. Akkor a horogkeresztért lekesedtek pontosan ugyanúgy, mint most a szivárványért. Akkor horogkeresztes karszalagot hordtak, most szivárványosat. Csak idő és történelmi helyzet kérdése, hogy mikor alkalmaznak a jelenleginél keményebb módszereket az új vallás követésének kikényszerítésére. 

Ha valakiben lett volna még illúzió, hogy számíthatunk-e bármi jóra "Nyugatról", akkor az a tegnap este tapasztalatai alapján leszűrheti magának a választ. 

Laci

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Autómánia (61) Tv fotel (65) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (17) Heti lámpás (307) Sport (729) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7431) Mozaik (83) Életmód (1) Irodalmi kávéház (535) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2764) Gazdaság (699) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>