Ma 2024 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Levél jött...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az alábbi levelet most kaptam Ausztriából, megosztom önökkel is:

Az alábbi levelet most kaptam Ausztriából, némiképpen szerkesztve megosztom önökkel is:

„A mai thüringiai miniszterelnök-választás miatt írok.

Fölháborítónak tartom, ha egy demokratikus választás eredménye amiatt talál azonnali kritikára, mert egy miniszterelnök a politikai középtől jobbra álló képviselők voksaival került pozícióba.

Demokratikus procedúrákat azon alapon megkérdőjelezni, hogy milyen politikai erőterek érvényesítették érdekeiket, minden más csak nem demokratikus. Azonnal új választásokat követelni, mert egy demokratikus úton létrejött eredmény a politikai közép illetve baloldali frakcióknak nem tetszik, szintén minden más, de nem demokratikus.

A „politikai közép” megint azonnal meghátrál, azon félelemtől vezérelve, hogy még csak véletlenül se lehessen őket az AfD feltételezett "barna-holdudvarával" beárnyékolni. Azonnal az 1930-as évek Weimári Köztársaságával vonnak párhuzamot.

Ez nevetséges és összevethetetlen. Nem értem a CDU és az FDP vezetőségének görcsös félelmét az AfD- től. Kinek kell nekik ilyen módon megfelelni?

Lehetne még párhuzamokat erőltetni a 2000-es évek elején történt osztrák választási eredményekkel illetve az azokat követő ÖVP FPÖ koalícióval és az erre született európai echóval, de most nem akarom  türelmedet próbára tenni.

Engem nagyon megharagított a ZDF ma esti híradása és ezért fakadt ez ki most belőlem.

Kérem, bocsásd meg, ha ezzel zavartalak!

Tisztelettel üdvözöllek! 

Nyámándi Lajos”

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (709) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2804) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Autómánia (61) Sport (729) Kultúra (9) Mondom a magamét (7608) Tv fotel (65) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Heti lámpás (313) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>