Ma 2023 március 31. Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
Bayer Zsolt: Kiskarácsony

Bayer Zsolt: Kiskarácsony

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hosszas töprengés után arra a következtetésre jutottam, hogy ez az ember hülye!

Miután Csepelt Észak-Pestre helyezte, Karácsony Gergely ismét megmutatta, fogalma sincs arról, hogy Budapesten mi hol található. Az alkalmatlan zuglói polgármester az ellenzék főpolgármester-jelöltjeként ment be az ATV stúdiójába tegnap este, ahol a Nemzeti Múzeumot a Városliget területére helyezte. A valóság azonban mást teljes mutat: a patinás épület a Múzeum körúton helyezkedik el. Azóta is csak találgatjuk, Karácsony mit kevert mivel.

A jelek szerint Karácsony Gergely úgy akarja megnyerni a főpolgármester-választást, hogy fővárosi helyismerete nagyjából Fekete-Győr András szintjén van. De egyre erősebb a gyanú, hogy még azt sem éri el.

Karácsony szerint a Nemzeti Múzeum a Városligetben van

A baloldal örök jelöltje az ATV stúdiójába ment kedd este, ahol lelkesen szidta a kormányt és Tarlós Istvánt. Mint ismert, a főpolgármester korábban ]]>arról beszélt]]>, biztos abban, hogy ellenfele nem a zuglói polgármesterként elért eredményeivel (mivel azok nincsenek), hanem negatív üzenetekkel fog kampányolni. Karácsony ennek maximálisan eleget tett a balliberális televízióban, ahol a beszélgetés vége felé előkerült a kormány és a budapesti városvezetés egyik legnagyobb szabású fejlesztési terve, a Liget-projekt. A politikus belevetette magát a dolgok sűrűjébe, és óriási elánnal támadta azt. Csakhogy egyik mondatával

a Városligetbe helyezte a Nemzeti Múzeumot. 

"A Nemzeti Múzeum épülete egy olyan brutális épület egy park közepén, amit nagyon nagy őrültségnek gondolom ezt a projektet." - fogalmazott gördülékenyen a Budapest városvezetői székét megcélzó politikus. Ezzel csak egyetlen apróbb hiba van: a Nemzeti Múzeum jelenleg a Múzeum körúton található, és semmi hír nincs arra nézve, hogy bárki arrébb akarná tolni. Ráadásul - mint azt általános iskolában már szokás megtanulni - 170 éve is ott volt, ahol most (lásd még: Petőfi és a Nemzeti Múzeum lépcsőjének legendája), tehát nem Tarlós István intézkedett így.

Némi gondolkodás után arra jutottunk, hogy Karácsony feltehetően összekeverte a Nemzeti Múzeumot az épülő (egyébként a tervek alapján gyönyörű) Néprajzi Múzeummal. Végülis: mindegyik múzeum. 

Nem ez volt első eset, amely ráirányította a figyelmet arra, hogy

az ellenzék budapesti jelöltjének hiányos a tudása a fővárosról, sőt, úgy általában mindenről.

Márciusban]]> arról kérdezték meg]]>, milyen elképzelései, tervei vannak főpolgármester-jelöltként, amire úgy válaszolt, hogy nagyon fontosak az észak-pesti, többek között a csepeli fejlesztések. Ezzel a megállapítással egy apróbb probléma volt: a városrész a főváros déli részén helyezkedik el. A beszélgetés egész pontosan így nézett ki a Pesti Srácok és Karácsony között:

  • Karácsony: "Én konkrétan az észak-pesti fejlesztésekről beszélek. Az egész csepeli fejlesztés a Galvani-híddal, és a ...

  • Pesti Srácok: "Akkor Dél-Pest, nem Észak-Pest, ugye? Észak-Pestet mondott!"

  • Karácsony: "ööö... Csepelről beszélek. Igen. Igen. Tehát a csepeli fejlesztések ott.. ott."

Forrás: origo

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (676) Kultúra (6) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Sport (729) Egészség (50) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2578) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (519) Mondom a magamét (6709) Életmód (1) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (8) Nagyvilág (1306) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Heti lámpás (261)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>