Ma 2022 október 03. Helga napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Kincses kalendárium

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
 Vonához fogható gazembert nagyjából Gyurcsány óta nem láttunk a hazai közéletben.Persze, ha nem számítjuk Simicskát!

A múlt a mi kincses kalendáriumunk – miképpen pedig szegény ember kincse az álom. És nemcsak a szegényé, hanem a hülyéké is.

Itt van most ez a CEU-ügy, vagyis Soros egyetemének ügye. A Jobbik fennállásának jelentős részében azzal volt elfoglalva, hogy Sorost zsidózza, a Fideszt pedig (és elsősorban Orbánt) „Soros bérenceinek”, „Soros csicskáinak” becézgesse.

Ez az időszak egybeesett azzal az időszakkal, amikor a Jobbik keretlegényei még arról posztolgattak vidám képeket magukról, ahogy büszkén beleköpnek a Duna-parti cipőkbe, továbbá karácsony alkalmából (teljesen érthetetlenül) kettős kereszteket állítgattak városszerte, mondván „nehogy már csak a zsidók állítgassák fel a hanukagyertyáikat”.

És most elkövetkezett a pillanat, amikor a kormány a felsőoktatási törvény módosításával nekifogott rendet tenni a nálunk működő külföldi felsőoktatási intézmények között.
Gondolná az ember, a Jobbik most akkor beleáll a dologba, hiszen úgyis állandóan rendet akar tenni, nincs az a takarító néni, aki annyira óhajtaná a fene nagy rendet, mint ők.

Aztán ehhez képest a Jobbik elköveti a lehető leggyávább, legsunyibb, legpitiánerebb dolgot, amit el lehet követni: nem szavaz. (Jegyezzük meg: a Jobbik becsületét ebben az ügyben is Toroczkai László védte, aki egyenesen megmondta, hogy Soros egyetemével nem kell finomkodni, be kell zárni, a helyét meg sóval kell behinteni.

Majd párttársai bementek a parlamentbe, és egy bátrat, egyeneset nem szavaztak.) Vona Gábor pedig megmagyarázza a megmagyarázhatatlant – mást se tesz persze hónapok óta, mióta kiskutyákkal meg macskákkal hál: hogy ők azért nem, mert így veszélybe kerülnek más hazai egyetemek meg az erdélyi magyar egyetemek.

Vonának vagy fogalma sincsen semmiről, mert ostoba, mint a föld, vagy gátlástalan hazudozó. (Szerintem mindkettő…) Ugyanis a szóba jöhető Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem nem Magyarországon alapított felsőoktatási intézmény, hanem az erdélyi történelmi egyházak alapította, romániai, román akkreditációjú, Romániában bejegyzett és működő román felsőoktatási intézmény. Vagyis hát: hogy jön ez ide?

Mindenesetre rögzítsük: Vona Gábor elkövette újabb penetráns árulását. Vonához fogható gazembert nagyjából Gyurcsány óta nem láttunk a hazai közéletben.Persze, ha nem számítjuk Simicskát!

Simicska egy kibelezés, egy „coming outoltatás”, valamint a f…unk milliméterenkénti levágása után (Figyelj! El ne felejtsd! Ők a polgárok!), elhelyezte a nyilvánosságban, miszerint Orbán a 2014-es választási győzelem éjszakáján közölte vele, hogy az RTL Klubot majd megveteti magának a Roszatommal.

És hogy ezt igazából a Reutersnek mondta ám, de a Reuters cenzúrázni akarta őt. Na most, azért egy pillanatra mindenki töprengjen el azon, mennyire életszerű, hogy a Reuters cenzúrázza Simicskát, főleg, ha Orbánra tesz „terhelő vallomást”.

Na ugye… Nem arról lehet inkább szó, hogy Simicska belemondta a Reuters mikrofonjába, hogy bizony ő pénzeli a Jobbikot, mire a Reuters felhívta a Jobbikot, megérdeklődni, mi a helyzet ez ügyben, ebből meg olyan hangzavar lett Vonáéknál, hogy Simicska is kijjebb józanodott a zajra, és letiltotta az anyagot?

Amúgy, ha egy pillanatra elhisszük, hogy Orbán be akarta záratni az RTL-t, akkor Simicska most aggódhat igazán, mert hát Vona Gabesz már 2010. március 20-án, úgy nagyjából 18 óra tájt a következőket jelentette ki, ráadásul éppen Veszprémben:

„Azt hallani ugyanis, hogy a Jobbik veszélyezteti a Fidesz kétharmados győzelmét, holott ez éppen fordítva van – tette hozzá. A Veszprém Arénában csaknem ezer ember tapsviharral fogadta a Jobbik-elnök közlését, miként azt is, hogy ha megnyerik a választást, megszüntetik a TV2 és az RTL Klub televíziókat.”

Akkor Vona látta a Jobbik kétharmadát, most Simicska örökítő anyaga vizionálja ugyanezt. De végül akkor ki fogja bezárni az RTL Klubot?

Bayer Zsolt - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Gazdaság (667) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Jobbegyenes (2431) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Történelem (15) Mondom a magamét (6347) Mozaik (83) Tereb (142) Irodalmi kávéház (514) Tv fotel (65) Egészség (50) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Belföld (8) Nagyvilág (1464) Autómánia (61) Heti lámpás (260) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>