Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
8387403befc6ea1647de33b6615d77c5.gif

Bayer Zsolt: Két százalék lepra

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Volt egy amerikai animációs film, címe a Hihetetlen család. Főhőse Mr. Irdatlan, akinek a felesége Nyulánka. A film határozottan jó, s poénjai java része inkább a felnőttek számára érthető.

Például amikor Nyulánka leteremti férjét, amiért az nem ért haza idejében, és így nem tudott elmenni a gyerek ballagására. Ekkor Mr. Irdatlan így szól: "Ballagás? De hát ez nem ballagás! Negyedikből megy ötödikbe, csak ezek minden alkalmat megragadnak, hogy piedesztálra emeljék a középszerűséget!"

Ebben a mondatban, ebben a gyerekeknek készült amerikai animációs filmben nagyjából össze is van foglalva korunk lényege. S jut most mindez eszembe Magyar Bálint és Sándor Klára eszement és beteg és aljas oktatás- és iskolaátalakítási tervei kapcsán.

Írtam már erről nemrégiben. Arról, hogy ezek a súlyosan frusztrált, beteg emberek végképp tönkre akarják tenni a hazai oktatást és az iskolarendszert. Életünk legalapvetőbb jussát, gyermekeink iskoláztatását kívánják most "megreformálni", úgy, hogy gyermekeink semmiképpen se járhassanak normális iskolába, ne tanulhassanak normálisan és emberi módon, helyette legyen belőlük zombi. Ezért akarják megszüntetni a tantárgyakat, a házi feladatot, s ezért akarják felszámolni a nyolcosztályos gimnáziumokat.

Mindezt leöntik az "esélyegyenlőség" meg a "szegregáció elleni küzdelem" mázával ezek a kártevők. Mert szerintük majd az lesz a jó, ha a gyermekeink 13 éves korukig nem tanulnak semmit sem (legfeljebb a holokauszt történetét, azt nem lehet elég korán kezdeni), s ha mindenki együtt jár mindenkivel. A cél, hogy a szerencsétlen, analfabéta környezetből érkező cigánygyerek legyen az etalon. S majd hozzá alkalmazkodik a főorvos úr gyermeke, majd együtt, testvériesen, kéz a kézben nem tanulnak semmit tizenhárom éves korukig.

A cél: piedesztálra emelni a középszerűséget. S a legalját. Megszüntetni, eltörölni minden kiválóságot, minden nagyszerűséget, minden tehetséget, minden remeket. Közben persze megszüntetni a falusi iskolákat, s tisztességes oktatás helyett tízmilliárdokat költeni digitális táblákra, csak azért, mert azoknak a tízmilliárdoknak jó részét el lehet lopni a közbeszerzés során.

Mindeközben agyonstrapált, rosszul fizetett, ezerszer megalázott tanárok küszködnek a lepusztult iskolákban, s naponta megverik őket itt-ott, s mindig ugyanazok.

Azok, akikhez most Magyar Bálinték hozzá akarják igazítani az összes gyerek, a mi gyerekeink színvonalát.

Írtam már erről – némi cinizmussal persze, mert akkor, úgy két héttel ezelőtt, az MSZP oktatáspolitikusai még azt mondták, nem támogatják Magyar Bálinték elmebeteg ötleteit.

Csakhogy eltelt ez a két hét.

És az oktatási bizottságban simán átment az összes velejéig rohadt ötlet. Az MSZP – mint hírlik, Hiller javaslatára – beadta a derekát. Mert ez a kétszázalékos támogatottságú lepra párt még mindig zsarol. Most valószínűleg a kormányzó szocik számára létkérdést jelentő költségvetési és adótörvények megszavazását kötötték össze Magyar Bálinték haza- és nemzetáruló gazemberségeinek támogatásával.

Mert bizony itt az idő nem kertelni! Ez a javaslat az oktatás és iskolarendszer átalakítására haza- és nemzetárulás!

Mikor két hete írtam erről, mondtam nekik: menjenek el egy lakatlan szigetre, és ott csináljanak maguknak iskolát.

Úgy tűnik, komolyan gondolják, s most már a végső pusztulás szélén álló MSZP is beállt mögéjük. Nem akarnak lakatlan szigetre menni, inkább a gyermekeink életét akarják tönkretenni.

Hagyjuk?

 

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Tereb (146) Történelem (18) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Mozaik (83) Politika (1582) Heti lámpás (322) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7719) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2825) Vetítő (30) Sport (729) Életmód (1) Nézőpont (1) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>