Ma 2022 augusztus 17. Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.
c614ce2e9df8c99216961fd58bfe829d.jpg

Bayer Zsolt: Jogerős

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Végre tisztán látunk. Vége a tapogatózásnak, csetlés-botlásnak, vége a kétségeknek. Végre kristálytiszta minden. Tisztánlátásunkat Gyepes Katalin bírónőnek köszönhetjük, aki jogerős ítéletében felnyitotta szemünket, és irányt mutatott. 

Nézzük előbb röviden az előzményeket: történt még két esztendeje, hogy a festői Józsefvárosban egy hordányi cigány megtámadott egy magyar fiatalembert. Előbb belekötöttek azzal a felkiáltással, hogy „Köcsög, buzi magyar, hogy mersz bejönni a mi utcánkba?! Itt mi vagyunk az urak, nem a magyarok!” E tényközlés után a tényközlő, bizonyos R. János nevű cigány nekiesett a sértettnek. (A bíróságon utóbb azzal magyarázta tettét, hogy „feszült volt, mert sok pénzt vesztett szerencsejátékon”. Egyem meg a gyönge szívét szegénynek…)

A sértett azonban elhárította a támadást, méghozzá egy jól irányzott rúgással, majd menekülni kezdett a közeli kollégium felé. A szerencsejátékon sok pénzt vesztő és ettől feszült cigány élettársa, bizonyos H. Terézia, aki szintúgy feszült volt, szintúgy nekiesett a magyar fiatalembernek, miközben a következőket üvöltötte: „K…g magyar, rohadt magyar, megölünk!” A feszült cigányok üvöltözésére további feszült cigányok másztak elő különböző odvakból, és feszülten ordibálva ők is nekiestek a sértettnek, egészen a kollé­giumig üldözve őt. Menet közben a rendkívül feszült H. Terézia hazaszalajtotta valamelyik feszült rokonát egy késért, mert ha már egyszer feszült a cigány, akkor bizony feszült… A kés meg is érkezett, ám közben a sértett magyar bemenekült a kollégiumba.

A feszült kis csoport ezt látván letáborozott a bejárat előtt, és a következőket üvöltötte: „Leszúrlak te magyar ge…i! Adjátok ki a büdös k…g magyart, hadd szurkáljuk meg, adjátok ki, szétba…uk a fejét, elvágjuk a torkát! Miénk az utca, miénk az ország, megölöm a ge…i magyarokat! Úgyis mi leszünk többen!”

Menet közben szerencsére kiérkezett a rendőrség, és véget vetett a feszült ge…ik lincselési hangulatának.

Az első fokon eljáró bíróság a történteket csoportosan, rasszista indítékból elkövetett, közösség tagja elleni erőszaknak látta, s eszerint ítélt. Súlyosan. De most jött a másodfokú bíróság, érkezett Gyepes Katalin bírónő, és megváltoztatott mindent. Kimondta ugyanis, hogy a „rohadt, ge…i, k…g, buzi” magyarozás mindössze az események okozta „feldúltságból” következő „kísérőjelenségek”. Semmi rasszizmus! Pusztán feszültség. S e feszültségről a szerencsejátékon elvesztett sok pénz mellett maga a sértett is tehet, ugyanis – miképpen erre Gyepes Katalin éleseszűen rámutatott – a megtámadott magyar fiatalember megrúgta támadóját a térdén. Szegény feszült R. Jánosnak pedig műtötték azt a térdét, így fájlalta azt. Ráadásul az utcában élők mindegyike ismerte a műtét tényét, tehát érthető volt a viselkedésük – érthetően voltak feszültek.

Mindezek fényében a bíróság iránymutatása egyértelmű: ha egy cigány megtámad, legelőször is érdeklődj, hogy vesztett-e véletlenül sok pénzt szerencsejátékon, és nem feszült-e. Ha a válasz igenlő, kérj elnézést, hogy éppen arra jártál. Ha esetleg mégis a védekezés mellett döntenél, feltétlenül tudakold meg az illetőtől, nem műtötték-e meg valamelyik testrészét, mert azt a testrészt semmiképpen sem szeretnéd bántani, kerülendő a feszültséget. S ha mindezek után rohadt, ge…i, buzi, k…g magyaroznak, mosolyogj kedvesen, és közöld a cigányokkal, hogy teljesen igazuk van, ugyanis a közösség tagja elleni rasszista indítékú támadás törvényi tényállását kizárólag a többségi társadalom tagja követheti el a kisebbség ellen, legalábbis Gyepes Katalin bírónő szerint. A fordított tényállásra még várni kell egy kicsit. Hogy is mondta az egyik feszült? „Miénk az utca, miénk az ország, megölöm a ge…i magyarokat! Úgyis mi leszünk többen!”

Ezt a pillanatot kell megvárjuk. Tényleg megvárjuk?

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (513) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Mondom a magamét (6247) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (667) Mozi világ (440) Heti lámpás (260) Tv fotel (65) Történelem (15) Nagyvilág (1464) Életmód (1) Jobbegyenes (2386) Belföld (8) Szépségápolás (15) Tereb (142) Kultúra (6) Politika (1581) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>