Ma 2024 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
012a4317a811f614ec7cd34d95dde979.jpg

Bayer Zsolt: Érden túl

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Öt helyen tört el annak a rendőrnek az állkapcsa, akit négy cigány vert meg Érden. Az orra is betört, társa is súlyos sérüléseket szenvedett. Megint öt helyen tört el a magyar jogállam, megint öt lépéssel közelebb kerültünk a polgárháborúhoz. 

Miért? Azért, mert először is: ilyen hír egy jogállamban nincsen. Vegyük példának a hazai liberálisok mintaképét, az Egyesült Államokat. Ott nem jutott volna el a négy cigány (fekete, fehér) a támadásig. Ott ugyanis az első rossz vagy félreérthető mozdulatnál lelőtték volna őket.

Mit is üzen az érdi eset a társadalomnak, és az önmagukat a társadalmon kívül helyező cigányoknak? A társadalomnak azt üzeni, hogy nincs jogbiztonság, nincs állam, nincs tekintély, nincs rend. A magukat társadalmon kívül helyező cigányoknak pedig azt, hogy bármit megtehetnek. Ismét átléptek egy határt, és nem történt semmi. A leendő – teljesen nyilvánvalóan enyhe! – börtönbüntetés nem érdekli őket. Odabent a sajátjaik között lesznek, és hősökként fogják őket ünnepelni. Aztán kijönnek, és példaképei lesznek a hozzájuk hasonló állatoknak.

Ez így nem mehet tovább.

Ezer ok miatt nem.

Mindenekelőtt azért, mert a társadalom előbb-utóbb reagálni fog valahogyan az állandó megaláztatásokra és agresszióra. Maga fogja eldönteni, hogyan vesz elégtételt, vagy hogyan tesz rendet, mert – ismétlem – azt látja, hogy az állam tehetetlen és nem védi meg őt. Hogyan is védené, amikor saját rendőreit is agyon lehet verni, és nem marad a helyszínen négy fejbe lőtt hulla. Hát akkor mire számíthat a faluban meglopott, kirabolt, megvert, megerőszakolt, megalázott, leköpött öregasszony, öregember, gyerek, akárki…

És ha azt érzi, hogy nem számíthat senkire, akkor előbb-utóbb védekezni fog.

Kapával, kaszával ököllel, tűzzel. Az is a jogállam halála, de legalább érthető.

Itt az utolsó pillanat feltenni a kérdést: az öt helyen eltörött rendőr állkapocs árnyékában miképpen akar ez a hatalom megálljt parancsolni a saját és a társadalom létét alapjaiban megkérdőjelező önbíráskodásnak, félkatonai szervezeteknek, eszement eszméknek, ötleteknek? Hogy ne beszéljünk rébuszokban: mit mondunk a betiltott Gárda helyett? Mit a Betyárseregnek? Azt, hogy Érden félholtra vert négy cigány két rendőrt, de minden rendben, az igazságszolgáltatás teszi a dolgát?

Ébredjünk már fel, és vegyük észre végre, hogy a magyar társadalom lassan végképp lemond az igazságszolgáltatásról is, az államról is, a rendőrségről is.

Lemond mindenről. S az az államhatalom, amelyik ezt hagyja, a felelőtlen, semmit sem értő vagy éppen tudatosan gazember „liberális jogvédőkkel” együtt löki a társadalmat a legrémesebb szélsőségek karjaiba. Ha a rendőr nem érzi, hogy a hatalom és a társadalom egy emberként és rendíthetetlenül áll mögötte, és ha támadás éri, akkor bármilyen eszközzel megvédheti magát, akkor nincs jogállam.

Az előző hatalom előbb saját hatalmi érdekei érdekében odadobta rendőreit a tévészékházat megtámadók dühének, abban reménykedve, hogy ha meghal egy rendőr, akkor szabad kezet kap mindenre. Ezután pedig a békés tüntetőkre szabadította rá a rendőreit, hogy álljanak bosszút, és mutassák meg a lázadóknak, hol lakik az Úristen. Az eredményt ismerjük…

Most a hatalom egyszerűen fél. Fél keményen fellépni, nehogy ugyanazokkal a vádakkal illessék, mint elődjét, s nehogy a „liberális jogvédők” céltáblája legyen idehaza is, Nyugaton is.

De ez az út így a szakadékba vezet.

A kétségbeesés, az önbíráskodás, az anarchia szakadékába, és a bűnözők terrorjának szakadékába.

A Rend ott kezdődik, hogy nem lehet eltörni a rendőr állkapcsát öt helyen, mert aki megpróbálja, a biztos halált kockáztatja.

Egy német tiszt mondta a második világháború vége felé, az elkerülhetetlen vereség tudatában, amikor már alig volt utánpótlás, hogy az a fegyver, amire vigyázni kell, nem fegyver többé. Nos, az a rendőr, amelyik fél agyonlőni az őt megtámadó cigányt (feketét, fehéret és sárgát), mert fél a következményektől, az a rendőr nem rendőr többé.

Ezt tessék mérlegelni.

Előbb legyen Rend, azután lehet cigánystratégiát gyártani. A kettőnek együtt van értelme. De Rend nélkül semmi az egész. Rend nélkül marad az öt helyen eltört állkapcsú rendőr, a triumfáló cigánybűnöző, és a kétségbeesett, és kétségbeesésében kiszámíthatatlan társadalom.

Ezt akarjuk?

Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Szépségápolás (15) Tereb (146) Gazdaság (699) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Mozaik (83) Politika (1582) Sport (729) Jobbegyenes (2764) Autómánia (61) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (535) Életmód (1) Heti lámpás (307) Mondom a magamét (7439) Vetítő (30) Mozi világ (440) Történelem (17)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>