Ma 2024 július 22. Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.
Bayer Zsolt: Az idegen szívűségről

Bayer Zsolt: Az idegen szívűségről

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
.Ezt a meccset le kell játszani!

(György Attila barátomnak, Csíkba)

Van itt ez a dolog, ez az idegen szívűség, vagy idegenszívűség, ha már összekapcsolódva önálló létformává aljasult.

Amikor a Székely Himnuszt (igenis! és csakazértis!) éneklő „barbárok” és a belbelváros húgyszagú értékítélete szerint szellemileg elmaradott és nem eléggé európai (Európa a „haladástól”, „modernségtől” és „európaiságtól” tökön rúgva épp most köti föl magát a hátsó udvarban, a Hagyomány sufnija mögött) „nacionalisták” végső elkeseredettségükben beleordítják a belbelváros húgyszagú és vállatlan, cserebogárpajor lovagjainak pofájába, hogy ti bizony idegenszívűek vagytok, akkor a pajorok felháborodnak, majd saját, kedvelt és vallott húgyszagukból nagyot szippantva elsietnek haza vagy valamelyik haladással, modernséggel és európaisággal kitapétázott szerkesztőségükbe, és megírják ezt június 4-e alkalmából, nekünk, tahóknak, hogy érezzük, amúgy mennyire igazunk van:

]]>https://azonnali.hu/cikk/20190604_mi-lenne-a-legjobb-abban-ha-nincs-trianon-szavazz]]>

Amúgy gyerekkorunkban, mi barbárok, leráztuk a fáról a cserebogarakat cserebogár rajzások idején, és eltapostuk őket. Ha pedig pajort fordított ki a kert zsíros földjéből az ásó, azt kettévágtuk. Aztán felnőttünk, s lehet tudni, hogy mi nem belbelvárosiak vagyunk, ugyanis képesek vagyunk uralkodni indulatainkon, vagyis férfi lett belőlünk. Így aztán marad a képes beszéd, s a jóleső tudat, hogy nekünk legalább van hazánk. S azt is tudjuk, hová tartozunk, s hogy kit szeretünk. Ami azért fontos, mert aki mindenkit szeret, aki egyenesen az egész emberiséget szereti, nem szeret az senkit, nem tartozik az sehová, és elárul bárkit, mert hát, önmagát rühelli legjobban szegény. 

De azért mi, barbárok, visszavágyunk a gyerekkorunkba. Talán azért is lehet ez, mert képtelenek vagyunk örülni a „haladásnak”. Elszomorít bennünket a „modernség”, és állandóan le akarjuk vágni a kötélről a hátsó udvarban himbálózó, tökön rúgott, a Hagyomány sufnija mögött magát felkötő Európát. Már csak azért is, hogy ne pusztuljon el vele együtt a nemzet. A Nemzet. A NEMZET. Többek között azért, mert odafönt a Gyimesekben ez van kiírva egy középiskola kapujára:

ŐSEIDNEK SZENT HITÉHEZ, NEMZETSÉGED GYÖKERÉHEZ, EMBER NE LÉGY HŰTLEN SOHA

Az pedig kétségtelen tény, hogy a belbelvárosi húgyszagban ennek tényleg nincsen semmi értelme. S egyre inkább úgy tűnik, ezt a meccset majd le kell játszani.

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Mozaik (83) Politika (1582) Életmód (1) Történelem (18) Belföld (11) Gazdaság (713) Autómánia (61) Jobbegyenes (2825) Sport (729) Heti lámpás (322) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7725) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>