Ma 2023 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
ffc857e17a2bbe1106cfb4e5446be357.jpg

Bayer Zsolt: Furcsa üdvtörténet (2.)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A város lakói éheztek, betegségek tizedelték őket, de kitartottak. Kitartottak, és rettegtek. Attól, hogy a betörő britek mindenkit lemészárolnak.

Végül aztán hat öreg és köztiszteletnek örvendő calais-i polgár vezeklőként, ingben és mezítláb kijött a városból, és Edward elé járult. Arra kérték a királyt, hogy az ő életükért cserébe kímélje meg a várost, és át is adták neki Calais kulcsait. Edward felesége, az egyébként francia Filippa királyné pedig rávette urát, hogy a hat öreg életét is kímélje meg.

E hat önfeláldozó EURÓPAI öregembernek állít emléket Rodin csodálatos szoborcsoportja, a Calais-i polgárok.

Nézem az esti hírekben a calais-i beszámolókat. Idegenek ezrei rajzanak – igenis! rajzanak! – a csatornaalagút körül. Berohannak az alagútba, felkapaszkodnak a kamionokra, autó­sokat vegzálnak. Áll miattuk minden. A nyaralni készülődő brit polgárok azon töprengnek, miképpen jussanak át a kontinensre úgy, hogy kikerüljék ezt a rajzást.

A rajzó hordával szemben olykor feltűnik egy-egy rendőr. Vagy egy egész rendőrsorfal. Hiába. A horda rajzik tovább. Egyre agresszívebbek, egyre bátrabbak, egyre pofátlanabbak.

Ekkor a britek miniszterelnöke bejelenti, hogy elég volt a rajzásból. S hogy első intézkedésként még egy két kilométer hosszú kerítést fognak építeni Calais-nál, továbbá bevetik a hadsereget is, hogy kiszorítsák a hordát a város környékéről.

Cameron jól beszél.

Hazája 1346-tól 1558-ig birtokolta Calais városát – hát most sem hagyhatja magára. Cameront kötelezi a calais-i polgárok önfeláldozása éppúgy, mint Rodin műve. És Cameron tudja: ha a horda egyszer elég nagy létszámú lesz, akkor Rodin szobrából sem marad semmi. Akkor EURÓPÁBÓL nem marad semmi.

Kerítést épít hát és beveti a had­sereget.

A magyarországi kártékonyak, akik Orbán vérét vennék a szerb határon épülő kerítés miatt is, mélyen hallgatnak. A hadsereg bevetését sem kommentálják. Cameron otthoni ellenzéke meg azért hisztizik, mert a miniszterelnök a „rajzás” kifejezést használta a hordára, pedig azt jellemzően rovarokra szokás használni. És hogy ez embertelen és rasszista és xenofób.

Nagyon nehéz hirtelen eldönteni, hogy mitől lesz nehezebb és mitől kell hamarabb megszabadulni: ezektől az önsorsrontó idiótáktól vagy a beözönlő, rajzó idegenektől.

De a mérges gyümölcs beérett.

Évtizedek óta hallgatja Európa, hogy az idegen szép, a multi­kulturalizmus csodálatos és egészséges, és hogy csak a sokszínű, sokkultúrájú országok sikeresek és erősek.

Évtizedek óta hallgatja ezt Európa, és évtizedek óta nem gondolt bele a hallottak igazságtartalmába.

És most eljutottunk idáig.

A szomorú tény pedig, hogy a történelmi tapasztalatok éppen ennek a tételnek az ellenkezőjét igazolják.

Monokulturális volt majd minden sikeres államalakulat és birodalom a históriában. Babilontól Egyiptomon át Rómáig. Hammurápi nem hagyta fiára az idegenek tiszteletének és befogadásának parancsát. S hogy akkor ezt is tegyük tisztába egyszer, már csak azért is, mert nagyon rémesen fest, amikor a Kétfarkú Kutya Párt Szent Istvánra hivatkozik. (Őket amúgy onnan lehet megismerni, hogy a második farkuk a nyakukon nőtt ki, a fej helyén.) Tehát: István király a keresztény magyar királyság megmaradásának érdekében rendelte Imrének, hogy fogadja be és gyámolítsa a bevándorlókat. Akik alatt legfőképpen a német lovagokat és hospeseket kellett érteni. S ha akadt még néhány keresztény olasz is, hát istenem, belefért.

De amikor aztán megérkeztek a tatárok, IV. Béla nem vette elő Szent István intelmeit, és nem kezdte megérteni őket, világos? Miképpen már Szent László, a lovagkirály is pontosította a Szent István-i örökséget, amikor a szabolcsi zsinaton tör­vénykezett.

„9. Ha az izmaelitáknak nevezett kereskedők közül valaki a kereszténység után körülmetéléssel visszatér a maga régi törvényéhez, távolítsák el lakóhelyétől és más faluba telepítsék. Akiket pedig ítélettel ártatlannak találnak, maradjanak meg lakóhelyükön vagy házukban. - 10. Ha zsidók a keresztények közül vennének feleséget, vagy egy keresztény nőt szolgálóleányként tartanának maguknál, az kapja vissza a szabadságát, s aki őt eladta, attól vegyék el a vételárat és adják a püspöknek. (…) 15. Ha valaki vasárnap vagy a nagyobb ünnepeken elkerülve a templomot kereskedne, veszítse el a lovát. - 16. Ha valaki vasárnap kereskedő-sátrat állít, a szent zsinat megparancsolja, hogy ahogyan építette, úgy bontsa le. Ha pedig megtagadja, 55 pénzt fizessen (…) 26. Ha vasárnap vagy más nagyobb ünnepeken a zsidók közül valakit dolgozni találnának, nehogy a kereszténység megbotránkozzon, a szerszámokat, melyekkel dolgozott, veszítse el.”

És mielőtt bárki megbotránkozna a zsidókkal szembeni „hátrányos megkülönböztetésen”, siessünk leszögezni, hogy a zsinat más népektől is megkövetelte a hozzánk való alkalmazkodást. Például így: „31. Azok a latinok (olaszok), akik nem akarják követni a magyarok törvényes szokását, tudniillik akik miután a magyarok a húst elhagyták, ők hétfőn és kedden is húst esznek [hamvazószerda előtt], ha nem akarnak egyetérteni a mi jobb szokásunkkal, menjenek, amerre látnak. A pénzt azonban, amit itt szereztek, hagyják itt, kivéve, ha észhez térnek és velünk együtt elhagyják a húst.” No, hát így. Szent László törvényeit is kiplakátolhatná a kétfarkúak serege országszerte. Vannak annyira időszerűek, mint Szent István intelmei. Sőt…

Igen, a sikeres államok és birodalmak monokulturálisak voltak. És akkor kezdtek el szétrothadni, amikor ezt a monokultúrát felváltotta a multikultúra (lásd legfőképpen Rómát!).

Az Egyesült Államokat szokták persze ellenpéldaként emlegetni – helytelenül. Az Egyesült Államok a hetvenes évekig volt a csúcson. Addig pedig monokulturális birodalom volt, minden látszat ellenére. Addig az Egyesült Államok a white, anglo-saxon, protestant (WASP) „egyeduralom” alatt állt. Addig még a katolikus Kennedyt is nehezen viselték, mert katolikus. És addig a „fekák” még nem magyarázták el a fehéreknek reppelve, hogy hol is lakik az Úristen…

De John Lukacs időben figyelmeztetett: „Ismerjük el, hogy a tömeges bevándorlás áradata a jellegzetesen amerikai nemzeti karakter kikristályosodását megakasztotta ugyan, de a nemzeti egység fennmaradását (…) nem sodorta veszélybe. Hogy hová vezet mindez, azt a jövő rejti el előlünk, kivált azok után, hogy a mostani kormányzatok meggondolatlanul szélesre tárják a kapukat a trópusi délről bezúduló bevándorlók óriási tömegei előtt. Tán még abban a kijelentésben sincs túlzás, hogy a fő veszélyt az Egyesült Államok szemszögéből nem a Szovjetunió jelenti, hanem az úgynevezett harmadik világ. Ennek vad beözönlése egyre nagyobb mértékig, egyre nyilvánvalóbban van jelen az Egyesült Államokban.”

Íme hát, már a jövő sem rejt el semmit. A vad beözönlés megtette a magáét Amerikában is, talán nem csoda, hogy felépült az a sok száz kilométeres kerítés a mexikói határon. S még azt is kénytelenek vagyunk megjegyezni, hogy az Egyesült Államokba történő „beözönlés” legalább egy hithű, erkölcsös katolikus beözönlés, már ami a hispánokat illeti. Úgyhogy közel sem kell olyan kultúrsokkal szembenézniük, mint az iszlámtól fenyegetett, bárgyú és tehetetlen Európának.

S ez a bárgyú és tehetetlen Európa, amelyet nem csak az iszlám fenyeget, és a beözönlő idegenség, de legalább ennyire fenyegeti saját idióta és/vagy gazember liberális „értelmisége” és médiája. Amelyik elhitette, hogy csak a multikulturális, sokszínű társadalom sikeres.

Hát persze.

Vessünk csak egy pillantást a kínai, a japán, a szingapúri vagy éppen az orosz társadalomra.

Mind sikeres, és mind mono­kulturális. Csak hogy ne kelljen annyira visszamenni az időben.

(Folytatjuk)

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (276) Mondom a magamét (7100) Belföld (10) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Gazdaság (689) Mozaik (83) Sport (729) Tv fotel (65) Történelem (16) Irodalmi kávéház (529) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2682) Tereb (145) Flag gondolja (34) Életmód (1) Politika (1581) Autómánia (61) Kultúra (6) Egészség (50) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>